Papryka do gruntu. Część 1
- NITKA
- 1000p
- Od: 29 sie 2010, o 11:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Papryka do gruntu.
Aniu, ja podlewam tą paprykę codziennie. Mam wsadzoną również paprykę w tunelu i ta też coś fisiuje. To chyba jednak nadmiar azotu z pokrzywówki..
pozdrawiam, Anita
- Agulka11
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 mar 2011, o 18:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja to dopiero bawię się w ogródek, więc nie znam się na tym. Ale podlewam i paprykę i pomidory średnio co 3 dni, dużą ilością wody. Kiedyś starsza pani - sąsiadka "babcia ogrodniczka" - powiedziała mi, żeby nie biegać ciągle podlewać bo rośliny trzeba zmusić do poboru wody no i składników mineralnych z głębszych partii ziemii. Więc robię jak przykazała. W sumie są już w ziemi ponad 3 tygodnie, i mimo, że w sumie przez dwa tygodnie prawie w moim mieście były spore upały, to nie wykazywały niedoboru wody (żadnych poskręcanych liści, podwiędnięcia itd.) - więc myślę, że dobrze robie....
Więc może to żółknięcie z nadmiaru wody? Albo wymycie składników mineralnych z wierzchniej partii ziemii?
Więc może to żółknięcie z nadmiaru wody? Albo wymycie składników mineralnych z wierzchniej partii ziemii?
Pozdrawiam
Forumowiczka - Aga
Forumowiczka - Aga
- NITKA
- 1000p
- Od: 29 sie 2010, o 11:30
Dzisiaj moja papryka nie miała już takich 'sflaczałych' liści, ale i tak na zdrową w 100% nie wygląda..
pozdrawiam, Anita
- Agulka11
- Od: 23 mar 2011, o 18:58
No i moją coś dopadło - pojawiły się plamki (czarne i jaśniejsze) - Czy ktos wie, od czego to może byc?
Pozdrawiam
Forumowiczka - Aga
Forumowiczka - Aga
Ja mam paprykę i w gruncie i w namiocie, ale w namiocie dzisiaj zauważyłam że mi coś podjada paprykę....
-
- 200p
- Od: 27 mar 2011, o 21:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu ale ładna papryka a robal duży to łatwo go będzie wyeksmitować
Właśnie wybieram się na polowanie , bo to nie jedyny taki okaz w mojej papryce....
- MENA515
- 500p
- Od: 9 mar 2010, o 09:14
Moje papryczki to tylko ostre odmiany z akcji. Pomieszały mi się, ale, przeżyję jakoś ;).
Największe krzaczki mają 40cm wysokości. Najmniejsze 20.Rosły pięknie do gradobicia, a po nim się odbudowują.Ale mam też już coś, co cieszy oko :
A takich malutkich jak ta,jest więcej
Kasencjo, jak patrzę na Twoją papryczkę, to aż mi żal, że zwykłej nie wsadziłam...Ale w przyszłym roku na pewno wsadzę .
Największe krzaczki mają 40cm wysokości. Najmniejsze 20.Rosły pięknie do gradobicia, a po nim się odbudowują.Ale mam też już coś, co cieszy oko :
A takich malutkich jak ta,jest więcej
Kasencjo, jak patrzę na Twoją papryczkę, to aż mi żal, że zwykłej nie wsadziłam...Ale w przyszłym roku na pewno wsadzę .
- elik_49
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 20:51
Mena moja tez takiej samej wielkości, słodkie wolniej tworzą owoce.
Dziewczyny a jak u was rośnie papryka "Bycze rogi" u mnie bardzo ładna, już malutkie zawiązki owoców są,
Dziewczyny a jak u was rośnie papryka "Bycze rogi" u mnie bardzo ładna, już malutkie zawiązki owoców są,
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
-
- 50p
- Od: 28 lut 2011, o 20:09
Kasencja u mnie też taki osobnik sobie podjadł ale niestety na san marzano, ładne masz papryki u mnie na jednym krzaku też już są takie.
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
Moja koleżanka ma rozsadę paaryki ..ale jej nie wqyrosła .Ma ją wc domu baaaardzo malą .Namawiam ja ,żeby papryczki posadziła do gruntu i postawiła na niej butelki po 5 l wodzie ... (takie mini szklarnie) jest jakas dla nich szanasa?
Asia
Asia
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 15 gru 2009, o 11:41
U mnie strajkowała przy kiełkowaniu, dopiero krzewi się.elik_49 pisze:Mena moja też takiej samej wielkości, słodkie wolniej tworzą owoce.
-
- 50p
- Od: 18 sty 2011, o 22:38
Moja papryczka słodka po gradobiciu, który uszkodził pęd główny rozkrzewiła się i zaczynają dopiero pojawiać się pączki. Zastanawiam się czy to nie za późno?