Działka na Kaszubach 2011
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działka na Kaszubach 2011
Lusiu - Wirty to cudowne miejsce, na pewno będę tam wracać kiedy tylko będę miała okazję. Mam mnóstwo zdjęć i ani chwili wolnego czasu aby się nimi zająć
Dziewczyny napisały, że jastrzębiec jest ekspansywny- jeśli to okaże się prawdą - to się podzielimy
Oliwnik ma taki pół-płożący pokrój. Wstawię później zdjęcie dorosłego osobnika rosnącego w Wirtach. Wyczytałam, że znosi takie warunki jak u mnie - czyli sucho, przepuszczalna gleba itp....
Kolejne zdjęcia z weekendu...
Dziewczyny napisały, że jastrzębiec jest ekspansywny- jeśli to okaże się prawdą - to się podzielimy
Oliwnik ma taki pół-płożący pokrój. Wstawię później zdjęcie dorosłego osobnika rosnącego w Wirtach. Wyczytałam, że znosi takie warunki jak u mnie - czyli sucho, przepuszczalna gleba itp....
Kolejne zdjęcia z weekendu...
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak jest prześliczny. Pierwszy raz widziałam go u Dawida i też się zakochałam od pierwszego zobaczenia
Super wyglądają liliowce z zaschniętym konarem, wielki + do aranżacji. Przepiękne zdjęcie pączka maku, mogę ustawic sobie na tapetę w kompie?
Super wyglądają liliowce z zaschniętym konarem, wielki + do aranżacji. Przepiękne zdjęcie pączka maku, mogę ustawic sobie na tapetę w kompie?
- amba19
Paulo - naprawdę tak Ci się podoba
OCZYWIŚCIE że możesz! Sprawiłaś mi ogromna przyjemność
OCZYWIŚCIE że możesz! Sprawiłaś mi ogromna przyjemność
- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Marysiu śliczne zdjęcia( m.in. jastrzębca).
Nie przejmuj się, że jest ekspansywny, może i jest ale to delikatna roślinka.
Szybko można ją usunąć lub ograniczyć, jeszcze szybciej całkowicie się jej pozbyć.
Ja z nim nie mam problemów.
Może dlatego, że lubię pielić.
Przekwitłe kwiatostany wycinam, w ten sposób kwitnie do jesieni.
Pozdrawiam.
Nie przejmuj się, że jest ekspansywny, może i jest ale to delikatna roślinka.
Szybko można ją usunąć lub ograniczyć, jeszcze szybciej całkowicie się jej pozbyć.
Ja z nim nie mam problemów.
Może dlatego, że lubię pielić.
Przekwitłe kwiatostany wycinam, w ten sposób kwitnie do jesieni.
Pozdrawiam.
- amba19
Marylko - Jastrzębiec to wyjątkowo fotogeniczna roślinka! Tak maluszek a tyle radości!!
Jego ekspansywność bardzo mnie cieszy - będę się nim dzielić ze wszystkimi, którym się podoba
Ja bardzo lubię dzielić się roślinami, cieszę się wtedy chyba bardziej - niż wówczas gdy coś dostaję
Dzięki za info - odnośnie wycinania kwiatostanów po przekwitnięciu - tak będę postępować.
Biała naparstnica
Jego ekspansywność bardzo mnie cieszy - będę się nim dzielić ze wszystkimi, którym się podoba
Ja bardzo lubię dzielić się roślinami, cieszę się wtedy chyba bardziej - niż wówczas gdy coś dostaję
Dzięki za info - odnośnie wycinania kwiatostanów po przekwitnięciu - tak będę postępować.
Biała naparstnica
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
A moja biała naparstnica przepadła
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
Aniu - moja biała też ....
Marysiu - Twoje fotki - to uczta dla oczu...
Marysiu - Twoje fotki - to uczta dla oczu...
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Łał piękna ta naparstnica, białe są jednak najładniejsze (według mojej opinii oglądając u ludzi w wątkach- te naj).
Dziękuje, zrobiłam to zanim przeczytałam odpowiedź Mam najlepszą tapetę na całe województwoOCZYWIŚCIE że możesz!
- amba19
AniaDS i Bernadetko - może podeślę Wam nasionka, jeśli się zawiążą?
Paulo - trochę to przesadzasz
Nie pisałam jeszcze, że udało mi się dokończyć pierwiosnkową rabatkę
Posadziłam nabytek z Dobrzycy, pierwiosnek omszony (z balkonu mojej mamy) oraz trzy siewki pierwiosnka wyniosłego z mojego styczniowego wysiewu.
Zostało jeszcze ponad 40 Chyba mam za małą rabatkę, ale pomyślałam sobie, że przecież mogę zrobić takie małe rabatki dookoła pni sosenek i tam posadzić część pierwiosnków. A reszta pójdzie do adopcji za lasek....
Paulo - trochę to przesadzasz
Nie pisałam jeszcze, że udało mi się dokończyć pierwiosnkową rabatkę
Posadziłam nabytek z Dobrzycy, pierwiosnek omszony (z balkonu mojej mamy) oraz trzy siewki pierwiosnka wyniosłego z mojego styczniowego wysiewu.
Zostało jeszcze ponad 40 Chyba mam za małą rabatkę, ale pomyślałam sobie, że przecież mogę zrobić takie małe rabatki dookoła pni sosenek i tam posadzić część pierwiosnków. A reszta pójdzie do adopcji za lasek....
Powstanie pierwiosnkowy wąż
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ambo-skończyłaś pierwiosnkową `wijącą się rabatkę BRAWO!Biała naparstnica bardzo ładna i bardzo fotogeniczna.Z serii muzealnej pojawiły się ciekawe cynie mehofferowskie i już je masz.
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Bardzo ładna biała naparstnica,a rabatka pierwiosnkowa będzie cieszyła oczy.Masz na niej pierwiosnek viali,bo bardzo fajnie wygląda.Ostatni się w niego zaopatrzyłem
-
- 100p
- Od: 16 kwie 2011, o 21:18
Piękna naparstnica!! U mnie wysiała się sama zeszłego roku i teraz czekam na kwiaty
Pozdrawiam Magda