Ogród bez furtki
- Sloneczko22
- 100p
- Od: 22 sie 2009, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród bez furtki
Witam,
Przejrzałam Twój wątek od początku i jestem pod wrażeniem. Bardzo mi się podobają rabatki - szczególnie ta wkomponowana "w podjazd" . A Twoje hortensje ? śliczne. Nie mogłam się na nie napatrzyć. Uwielbiam te kwiaty. Ale u mnie kwitnęły tylko raz ? zaraz po zakupie. A tak zawsze zmarzną ? w tym roku wykończył je maj . Dlobrze ze moge sobie na forum je troche poogladac:)
Pozdrawiam
Przejrzałam Twój wątek od początku i jestem pod wrażeniem. Bardzo mi się podobają rabatki - szczególnie ta wkomponowana "w podjazd" . A Twoje hortensje ? śliczne. Nie mogłam się na nie napatrzyć. Uwielbiam te kwiaty. Ale u mnie kwitnęły tylko raz ? zaraz po zakupie. A tak zawsze zmarzną ? w tym roku wykończył je maj . Dlobrze ze moge sobie na forum je troche poogladac:)
Pozdrawiam
- bratek158
- 500p
- Od: 28 lis 2010, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
dobrze ze tu trafilam
piekny zadbany ogrodeczek
cudne tulipany
i kocurek sliczny
- jola1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Aniu gdzie się podziewasz?
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Aniu bardzo dziękuję za życzenia i czekam na Ciebie.
- MonaeS
- Od: 22 mar 2010, o 22:02
Dawno mnie nie było, a wlasciwie byłam, ale jako obserwator. Dzisiaj więc nadrabiam zaległości.Na początek nowe "dzieła" w ogrodzie:
Uploaded with ImageShack.us
skalniak przed wejściem do domu, kiedyś byla tu kupa ziemi, służyła kotom jako odskocznia do skoków na parapet okna.Niby nic, ale ściana pod parapetem była pełna śladów kocich stópek z błota.
To nowa rabatka z magnolią żółtą i czerwonym bukiem w centrum
wczoraj jeszcze przed deszczem zdążyłam zrobić mini różankę z "Leonardo da Vinci" i dwoma bezimiennymi oraz lawendą
skalniak przed wejściem do domu, kiedyś byla tu kupa ziemi, służyła kotom jako odskocznia do skoków na parapet okna.Niby nic, ale ściana pod parapetem była pełna śladów kocich stópek z błota.
To nowa rabatka z magnolią żółtą i czerwonym bukiem w centrum
wczoraj jeszcze przed deszczem zdążyłam zrobić mini różankę z "Leonardo da Vinci" i dwoma bezimiennymi oraz lawendą
- MonaeS
U mnie zaczyna się festiwal hortensji i lilii.
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Faktycznie Aniu dawno Cię nie było, ale przynajmniej nie próżnowałaś. Powiedz mi, czy hortensje to tegoroczne nabytki? Jeżeli tak, to gdzie zamierzasz je posadzić: do gruntu, czy zostawisz w donicach? Pochwalę również rabatki, bo nie dość, że posadziłaś wszystkie moje ulubione rośliny, to jeszcze prezentują się świetnie
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu cudne hortensje, tak szybko kwitną u Ciebie ....u mnie niewielkie pąki .
- MonaeS
Heliofitko te hortensje zamawiałam u p. Cieszyńskiej przez internet, szły bardzo długo, ale włożono dużo troski i ich staranne zapakowanie. Będę chciala posadzić je do gruntu, bo łatwiej wtedy przechować je przez zimę, ale muszę najpierw przygotować odpowiednie dla nich miejsce.
Witaj Agness nie stresuj się. U mnie też większość hortensji w pąkach. Pokazałam tylko te, które już kwitną, a jak czytałaś wyżej te dwie pierwsze nie zimowaly w gruncie, bo dopiero mam je 1,5 miesiąca. Bądż cierpliwa niedługo się zacznie.
Witaj Agness nie stresuj się. U mnie też większość hortensji w pąkach. Pokazałam tylko te, które już kwitną, a jak czytałaś wyżej te dwie pierwsze nie zimowaly w gruncie, bo dopiero mam je 1,5 miesiąca. Bądż cierpliwa niedługo się zacznie.
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu witaj.
Ogrom pracy wykonałaś w ogrodzie.
Jak się roślinki rozrosną, będzie cudnie. Żwirkowa rabatka jest śliczna.
Hortensje będziesz zimowała w ogrodzie, czy w piwnicy?
Ja mam tylko jedną ogrodową, ale kwitnie na tegorocznych pędach, więc zakwita pomimo przemrożenia.
Dużo lilii Ci już zakwitło, obok róż i liliowców będą teraz królowały w ogrodach.
Ogrom pracy wykonałaś w ogrodzie.
Jak się roślinki rozrosną, będzie cudnie. Żwirkowa rabatka jest śliczna.
Hortensje będziesz zimowała w ogrodzie, czy w piwnicy?
Ja mam tylko jedną ogrodową, ale kwitnie na tegorocznych pędach, więc zakwita pomimo przemrożenia.
Dużo lilii Ci już zakwitło, obok róż i liliowców będą teraz królowały w ogrodach.
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Przyznam, zę najbardziej podoba mi się kocia rabatka ale pozostałe też niczego sobie... dużo pracy włożyłaś ale efekty są wymierne
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- MonaeS
Bardzo lubię lawendęnawet jeśli jeszcze nie kwitnie to wokół niej powietrze nasycone jest jej zapachem.
A to mój skromny warzywnik. Mam w nim 4 odmiany pomidorów, kilka rodzai sałaty, cebuli i groszek zielony i trochę ziół
W sobotę będę kończyła rabatkę wokół domu
A to mój skromny warzywnik. Mam w nim 4 odmiany pomidorów, kilka rodzai sałaty, cebuli i groszek zielony i trochę ziół
W sobotę będę kończyła rabatkę wokół domu
Łał śliczna lawenda już a co będzie jak zakwitnie -bajka ,ogrom pracy wkładasz w ogród i jest coraz piękniejszy.