Działka na Kaszubach 2011
- klarysa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka na Kaszubach 2011
Siberio, dziękuję. Zanotuję, to dla mnie kolejne coś nowego
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
E, nie ma za co
Ja też zapomniałam, ale nieco wyżej tu.ja podała nazwę
Ja to nawet kiedyś wysiałam, ale potem tak się strasznie lepiło do rąk i miało milion mszyc, że wyrzuciłam.
Oczywiście teraz żałuję
Ja też zapomniałam, ale nieco wyżej tu.ja podała nazwę
Ja to nawet kiedyś wysiałam, ale potem tak się strasznie lepiło do rąk i miało milion mszyc, że wyrzuciłam.
Oczywiście teraz żałuję
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Paulo - mam jeszcze fotki z wnętrza Katedry. Bardzo interesujące zabytki, ale nie mam kiedy zająć się zdjęciami. Tyle się działo w ostatnich dniach...
Jastrzębiec zamieszkał u mnie na Kaszubach dopiero jesienią ubiegłego roku i to jego debiut - tak więc nie wiem jak to jest z jego kwitnieniem. Mam zamiar obserwować i dokumentować Ale jest piękny - prawda? Zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia
Izo - oraz ...może ten aparat mądrzejszy ode mnie?????? Na 100% wstawiłabym zdjęcia na forum i popadła w tarapaty ;:5 mogło by się to źle skończyć....
Widzę że znasz mnie na wylot i wiesz że z pustymi rękami bym stamtąd nie wyjechała....Kupiłam Pierwiosnka główkowatego, oczywiście już rośnie na pierwiosnkowej rabatce, którą udało mi się dokończyć w niedzielę
Izo - to był naprawdę super wyjazd. Rozumiem Twoje odczucia. Ja tak bardzo chciałam tam pojechać od 2-3 lat.
Dzięki za ostrzeżenie odnośnie Jastrzębca. No to mam drugi problem na tej małej rabatce. Pierwszym jest tojeść , którą wyrywam całymi garściami. Ale gadzina ładnie kwitnie, więc nie chcę jej likwidować definitywnie. Zresztą na pewno by się nie ało No to zobaczymy kto mocniejszy- tojeść czy jastrzębiec
Chciałam Ci powiedzieć , że zakwitła następna kępa liliowców - też żółtych. Tyle kwiatów na liliowcu to jeszcze w życiu nie miałam
Grażynko - wspaniała wiadomość ;:26
Bardzo się cieszę ze względu na świeżo posadzone i przesadzone pierwiosnki. Teraz mają szanse się przyjąć
Siberio = dzięki Ci dobra kobieto Nie miałam czasu zajrzeć do poprzedniego wątku, a teraz już nie muszę U mnie nie ma na niej mszyc, w przeciwieństwie do mojego koszmarnego żywopłotu
Justyno - jastrzębiec ponoć ekspansywny, jak to się okaże prawdą -to się będziemy dzielić!
A to mój ostatni nabytek - oliwnik. Przyjechał z Arboretum w Wirtach, gdzie byłam w niedzielę na cudnej wycieczce, dzięki uprzejmości Grażynki-Księgowej i jej M.
Jastrzębiec zamieszkał u mnie na Kaszubach dopiero jesienią ubiegłego roku i to jego debiut - tak więc nie wiem jak to jest z jego kwitnieniem. Mam zamiar obserwować i dokumentować Ale jest piękny - prawda? Zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia
Izo - oraz ...może ten aparat mądrzejszy ode mnie?????? Na 100% wstawiłabym zdjęcia na forum i popadła w tarapaty ;:5 mogło by się to źle skończyć....
Widzę że znasz mnie na wylot i wiesz że z pustymi rękami bym stamtąd nie wyjechała....Kupiłam Pierwiosnka główkowatego, oczywiście już rośnie na pierwiosnkowej rabatce, którą udało mi się dokończyć w niedzielę
Izo - to był naprawdę super wyjazd. Rozumiem Twoje odczucia. Ja tak bardzo chciałam tam pojechać od 2-3 lat.
Dzięki za ostrzeżenie odnośnie Jastrzębca. No to mam drugi problem na tej małej rabatce. Pierwszym jest tojeść , którą wyrywam całymi garściami. Ale gadzina ładnie kwitnie, więc nie chcę jej likwidować definitywnie. Zresztą na pewno by się nie ało No to zobaczymy kto mocniejszy- tojeść czy jastrzębiec
Chciałam Ci powiedzieć , że zakwitła następna kępa liliowców - też żółtych. Tyle kwiatów na liliowcu to jeszcze w życiu nie miałam
Grażynko - wspaniała wiadomość ;:26
Bardzo się cieszę ze względu na świeżo posadzone i przesadzone pierwiosnki. Teraz mają szanse się przyjąć
Siberio = dzięki Ci dobra kobieto Nie miałam czasu zajrzeć do poprzedniego wątku, a teraz już nie muszę U mnie nie ma na niej mszyc, w przeciwieństwie do mojego koszmarnego żywopłotu
Justyno - jastrzębiec ponoć ekspansywny, jak to się okaże prawdą -to się będziemy dzielić!
A to mój ostatni nabytek - oliwnik. Przyjechał z Arboretum w Wirtach, gdzie byłam w niedzielę na cudnej wycieczce, dzięki uprzejmości Grażynki-Księgowej i jej M.
- Lusia 57
- 1000p
- Od: 8 sty 2011, o 13:42
Bardzo fajną miałaś wycieczkę bo Wirty to wspaniałe miejsce do spacerowania. Twój nowy nabytek oliwnik to drzewko płożące się? Jastrzębiec cudowny. Ja miałam takiego kosmatego ale tylko jeden sezon i gdzieś mi zniknął. Nie wiem dlaczego.
- amba19
Lusiu - Wirty to cudowne miejsce, na pewno będę tam wracać kiedy tylko będę miała okazję. Mam mnóstwo zdjęć i ani chwili wolnego czasu aby się nimi zająć
Dziewczyny napisały, że jastrzębiec jest ekspansywny- jeśli to okaże się prawdą - to się podzielimy
Oliwnik ma taki pół-płożący pokrój. Wstawię później zdjęcie dorosłego osobnika rosnącego w Wirtach. Wyczytałam, że znosi takie warunki jak u mnie - czyli sucho, przepuszczalna gleba itp....
Kolejne zdjęcia z weekendu...
Dziewczyny napisały, że jastrzębiec jest ekspansywny- jeśli to okaże się prawdą - to się podzielimy
Oliwnik ma taki pół-płożący pokrój. Wstawię później zdjęcie dorosłego osobnika rosnącego w Wirtach. Wyczytałam, że znosi takie warunki jak u mnie - czyli sucho, przepuszczalna gleba itp....
Kolejne zdjęcia z weekendu...
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Tak jest prześliczny. Pierwszy raz widziałam go u Dawida i też się zakochałam od pierwszego zobaczenia
Super wyglądają liliowce z zaschniętym konarem, wielki + do aranżacji. Przepiękne zdjęcie pączka maku, mogę ustawic sobie na tapetę w kompie?
Super wyglądają liliowce z zaschniętym konarem, wielki + do aranżacji. Przepiękne zdjęcie pączka maku, mogę ustawic sobie na tapetę w kompie?
- amba19
Paulo - naprawdę tak Ci się podoba
OCZYWIŚCIE że możesz! Sprawiłaś mi ogromna przyjemność
OCZYWIŚCIE że możesz! Sprawiłaś mi ogromna przyjemność
- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Marysiu śliczne zdjęcia( m.in. jastrzębca).
Nie przejmuj się, że jest ekspansywny, może i jest ale to delikatna roślinka.
Szybko można ją usunąć lub ograniczyć, jeszcze szybciej całkowicie się jej pozbyć.
Ja z nim nie mam problemów.
Może dlatego, że lubię pielić.
Przekwitłe kwiatostany wycinam, w ten sposób kwitnie do jesieni.
Pozdrawiam.
Nie przejmuj się, że jest ekspansywny, może i jest ale to delikatna roślinka.
Szybko można ją usunąć lub ograniczyć, jeszcze szybciej całkowicie się jej pozbyć.
Ja z nim nie mam problemów.
Może dlatego, że lubię pielić.
Przekwitłe kwiatostany wycinam, w ten sposób kwitnie do jesieni.
Pozdrawiam.
- amba19
Marylko - Jastrzębiec to wyjątkowo fotogeniczna roślinka! Tak maluszek a tyle radości!!
Jego ekspansywność bardzo mnie cieszy - będę się nim dzielić ze wszystkimi, którym się podoba
Ja bardzo lubię dzielić się roślinami, cieszę się wtedy chyba bardziej - niż wówczas gdy coś dostaję
Dzięki za info - odnośnie wycinania kwiatostanów po przekwitnięciu - tak będę postępować.
Biała naparstnica
Jego ekspansywność bardzo mnie cieszy - będę się nim dzielić ze wszystkimi, którym się podoba
Ja bardzo lubię dzielić się roślinami, cieszę się wtedy chyba bardziej - niż wówczas gdy coś dostaję
Dzięki za info - odnośnie wycinania kwiatostanów po przekwitnięciu - tak będę postępować.
Biała naparstnica
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
A moja biała naparstnica przepadła
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
Aniu - moja biała też ....
Marysiu - Twoje fotki - to uczta dla oczu...
Marysiu - Twoje fotki - to uczta dla oczu...
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Łał piękna ta naparstnica, białe są jednak najładniejsze (według mojej opinii oglądając u ludzi w wątkach- te naj).
Dziękuje, zrobiłam to zanim przeczytałam odpowiedź Mam najlepszą tapetę na całe województwoOCZYWIŚCIE że możesz!
- amba19
AniaDS i Bernadetko - może podeślę Wam nasionka, jeśli się zawiążą?
Paulo - trochę to przesadzasz
Nie pisałam jeszcze, że udało mi się dokończyć pierwiosnkową rabatkę
Posadziłam nabytek z Dobrzycy, pierwiosnek omszony (z balkonu mojej mamy) oraz trzy siewki pierwiosnka wyniosłego z mojego styczniowego wysiewu.
Zostało jeszcze ponad 40 Chyba mam za małą rabatkę, ale pomyślałam sobie, że przecież mogę zrobić takie małe rabatki dookoła pni sosenek i tam posadzić część pierwiosnków. A reszta pójdzie do adopcji za lasek....
Paulo - trochę to przesadzasz
Nie pisałam jeszcze, że udało mi się dokończyć pierwiosnkową rabatkę
Posadziłam nabytek z Dobrzycy, pierwiosnek omszony (z balkonu mojej mamy) oraz trzy siewki pierwiosnka wyniosłego z mojego styczniowego wysiewu.
Zostało jeszcze ponad 40 Chyba mam za małą rabatkę, ale pomyślałam sobie, że przecież mogę zrobić takie małe rabatki dookoła pni sosenek i tam posadzić część pierwiosnków. A reszta pójdzie do adopcji za lasek....
Powstanie pierwiosnkowy wąż
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ambo-skończyłaś pierwiosnkową `wijącą się rabatkę BRAWO!Biała naparstnica bardzo ładna i bardzo fotogeniczna.Z serii muzealnej pojawiły się ciekawe cynie mehofferowskie i już je masz.