Kobea i jej uprawa - cz.1
- max1232
- 500p
- Od: 30 sty 2010, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kobea i jej uprawa.
Gdzieś w internecie lecz nie pamiętam gdzie przeczytałem że kobee można podlewać nawozem do pelargonii czy to prawda??
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
@ AgaNet ? no tamten kwiatuszek już przekwitł, z niecierpliwością czekam na następne. A co do Twojej kobei ? powinna odbić.
To dosyć wytrzymała roślina.
Pozdrawiam!
LOKI

Pozdrawiam!
LOKI
max1232 - ja też gdzieś tak wyczytałam i od kwietnia tak podlewam i juz mi niedługo zakwitnie moja kobea. Wcześniej też podlewałam nawozem do surfinii - te nawozy mają taki sam skład czyli co najważniejsze mało azotu.
Swoją drogą to niesprawiedliwe, że proces rozwoju pąka trwa ok. miesiąca a żywotność kwiatu ok. dwóch dni:(
Pozdrawiam Was upalnie:)
Aga
Swoją drogą to niesprawiedliwe, że proces rozwoju pąka trwa ok. miesiąca a żywotność kwiatu ok. dwóch dni:(
Pozdrawiam Was upalnie:)
Aga
- Tunia-mar
- 200p
- Od: 18 lut 2010, o 08:35
Tak tak potwierdzam można podlewac kobeę nawozem do pelargonii i do surfinii-ja tak robiłam ork temu i dwa lata temu (w pewnym momencie to co drugie podlewanie dawałm nawóz), kobea miała mnóstwo mnóstwo pąków które zamarzły bo juz był listopad:) W tym roku sieję kobeę w grudniu (jutro kupię nasiona) 

- Locutus
- Kontakt:
U mnie pojedynczy kwiat trwa prawie tydzień... Tak było w zeszłym roku na balkonie, tak jest i teraz w mieszkaniu. Chociaż może jak go co zapyli, to szybciej więdnie (bo też i po co ma się tak prężyć, jak już swoją biologiczną rolę spełnił?)?
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- Dyshia
- 1000p
- Od: 17 lut 2010, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wczoraj posadziłam w końcu moje kobełki do gruntu. Ledwo sięgają do pergoli, którą postawiliśmy miesiąc temu.
Poczekam, może jeszcze coś z niej będzie.

Moja kobea ma dokładnie 3m,biała ma pąki.A fioletowa nie,ciekawe kiedy będą pierwsze kwiaty na fioletowej,sporo nawozu dostaje więc liczę że pod koniec czerwca zakwitnie...
Pozdrawiam:)
- esony1
- Od: 27 lis 2010, o 20:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
a moja wlazła w winobluszcz trójklapowy, pewnie myślała że go opanuje ale się przeliczyła
ale daje sobie radę ... zobaczę czy będzie miał siłę zakwitnąć ... 

pozdrawiam
Edyta
Edyta
...a moja? moja ma od miesiąca pąki i co? i nic! Pąki są wielkości truskawki a kwiatka ani widu ani słychu:( a ja jestem taka ciekawa jak to wygląda jak z tego pąka powstanie kwiatek. Oj uczy mnie cierpliwości moja kobełka oj uczy:)
Petula - super, wylizała się Twoja i jeszcze wyjdzie na ludzi:))))
Pozdrawiam Was
Aga
Petula - super, wylizała się Twoja i jeszcze wyjdzie na ludzi:))))
Pozdrawiam Was
Aga
- Locutus
- Kontakt:
Spokojnie, Klusia, już na dniach powinny Ci się rozwinąć. One bardzo powoli rosną, fakt, potem dosyć długo ?stoją w miejscu?, przy rozmiarze ? jak to określiłaś ? ?truskawkowym?, ale jak już zdecydują się rozwinąć to w trzy dni masz piękny kwiat.
W sumie moja kobyłka, traktowana jak roślina doniczkowa, rozwija kwiat za kwiatem.
Pozdrawiam!
LOKI
W sumie moja kobyłka, traktowana jak roślina doniczkowa, rozwija kwiat za kwiatem.

Pozdrawiam!
LOKI
-
- 200p
- Od: 16 mar 2010, o 09:23
- Kontakt:
Tak to są piękne pączki kwiatowe:)
- zjawka
- Od: 28 paź 2010, o 20:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Super dziękuje bardzo za potwierdzenie...
To ja tylko dodam że jest nimi obsypana

mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=42468" onclick="window.open(this.href);return false;