Działka na Kaszubach 2011
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działka na Kaszubach 2011
AniaDS - nawet nie wiesz jakbym chciała
Halinko - a za co Ty mi kochana dziękujesz?.
Ewo - jesteś niesamowita! Ja pamiętam o zimowitach dla Ciebie i jeszcze dla Ani_, ale one ciągle jeszcze mają zielone liście....
Oster - a od Ciebie to jest daleko do Dobrzycy? Gorąco polecam taka wyprawę
Maczek niestety jest już wspomnieniem - a raczej makówkami
Marylko - oj jakoś cienko to widzę....
Na działce teraz zaczyna się dziać..Kwitnie coraz więcej kwiatów, a najważniejsze, że mam już pierwsze róże
Moja Rosa Gallica Versicolor - jaka cudna! Aż uwierzyć nie mogę że mam taką piękność...
Jastrzębiec - od Marylki - to istny klejnocik...
No i takie różowe, niedawno była dyskusja o nazwie tej bylinki - ale zapomniałam i muszę poszukać;
Halinko - a za co Ty mi kochana dziękujesz?.
Ewo - jesteś niesamowita! Ja pamiętam o zimowitach dla Ciebie i jeszcze dla Ani_, ale one ciągle jeszcze mają zielone liście....
Oster - a od Ciebie to jest daleko do Dobrzycy? Gorąco polecam taka wyprawę
Maczek niestety jest już wspomnieniem - a raczej makówkami
Marylko - oj jakoś cienko to widzę....
Na działce teraz zaczyna się dziać..Kwitnie coraz więcej kwiatów, a najważniejsze, że mam już pierwsze róże
Moja Rosa Gallica Versicolor - jaka cudna! Aż uwierzyć nie mogę że mam taką piękność...
Jastrzębiec - od Marylki - to istny klejnocik...
No i takie różowe, niedawno była dyskusja o nazwie tej bylinki - ale zapomniałam i muszę poszukać;
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu, czy to nie ostrogowiec? Nie wiem natomiast, cóż to za zjawisko na pierwszej fotce?
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- amba19
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Obejrzałam fotki z wycieczki. Fajne ujęcia Z resztą żadna nowość Widzisz? Wielbiciele są wszędzie, kochają po cichu ale są Nawet nie zdawałam sobie sprawy że jastrzębiec ma całą główkę kwiatków, myślałam to takie jeden pączek i jedna łodyżka. Czy zdarza się by wszystkie z jednej gałązki rozkwitły na raz?
-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Marysiu, może i dobrze że nie masz zdjęć z Dobrzycy! A to dlatego że pewnie byś je tu pokazała i moźe wylądowała w więzieniu pamiętam że oni pobierają jakieś słone opłaty za sesje i chyba takich nie sesyjnych nie jpozwalają nigdzie pokazywać. Ja się nie odważyłam... A nic nie piszesz czy coś tam zakupiłaś . Ja mam z tamtąd piękną lobelię czerwoną i jeżówkę. Lobbelia co prawda była piękna jak ją kupowałam bo coś strajkuje i wystaje z ziemi na 2 cm. Ale faktycznie bylin za mało a kiedy się nie pojedzie to zawsze niedosyt że coś już przekwitło a coś jeszcze nie zakwitło
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wyprawy do Dobrzycy szczerze zazdroszczę i wcale się z tym nie kryję - choć to brzydkie uczucie
Na tego jastrzębca to uważaj. Potrafi być ekspansywny. Ten różowy kwiatek to może lepnica orientalna...
Na tego jastrzębca to uważaj. Potrafi być ekspansywny. Ten różowy kwiatek to może lepnica orientalna...
-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu dzisiaj na wsi mocno padało.Roślinki podlane.
- klarysa
Jastrzębiec pomarańczowy- nigdy nie spotkałam się z tym kwiatkiem albo nie zwróciłam uwagi. Na fotkach wygląda cudnie.
O różowym myślałam, ze ostrogowiec. Dobrze myślę?
O różowym myślałam, ze ostrogowiec. Dobrze myślę?
Justyna
Różowy to lepnica wschodnia Było o tym w poprzednim wątku
- klarysa
Siberio, dziękuję. Zanotuję, to dla mnie kolejne coś nowego
Justyna
E, nie ma za co
Ja też zapomniałam, ale nieco wyżej tu.ja podała nazwę
Ja to nawet kiedyś wysiałam, ale potem tak się strasznie lepiło do rąk i miało milion mszyc, że wyrzuciłam.
Oczywiście teraz żałuję
Ja też zapomniałam, ale nieco wyżej tu.ja podała nazwę
Ja to nawet kiedyś wysiałam, ale potem tak się strasznie lepiło do rąk i miało milion mszyc, że wyrzuciłam.
Oczywiście teraz żałuję
- amba19
Paulo - mam jeszcze fotki z wnętrza Katedry. Bardzo interesujące zabytki, ale nie mam kiedy zająć się zdjęciami. Tyle się działo w ostatnich dniach...
Jastrzębiec zamieszkał u mnie na Kaszubach dopiero jesienią ubiegłego roku i to jego debiut - tak więc nie wiem jak to jest z jego kwitnieniem. Mam zamiar obserwować i dokumentować Ale jest piękny - prawda? Zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia
Izo - oraz ...może ten aparat mądrzejszy ode mnie?????? Na 100% wstawiłabym zdjęcia na forum i popadła w tarapaty ;:5 mogło by się to źle skończyć....
Widzę że znasz mnie na wylot i wiesz że z pustymi rękami bym stamtąd nie wyjechała....Kupiłam Pierwiosnka główkowatego, oczywiście już rośnie na pierwiosnkowej rabatce, którą udało mi się dokończyć w niedzielę
Izo - to był naprawdę super wyjazd. Rozumiem Twoje odczucia. Ja tak bardzo chciałam tam pojechać od 2-3 lat.
Dzięki za ostrzeżenie odnośnie Jastrzębca. No to mam drugi problem na tej małej rabatce. Pierwszym jest tojeść , którą wyrywam całymi garściami. Ale gadzina ładnie kwitnie, więc nie chcę jej likwidować definitywnie. Zresztą na pewno by się nie ało No to zobaczymy kto mocniejszy- tojeść czy jastrzębiec
Chciałam Ci powiedzieć , że zakwitła następna kępa liliowców - też żółtych. Tyle kwiatów na liliowcu to jeszcze w życiu nie miałam
Grażynko - wspaniała wiadomość ;:26
Bardzo się cieszę ze względu na świeżo posadzone i przesadzone pierwiosnki. Teraz mają szanse się przyjąć
Siberio = dzięki Ci dobra kobieto Nie miałam czasu zajrzeć do poprzedniego wątku, a teraz już nie muszę U mnie nie ma na niej mszyc, w przeciwieństwie do mojego koszmarnego żywopłotu
Justyno - jastrzębiec ponoć ekspansywny, jak to się okaże prawdą -to się będziemy dzielić!
A to mój ostatni nabytek - oliwnik. Przyjechał z Arboretum w Wirtach, gdzie byłam w niedzielę na cudnej wycieczce, dzięki uprzejmości Grażynki-Księgowej i jej M.
Jastrzębiec zamieszkał u mnie na Kaszubach dopiero jesienią ubiegłego roku i to jego debiut - tak więc nie wiem jak to jest z jego kwitnieniem. Mam zamiar obserwować i dokumentować Ale jest piękny - prawda? Zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia
Izo - oraz ...może ten aparat mądrzejszy ode mnie?????? Na 100% wstawiłabym zdjęcia na forum i popadła w tarapaty ;:5 mogło by się to źle skończyć....
Widzę że znasz mnie na wylot i wiesz że z pustymi rękami bym stamtąd nie wyjechała....Kupiłam Pierwiosnka główkowatego, oczywiście już rośnie na pierwiosnkowej rabatce, którą udało mi się dokończyć w niedzielę
Izo - to był naprawdę super wyjazd. Rozumiem Twoje odczucia. Ja tak bardzo chciałam tam pojechać od 2-3 lat.
Dzięki za ostrzeżenie odnośnie Jastrzębca. No to mam drugi problem na tej małej rabatce. Pierwszym jest tojeść , którą wyrywam całymi garściami. Ale gadzina ładnie kwitnie, więc nie chcę jej likwidować definitywnie. Zresztą na pewno by się nie ało No to zobaczymy kto mocniejszy- tojeść czy jastrzębiec
Chciałam Ci powiedzieć , że zakwitła następna kępa liliowców - też żółtych. Tyle kwiatów na liliowcu to jeszcze w życiu nie miałam
Grażynko - wspaniała wiadomość ;:26
Bardzo się cieszę ze względu na świeżo posadzone i przesadzone pierwiosnki. Teraz mają szanse się przyjąć
Siberio = dzięki Ci dobra kobieto Nie miałam czasu zajrzeć do poprzedniego wątku, a teraz już nie muszę U mnie nie ma na niej mszyc, w przeciwieństwie do mojego koszmarnego żywopłotu
Justyno - jastrzębiec ponoć ekspansywny, jak to się okaże prawdą -to się będziemy dzielić!
A to mój ostatni nabytek - oliwnik. Przyjechał z Arboretum w Wirtach, gdzie byłam w niedzielę na cudnej wycieczce, dzięki uprzejmości Grażynki-Księgowej i jej M.
- Lusia 57
- 1000p
- Od: 8 sty 2011, o 13:42
Bardzo fajną miałaś wycieczkę bo Wirty to wspaniałe miejsce do spacerowania. Twój nowy nabytek oliwnik to drzewko płożące się? Jastrzębiec cudowny. Ja miałam takiego kosmatego ale tylko jeden sezon i gdzieś mi zniknął. Nie wiem dlaczego.