Powolna metamorfoza
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lis 2008, o 00:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Powolna metamorfoza
Bishopciu jako starsza , doświadczona kobieta ja uprzedzam Ty daj sobie spokój z absyntem i piołunówkami. Pomnij jak na tym wyszli impresjoniści. Albo rób i pij to załapiesz wenę i spożytkujesz twórczo tłustą glinę.Jeśli wypił byś za mało i wena nie nawiedziłaby Twojej osoby ,przypominam że z gliny rozrobione z wodą i sieczki słomianej lub suchych igieł sosnowych można ręcznie robić cegły suszone na słońcu.Kiedyś z takich cegieł budowano domy( nauki dziadka architekta)Powracając do tematów ogrodowych. Przeczytałam w wątku Ave o braku chętnych na oliwnika, jeśli jeszcze go posiadasz to ja bardzo proszę.
Kaśka
Kaśka
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ewo, naleweczki i ja robię rozmaite. I sam sobie wypijam
Elu, to jakieś maki bylinowe, czy trwałe - nie pamiątam. A może to to samo?
Kasiu, Impresjonistom absynt nie szkodził. Wpływ tujonu w absyncie jest pomijalny, absynt został zdelegalizowany ze względu na jego powszechność i raczej zadecydował wpływ alkoholu na społeczeństwo - innymi słowy: powszechne pijaństwo. Jest to jeden z pierwszych sukcesów protoplastek obecnych feminazistek Impresjoniści próbowali wszystkiego, co jest obecnie nielegalne, więc nie wiadomo która z substancji przyczyniła się do ich weny, a także sławy
Oliwników już nie mam, ale w niedzielę zasadzonkuję nowe. Tylko trzeba będzie trochę poczekać, aż się ukorzenią
Elu, to jakieś maki bylinowe, czy trwałe - nie pamiątam. A może to to samo?
Kasiu, Impresjonistom absynt nie szkodził. Wpływ tujonu w absyncie jest pomijalny, absynt został zdelegalizowany ze względu na jego powszechność i raczej zadecydował wpływ alkoholu na społeczeństwo - innymi słowy: powszechne pijaństwo. Jest to jeden z pierwszych sukcesów protoplastek obecnych feminazistek Impresjoniści próbowali wszystkiego, co jest obecnie nielegalne, więc nie wiadomo która z substancji przyczyniła się do ich weny, a także sławy
Oliwników już nie mam, ale w niedzielę zasadzonkuję nowe. Tylko trzeba będzie trochę poczekać, aż się ukorzenią
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
-
- Od: 10 lis 2008, o 00:31
Krzysiu to ja już nie namawiam na zmianę stylu życia w celu załapania weny -choć mogłoby być to interesujące doznanie .
Dziękuję bardzo że pofatygujesz się i zasadzonkujesz oliwnika. Kornie będę czekać aż się ukorzeni.
Kaśka
Dziękuję bardzo że pofatygujesz się i zasadzonkujesz oliwnika. Kornie będę czekać aż się ukorzeni.
Kaśka
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No tak, impresjoniści zapodali to i tamto, a potem im sie wszystko dzieliło na kropki Swoja drogą, genialne Ale my nie musimy tak, my mamy programy graficzne
Ładne maczki, u mnie też trochę tego się posiało, i tak sie zaczęłam zastanawiać, czy one czasem nie przywabią dzielnicowego? Przecież policja nie musi sie znać tak "na oko" czy to aby nie jest mak lekarski, prawda?
Ładne maczki, u mnie też trochę tego się posiało, i tak sie zaczęłam zastanawiać, czy one czasem nie przywabią dzielnicowego? Przecież policja nie musi sie znać tak "na oko" czy to aby nie jest mak lekarski, prawda?
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Bishop-robiłam syrop z czarnego bzu,o nalewce nie pomyślałam,muszę sprawdzić,czy coś z kwiecia nie zostało?Znakomite przemyś lenia na temat wpływu absyntu na impresjonistów.Piolun mam tylko jeden,celowo sadzony.Może wykorzystam w przetwórstwie.Gliny nie wyrzucaj,może zdolne ręce do niej dotrą,bo łatwiejsze w transporcie od surowca?
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Kasiu, jak jakikolwiek talent przez tyle lat do mnie przyszedł, to już nie przyjdzie... Trudno, nawet bez niego chyba i tak jestem szczęściarzem. Tylko to szczęście tak się równomiernie rozkłada na lata, bez żadnych spektakularnych explozji, więc na co dzień są go najwyżej promile ;;230
Aga, nauczyła się policja odróżniać konopie od kwiatków, nauczy się i maków. Gorzej będzie, jak zakażą pietruszki. A są kraje, gdzie już się doczepili! Mnie akurat pietruszka do życia niepotrzebna, natomiast wolność - owszem
Ewo Janino, wymyśliłem sobie sposób na przetrzymanie gliny. Mam taki ar bałaganu w ogródko, i złożę w nim glinę w big-bagu. Niech sobie dojrzewa
A na Forum, w Większości ogródków kwitnie sezon na róże, więc swoje też dołączę:
In order of appearance: nn, Hanne, Parfume de Romeo et Juliet, Berolina, Victor Borge, nn, X, New Dawn x2, Berolina, nn, Victor Borge, Chopin
A ostatnio znalazłem takie kamienie. Wyglądają niemalże jak krzemionkowe kości, nieprawdaż?
Aga, nauczyła się policja odróżniać konopie od kwiatków, nauczy się i maków. Gorzej będzie, jak zakażą pietruszki. A są kraje, gdzie już się doczepili! Mnie akurat pietruszka do życia niepotrzebna, natomiast wolność - owszem
Ewo Janino, wymyśliłem sobie sposób na przetrzymanie gliny. Mam taki ar bałaganu w ogródko, i złożę w nim glinę w big-bagu. Niech sobie dojrzewa
A na Forum, w Większości ogródków kwitnie sezon na róże, więc swoje też dołączę:
In order of appearance: nn, Hanne, Parfume de Romeo et Juliet, Berolina, Victor Borge, nn, X, New Dawn x2, Berolina, nn, Victor Borge, Chopin
A ostatnio znalazłem takie kamienie. Wyglądają niemalże jak krzemionkowe kości, nieprawdaż?
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
Róże piękne, szczególnie te czerwone przy domu.
A kamienie bardzo nietypowe, może to jakiś rzadki okaz
A kamienie bardzo nietypowe, może to jakiś rzadki okaz
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Bishop-kamienie wielkiej urody,troszkę jak z wykopalisk.Co z nimi zrobisz?Z nich zrobisz?
Jakby były dość miękkie (jak wapień) można wydrążyć otwór na donice. Byłoby super!
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Ja tam widzę skamieniałe stopy ludzkie
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
Będą sie musieli nauczyć odrózniać naciową od korzeniowejGorzej będzie, jak zakażą pietruszki.
jednak New Dawn to jest piękność...mówią, że śmieci? Ha, angielki też śmiecą
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Pięknie zakwitły X - y przed ogródkiem, inne też.
Ten pudrowy róż z New Dawn zawsze mnie zachwyca, podobny kolor widzę u piwonii Sarah Bernard,
z tym, że tę drugą już mam a o róży jakoś nie pamiętam jesienią.
Kiedyś myślałam o niej na łuk nad ławeczkę, ale zrezygnowałam .... z łuku, bo koliduje z .... gruszą .. znajdę jej miejsce, bo warta.
Kamienie bardzo ciekawe, z jakiego minerału wiesz? Tak sobie myślę, że może wiesz, bo glina to pokrewny twór ziemi .
Ten pudrowy róż z New Dawn zawsze mnie zachwyca, podobny kolor widzę u piwonii Sarah Bernard,
z tym, że tę drugą już mam a o róży jakoś nie pamiętam jesienią.
Kiedyś myślałam o niej na łuk nad ławeczkę, ale zrezygnowałam .... z łuku, bo koliduje z .... gruszą .. znajdę jej miejsce, bo warta.
Kamienie bardzo ciekawe, z jakiego minerału wiesz? Tak sobie myślę, że może wiesz, bo glina to pokrewny twór ziemi .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety