Pod gruszą...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod gruszą...

Post »

Też zmagałam się z wyrywaniem darni... Tak to męczarnia.., ale potem jakie efekty, więc warto się troszkę namęczyć.
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiu! Ależ piękne miejsce pod okienkami sobie zrobiłaś :) Nie będziesz musiała z domku wychodzić, żeby popatrzeć na cuda! To podczas deszczowych dni bardzo praktyczne. Jestem zachwycona. Narobiłaś się, jak wół, ale coś za coś. :roll: To będzie piękny zakątek na ziemi.

Jak nazywają się te kwiatuszki?

Obrazek
Awatar użytkownika
ewka63
500p
500p
Od: 17 kwie 2011, o 09:25
Kontakt:

Post »

Joasi chyba nie ma, więc jeśli mogę to ja odpowiem. Te kwiatuszki to wiesiołek krzewiasty.
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p
Od: 21 kwie 2011, o 16:23

Post »

Dziękuję bardzo wszystkim za miłe słowa :)

Tak Osterku, Ewcia miała rację, to wiesiołek :P

Jeszcze parę fotek

piwonia zakwitła :)
Obrazek

Krzewuszka Red Prince

Obrazek

I pięciornik Goldstar z pierwszym kwiatkiem

Obrazek
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Jaka ta chałupka fajna. Zazdroszczę Ci jej :oops: i tego miejsca wkoło do obsadzania :roll:
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p

Post »

Noo Aniu, ja też jestem zachwycona, że tyle miejsca sobie wyszarpałam do nasadzeń.
Choć czasem przeraża mnie, skąd tyle roślin znajdę :roll:

Chałupka powoli zaczyna wyglądać przyzwoicie. Jeszcze wykończenie okien i później trzeba ją pomalować, ale to już z górki. I w środku też zaczyna się robić fajnie :heja
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu myślę że roślinki to najmniejsze zmartwienie:) szepniesz na forum i się zaraz coś znajdzie :wink:
Kolor będzie zmieniany czy tylko chcecie odświeżyć? :oops: ale ciekawska jestem :oops:
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Janneke w dziale Róże jest wątek indentyfikacyjny. Na pewno znajdą imię tej śliczności. Ja niestety też nie za bardzo się znam.
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09

Post »

No, przybiegłam na hasło: "moja róża zakwitła!".
Obrazek Obrazek

Jasne, byłam, przebiegłam wokół rabatek, na róże popatrzyłam, jakby to było takie normalne, że zakwitła :roll: Przynajmniej dane Ci było obadać kolor. A jest piękny! Czy aparat kłamie, czy ona ma taką blado koralową barwę? Inni nazwą to jasno łososiowym czy jeszcze innym, ale jak zwał tak zwał. Jest prześliczna ;:138

A ten wiesiołek krzewiasty to bylina czy krzew?
Podobny jest do kwiatuszków, które moja mama dzisiaj powyrywała, bo wyschły, choć nie miały sucho.

Pozdrawiam serdecznie i spokojnej nocki życzę.
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ta różyca to na jakąś szlachciankę mi wygląda :shock: na dziale róż w identyfikacji pewnie by ktoś rozpoznał jakie dama imię nosi:D
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23

Post »

Witaj Asiu

Piękna ta Twoja róża cudeńko wychuchane :) U mnie cały czas pączek chodzę czekam kiedy zakwitnie bo jestem ciekawa wyglądu i koloru .Wczoraj zrobiłam pomstę szkodnikom bo już miałam dość te wstrętne mszyce panoszyły się na moich różach jak na swoich włościach zrobiłam wczoraj oprysk, także na rabacie koło oczka posypałam preparatem na mrówki bo tam jest dosłownie masakra nic nie można posadzić bo tak buszują po korzeniach roślin że nic nie rośnie ,więc wczoraj kupiłam na mrówki i posypałam tam gdzie ich nie chcę .Jadę dziś na bazarek kupić petunie albo surfinie bo moje fiołki na oknach wyglądają okropnie i zamiast upiększać straszą więc je dziś wyrzucę i posadzę coś innego . :wit
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p

Post »

Dzień dobry :wit

Aniu, domek zostanie w tym kolorze, w którym powstał parędziesiąt lat temu:) Jest ze starych drewnianych beli i chcemy go tylko odświeżyć i na nowo zaimpregnować. W środku za to przechodzi zupełną przemianę, bo w pierwotnej formie raczej nie nadawał się do zamieszkania, nawet takiego weekendowego :)

Tak było dwa miesiace teraz

Obrazek

Tak jest teraz :)

Obrazek

Justynko, właśnie tak zrobiłam, zapytałam forumowiczów o imię mojej ślicznotki i najprawdopodobniej jest to Alchymist :)
Obok rośnie drugi krzew, niestety z powodu mszycy nie kwitnie... :(
Może to druga Alchymist? :roll:

Osterku, Ty wiesz ile radości sprawiła mi moja róża :)
Właśnie taka jest w rzeczywistości i pachnie pięknie ;:138

Wiesiołek to bylina, bardzo łatwo sie rozrasta i jest bezproblemowa :) Wprawdzie nie kwitnie zbyt długo, ale ma duże słoneczne kwiaty :) Jeśli chcesz, mogę wysłać Ci na wiosnę sadzonki :)

Asiu Dziękuję w imieniu mojej różycy. Na ścianie stodoły, obok powojnika rośnie jeszcze jedna, ale długo nie miała ani jednego pączka. W niedzielę zobaczyłam parę pączków na jednym pędzie i już umieram z niecierpliwości jaki ma kolor.... ;:65
jeśli chodzi o mszyce, to ostatnio oblazły moja ostróżkę, potwory ohydne... Załatwiłam je , bo bałam się, że mi różę zaatakują :evil:

Bycie ogrodnikiem to bardzo pasjonujące zajęcie ;:224
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23

Post »

Dokładnie pasjonujące walka ze szkodnikami też bywa pasjonująca :;230 Pro po domków wczoraj byłam zobaczyć domek którym zachwycał się mój M i okolicą myślałam że przesadza ale jak zobaczyłam to aż mi szczęka opadła .Dom wykonany jest z grubych okrągłych drewnianych bali komin obłożony piaskowcem .wszystko w drewnie zero części metalowych tylko szkło w oknach a najlepszy był widok zza okna piękny brzozowy zagajnik z drugiej strony sosny duża polana cisza spokój słychać tylko ptaki no jak dla mnie to raj już widzę jak właścicielka urządzi swój ogród na pewno będzie tak piękny jak cały dom .Nie potrafię opisać pierwszy raż widzę taki sposób budowy u nas niespotykany.
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
becia2
500p
500p
Od: 31 lip 2010, o 09:21

Post »

Wasz domek prezentuje się pięknie ;:138
bardzo podoba mi się ta ceglasta ściana:)

ani się nie obejrzysz, a domek będzie piękna posiadłością,
a wokół domu będzie piękny ogród :heja
pozdrawiam serdecznie:)
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i trafiłaś w mój gust na 100% z tą ceglaną ścianą ;:167