Czym zwalczać mszyce?
- oliwka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: coca-cola a mszyce
To Telimena była, że się tak przyczepię
- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
Podaję proporcje na miksturę octową.
Na litr wody kieliszek (mały) octu, mydła też mniej więcej tyle.
Piszę mniej więcej, bo daję na oko.
Mydło potasowe można kupić w ogrodniczym.
Na litr wody kieliszek (mały) octu, mydła też mniej więcej tyle.
Piszę mniej więcej, bo daję na oko.
Mydło potasowe można kupić w ogrodniczym.
A ja na mszyce wypróbowałam z dobrym skutkiem piołun. Zalewam wrzątkiem (1 paczka ) rozcieńczam 6 litrami wody. Pryskałam 2 tygodnie temu i na razie mam spokój.
Pozdrawiam
Edyta
Pozdrawiam
Edyta
- Stokrotkania
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Re: Co na mszyce ? Sposób na mszyce ?
Ja mam mszyce na skrętniku od trzech dni.
Jak tylko je zauważyłam wypsikałam preparatem ABC Aphisol Bio AL atomizer. Kwiatka odizolowałam i wsadziłam do folii.
Niestety dzisiaj zauważyłam, że mszyce nadal żerują, pomimo, że spryskiwałam 3 razy.
Przed chwilą wyczytałam, że dobrym sposobem jest spryskać roztworem z mleka i wody pół na pół. Tak też uczyniłam.
Mam nadzieję, że pozbędę się tego.. Najgorsze jest to, że widzę, że kwiatek ma się coraz gorzej..
Jak tylko je zauważyłam wypsikałam preparatem ABC Aphisol Bio AL atomizer. Kwiatka odizolowałam i wsadziłam do folii.
Niestety dzisiaj zauważyłam, że mszyce nadal żerują, pomimo, że spryskiwałam 3 razy.
Przed chwilą wyczytałam, że dobrym sposobem jest spryskać roztworem z mleka i wody pół na pół. Tak też uczyniłam.
Mam nadzieję, że pozbędę się tego.. Najgorsze jest to, że widzę, że kwiatek ma się coraz gorzej..
Floris Eko AE tylko na mszyce ?
Witam Posiadam w domu Floris Eko AE w sprayu, rzekomo na mszyce. Chciałem zapytać, czy można nim skutecznie walczyć z innymi insektami, np. przędziorkiem ?
Skład produktu: perytryny, cyneryny, jasmoliny. Znalazłem prawie identyczny składowo produkt który jest polecany na inne insekty. Czy moge więc także z powodzeniem używać Florisa Eko na mączlika, przędziorka, wełnowca ?
Skład produktu: perytryny, cyneryny, jasmoliny. Znalazłem prawie identyczny składowo produkt który jest polecany na inne insekty. Czy moge więc także z powodzeniem używać Florisa Eko na mączlika, przędziorka, wełnowca ?
Re: Floris Eko AE tylko na mszyce ?
Ulotka mówi o skuteczności środka na mszyce.Innych szkodników producent nie wymienia i pewnie preparat na nie nie działa.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- mr25ur
- Od: 10 lis 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Potestować można nawet z ciekawości, producent środka mógł nie podać innych zwalczanych insektów bo bardziej mu się opłaca sprzedawać ten sam środek w osobnych opakowaniach i kroić więcej kasiory.
Opryski pod wieczór, i nigdy gdy kwitnie!!!
- Gabriel
- 200p
- Od: 28 gru 2010, o 20:15
Ja tym środkiem zwalczyłem wełnowce, więc myślę że na inne szkodniki też zadziała.
Pozdrawiam, Gabriel
Dziękuje za odpowiedzi Niestety po tej pierwszej kupiłem już Provado.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 30 maja 2012, o 10:23
Ratunku, mszyce
Mili - potrzebuje porady. Nie radzę sobie z mszycami - stosowałem juz chyba wszystko, a i tak 2 moje drzewka - wiśnia i czereśnia wyglądają MASAKRYCZNIE, jedna wielka chmara tego g...a. Jak mam się pozbyć tego dziadostwa?
- maryann
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ratunku, mszyce
Jakie wszystko?? Mszyce zdychają, jak na nie uważnie popatrzysz , a Ty masz problem...
Calypso, Confidor, Actara... - i spokój na kilka tygodni(do sześciu).
Calypso, Confidor, Actara... - i spokój na kilka tygodni(do sześciu).
Tyle z patrzenia na ładnego,
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)
-
- 10p - Początkujący
- Od: 30 maja 2012, o 16:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ratunku, mszyce
Najbardziej ekologicznie będzie zastosować wyciąg z pokrzyw albo gnojówkę z pokrzyw. Nadaje się też wyciąg z czosnku lub mniszka lekarskiego oraz wywar z cebuli