Powolna metamorfoza

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Powolna metamorfoza

Post »

Bishopciu jako starsza , doświadczona kobieta ja uprzedzam Ty daj sobie spokój z absyntem i piołunówkami. Pomnij jak na tym wyszli impresjoniści. Albo rób i pij to załapiesz wenę i spożytkujesz twórczo tłustą glinę.Jeśli wypił byś za mało i wena nie nawiedziłaby Twojej osoby ,przypominam że z gliny rozrobione z wodą i sieczki słomianej lub suchych igieł sosnowych można ręcznie robić cegły suszone na słońcu.Kiedyś z takich cegieł budowano domy( nauki dziadka architekta)Powracając do tematów ogrodowych. Przeczytałam w wątku Ave o braku chętnych na oliwnika, jeśli jeszcze go posiadasz to ja ;:180 ;:180 ;:180 bardzo proszę.
;:196 Kaśka
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewo, naleweczki i ja robię rozmaite. I sam sobie wypijam :wink:

Elu, to jakieś maki bylinowe, czy trwałe - nie pamiątam. A może to to samo?

Kasiu, Impresjonistom absynt nie szkodził. Wpływ tujonu w absyncie jest pomijalny, absynt został zdelegalizowany ze względu na jego powszechność i raczej zadecydował wpływ alkoholu na społeczeństwo - innymi słowy: powszechne pijaństwo. Jest to jeden z pierwszych sukcesów protoplastek obecnych feminazistek :wink: Impresjoniści próbowali wszystkiego, co jest obecnie nielegalne, więc nie wiadomo która z substancji przyczyniła się do ich weny, a także sławy :!:

Oliwników już nie mam, ale w niedzielę zasadzonkuję nowe. Tylko trzeba będzie trochę poczekać, aż się ukorzenią :oops:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31

Post »

Krzysiu to ja już nie namawiam na zmianę stylu życia w celu załapania weny -choć mogłoby być to interesujące doznanie :;230 .
Dziękuję bardzo że pofatygujesz się i zasadzonkujesz oliwnika. Kornie będę czekać aż się ukorzeni.
;:196 Kaśka
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No tak, impresjoniści zapodali to i tamto, a potem im sie wszystko dzieliło na kropki :-) Swoja drogą, genialne :-) Ale my nie musimy tak, my mamy programy graficzne :-)

Ładne maczki, u mnie też trochę tego się posiało, i tak sie zaczęłam zastanawiać, czy one czasem nie przywabią dzielnicowego? Przecież policja nie musi sie znać tak "na oko" czy to aby nie jest mak lekarski, prawda?
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Bishop-robiłam syrop z czarnego bzu,o nalewce nie pomyślałam,muszę sprawdzić,czy coś z kwiecia nie zostało?Znakomite przemyś :;230 lenia na temat wpływu absyntu na impresjonistów.Piolun mam tylko jeden,celowo sadzony.Może wykorzystam w przetwórstwie.Gliny nie wyrzucaj,może zdolne ręce do niej dotrą,bo łatwiejsze w transporcie od surowca?
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Kasiu, jak jakikolwiek talent przez tyle lat do mnie przyszedł, to już nie przyjdzie... :wink: Trudno, nawet bez niego chyba i tak jestem szczęściarzem. Tylko to szczęście tak się równomiernie rozkłada na lata, bez żadnych spektakularnych explozji, więc na co dzień są go najwyżej promile ;;230

Aga, nauczyła się policja odróżniać konopie od kwiatków, nauczy się i maków. :wink: Gorzej będzie, jak zakażą pietruszki. A są kraje, gdzie już się doczepili! :twisted: Mnie akurat pietruszka do życia niepotrzebna, natomiast wolność - owszem :roll:

Ewo Janino, wymyśliłem sobie sposób na przetrzymanie gliny. Mam taki ar bałaganu w ogródko, i złożę w nim glinę w big-bagu. Niech sobie dojrzewa :wink:

A na Forum, w Większości ogródków kwitnie sezon na róże, więc swoje też dołączę:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

In order of appearance: nn, Hanne, Parfume de Romeo et Juliet, Berolina, Victor Borge, nn, X, New Dawn x2, Berolina, nn, Victor Borge, Chopin

A ostatnio znalazłem takie kamienie. Wyglądają niemalże jak krzemionkowe kości, nieprawdaż? :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
hazard
100p
100p
Od: 28 paź 2009, o 09:45

Post »

Róże piękne, szczególnie te czerwone przy domu.
A kamienie bardzo nietypowe, może to jakiś rzadki okaz :wink:
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Bishop-kamienie wielkiej urody,troszkę jak z wykopalisk.Co z nimi zrobisz?Z nich zrobisz?
Awatar użytkownika
hazard
100p
100p
Od: 28 paź 2009, o 09:45

Post »

Jakby były dość miękkie (jak wapień) można wydrążyć otwór na donice. Byłoby super!
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Ja tam widzę skamieniałe stopy ludzkie :wink:
Awatar użytkownika
Monika76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2007, o 17:50

Post »

A ja na jednym zdjęciu widzę 2 ciżemki :wink:
U Moniki - cz. 1, cz. 2
Gdy życie ofiaruje Ci cytryny, zrób z nich lemoniadę.
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Gorzej będzie, jak zakażą pietruszki.
Będą sie musieli nauczyć odrózniać naciową od korzeniowej :;230

jednak New Dawn to jest piękność...mówią, że śmieci? Ha, angielki też śmiecą :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Pięknie zakwitły X - y przed ogródkiem, inne też.
Ten pudrowy róż z New Dawn zawsze mnie zachwyca, podobny kolor widzę u piwonii Sarah Bernard,
z tym, że tę drugą już mam a o róży jakoś nie pamiętam jesienią.
Kiedyś myślałam o niej na łuk nad ławeczkę, ale zrezygnowałam .... z łuku, bo koliduje z .... gruszą .. znajdę jej miejsce, bo warta.
Kamienie bardzo ciekawe, z jakiego minerału wiesz? Tak sobie myślę, że może wiesz, bo glina to pokrewny twór ziemi :lol: .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”