Ogród Georginii (Alicji ) cz. 2
- Georginia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Georginii (Alicji ) cz. 2
Jacku , trawki zaczęłam kupować po naszym spotkaniu w Ciechanowie w ubiegłym roku.Te nóżki to metalowe, ocynkowane stojaki w nich stoją nóżki pergoli.Tylko coś nie bardzo mi to się podoba,trzeba będzie chyba więcej wkopać,coby nie było widać.
Moni jest niewysoka i pędy przewieszają się w odróżnieniu od pędów Zebrinusa.Wejście z ogrodu do części użytkowej,wiesz po warzywa przez bramkę z różami .A Alexandra możesz posadzić tam gdzie inna róża nie wytrzyma.Rósł w doniczkach i ma już pąki.Ciekawa jestem jaki u mnie będzie miał odcień czerwieni.
Moni jest niewysoka i pędy przewieszają się w odróżnieniu od pędów Zebrinusa.Wejście z ogrodu do części użytkowej,wiesz po warzywa przez bramkę z różami .A Alexandra możesz posadzić tam gdzie inna róża nie wytrzyma.Rósł w doniczkach i ma już pąki.Ciekawa jestem jaki u mnie będzie miał odcień czerwieni.
- Rozeta
- Od: 30 paź 2010, o 20:02
Ale ten _oleander_ to chyba raczej na słonku musi, prawda? W pólcieniu może nie kwitnąć ... .
Alusia, nie bój żabki, bo idąc do ogrodu nawet po warzywka zawsze rzucisz okiem na różyczki i ...serduszko rozradujesz na czas gotowania obiadu , nie myśląc: ile to bym zrobiła przez ten czas w ogrodzie !
Alusia, nie bój żabki, bo idąc do ogrodu nawet po warzywka zawsze rzucisz okiem na różyczki i ...serduszko rozradujesz na czas gotowania obiadu , nie myśląc: ile to bym zrobiła przez ten czas w ogrodzie !
- Georginia
Moni _oleander_ będzie miał 100 % słoneczka ,no może przed zachodem trochę zasłoni go drzewo.Z tym wyjściem masz całkowitą rację i z tym zerkanie na róże też.Już to przerabiałam jak jeszcze bramka nie stała.Kotleciki na patelni a ja tylko zerknę czy się różyczka nie rozwinęła.Tak się zapomniałam ,że dopiero pod koniec wędrówki o nieszczęsnych,kotletach sobie przypomniałam i wszystko było do wyrzucenia.Przyjęłam zasadę jak gotuję obiad nie wychodzę do ogrodu.
- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
piwonie masz wspaniałe
a jakie rtawki rozrośnięte-sadzisz je w czymś aby sie za mocno nie rozrastały po ogrodzie?
a jakie rtawki rozrośnięte-sadzisz je w czymś aby sie za mocno nie rozrastały po ogrodzie?
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- Rozeta
- Od: 30 paź 2010, o 20:02
Tak Alu, zasady rzecz święta ... Gorzej z takimi wyjąteczkami ...czasem przytrafiającymi się ... . Ach ... ogród przy domu ma jednak minusy .
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alu, zakwitł 'Westerland' Jest śliczny i mam nadzieję, że zrobi się pomarańczowy, bo na razie jasnoczerwony
Ciekawe, czy pustynniki kwitną U mnie 3 igły Kleopatry
Ciekawe, czy pustynniki kwitną U mnie 3 igły Kleopatry
- Georginia
Agnieszko trawy rosną na razie w ziemi,ale to odmiany nie takie zaborcze.Piwonie ładnie tym roku kwitły większość 2-3 rok.Po tym deszczu niestety wszystkie były do obcięcia.
Moni jak na to spojrzeć z perspektywy gotowania i domowników to masz rację .Poza tym sama radość.
Jacku Westerland u mnie też jest w tym roku ciemniejszy.Posadzony w piasku i na słoneczku był pomarańczowo-różowy.Teraz na nowym miejscu w lepszej glebie ,właśnie jest taki ciemny.Pustynnik jeszcze nie wypuścił pędu kwiatowego nie wiem nawet kiedy powinien to zrobić.Dwa kupione w PNOS-ie niestety nie przyjęły się.Może źle posadziłam.Doczytałam gdzieś że powinno go się sadzić na gł. 15 cm a ja posadziłam płycej.
Moni jak na to spojrzeć z perspektywy gotowania i domowników to masz rację .Poza tym sama radość.
Jacku Westerland u mnie też jest w tym roku ciemniejszy.Posadzony w piasku i na słoneczku był pomarańczowo-różowy.Teraz na nowym miejscu w lepszej glebie ,właśnie jest taki ciemny.Pustynnik jeszcze nie wypuścił pędu kwiatowego nie wiem nawet kiedy powinien to zrobić.Dwa kupione w PNOS-ie niestety nie przyjęły się.Może źle posadziłam.Doczytałam gdzieś że powinno go się sadzić na gł. 15 cm a ja posadziłam płycej.
- Georginia
Zakwitł kupiony i posadzony wiosną irys bródkowy GLACIER GOLD nie spodziewałam się że tak ładnie postąpi.
GLACIER GOLD
Tylko chyba nastąpiło jakieś szacher -macher bo na zdjęciu wygląda u niego wszystko odwrotnie.
GLACIER GOLD
Tylko chyba nastąpiło jakieś szacher -macher bo na zdjęciu wygląda u niego wszystko odwrotnie.
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To i tak nie masz źle, u mnie miała być piwonia żółta z czerwonym brzegiem a wyszła zwykła różowa, oszustwa!
- Georginia
Asiu mówisz że dobrze bo chociaż kolory się zgadzają.Ciekawe jaka niespodzianka jeszcze mnie czeka bo to jeden z pięciu.Tylko zakwitną już raczej w przyszłym roku.
- ewka63
- 500p
- Od: 17 kwie 2011, o 09:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Alicjo, a może wsadziłaś go do góry nogami
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
- mis20
- 1000p