morze jest głębokie i szerokie.... może o tym nie wieszkura923 pisze:Chcesz poznać datę swojej śmierci?, jesteś ciekawy kiedy umrzesz?, a morze chcesz wiedzieć
kiedy będzie koniec świata?, wejdź i sprawdź: http://SPAMER_DO_BLOKADY(atak).com/vivusa.html .
Na stronie znajdziesz także profesjonalny zegar śmierci, filmy, artykuły na temat śmierci i wiele innych.
Wejdź i sprawdź sam!!!.
Lilie - uprawa Cz.1
- esony1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 lis 2010, o 20:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Lilie - uprawa
pozdrawiam
Edyta
Edyta
U mnie też kiedyś lilie zakwitły na przełomie maja i czerwca. Wystarczy posadzić je wczesną wiosną i trzymać w domu a w ciepłe dni na balkonieultraviolet pisze:Mirzanie
Zdziwiło mnie jednak to , że pamelce zakwitła Dimension ,
- Truskawkaaa15
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 5 cze 2011, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pozdro . Aguś . ;)
- Ketmia
- Od: 23 cze 2006, o 10:57
- Truskawkaaa15
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 5 cze 2011, o 15:24
Są to takie czerwone żuczki. Zbierać to i rozgniatać .! (jak i dorosłe tak i larwy)
Ja tak robię
Ja tak robię
Pozdro . Aguś . ;)
Larwy można spłukać strumieniem wody.One nie umieją wejść z powrotem na lilię.
- Ketmia
- Od: 23 cze 2006, o 10:57
Dzięki za odpowiedź. W międzyczasie spryskałam je resztką actellicu, więc chyba poczekam do jutra z tym strumieniem wody.
Ja je rozgniatam gdy tylko którąś zobaczę. Prawdę mówiąc to trafiłam na 5-6 sztuk. Dlatego dzisiaj jak zobaczyłam straty, to się przeraziłam. Jedna z moich lilii jest kompletnie łysa.
Ja je rozgniatam gdy tylko którąś zobaczę. Prawdę mówiąc to trafiłam na 5-6 sztuk. Dlatego dzisiaj jak zobaczyłam straty, to się przeraziłam. Jedna z moich lilii jest kompletnie łysa.
- darek p
- 500p
- Od: 11 lip 2010, o 23:53
I bardzo dobrze zrobiłaś.Tylko należy jeszcze oglądać liście od spodu w poszukiwaniu jajeczek.Ketmia pisze:Czasem widziałam pomarańczowego gada i go usuwałam ręcznie.
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
Truskawko, martagony piękne. Też je będę miała, bo zakupiłam wszystkie z oferty. Niestety, kilku z nich zaschły pączki
Tymczasem mam taką. Nie jest piękna, ani wysoka, ale jak zwykle najszybsza No i ta ilość pąków
Mirzanie, prawda z tym podkładem w ramach ;-)
Twoje obrazy piękne, zwłaszcza dwa ostatnie
Tymczasem mam taką. Nie jest piękna, ani wysoka, ale jak zwykle najszybsza No i ta ilość pąków
Mirzanie, prawda z tym podkładem w ramach ;-)
Twoje obrazy piękne, zwłaszcza dwa ostatnie
-
- 200p
- Od: 23 kwie 2011, o 15:48
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale te lilie macie piękne, moje mają już średnie pączki i zakwitną pierwsze już za 10 dni, jutro zrobię zdjęcia i Wam pokażę.
Dalu, moja Landini jest zupełnie inna (zdjęcia sprzed roku):