W ogrodzie cz.2 - Beata T
- Wisienka
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: W ogrodzie cz.2 - Beata T
Beatko - faktycznie masz sporo miejsca na nowe nasadzenia.
Mam dużą kępę tojeści kropkowanej i z irysów syberyjskich zrobiłam 2 małe sadzonki.
Jeżeli byłabyś chętna, to wiosną mogłabym Ci przesłać.
Rabatki piękne! Jak Ty to robisz??
Czy to maleństwo
to jest coś takiego? Urosło mi na rabacie, ładnie wygląda i na razie zostawiłam.
Mam dużą kępę tojeści kropkowanej i z irysów syberyjskich zrobiłam 2 małe sadzonki.
Jeżeli byłabyś chętna, to wiosną mogłabym Ci przesłać.
Rabatki piękne! Jak Ty to robisz??
Czy to maleństwo
to jest coś takiego? Urosło mi na rabacie, ładnie wygląda i na razie zostawiłam.
Pozdrawiam serdecznie
liska Dziękuję Izo Pewnie to jakiś rozchodnik który jest taki malutki ale za to ładnie pokrywa się i niedługo będzie jedna plamka fioletu
Wisienka Jadziu jak na razie to od rana do wieczora ogród... ogród i jeszcze raz ogród ...
Z chęcią się z Tobą zamienię na roślinki jesienią lub wiosną nie ma sprawy - rozmnażaj i mi też napisz co byś chciała bo ja swoje przesadzam dzielę to z niektórych zawszę coś można uskubać -PW
Wygląda mi na to samo ale opiszę małe drobne białe kwiatki a to zielone to tworzy się taka gąbeczka ....mi na środku zmarniała
Róże ach te róże są już i u mnie i z dnia na dzień robią się coraz piękniejsze ....tępię tylko na nich mszycę już trzeci raz pryskałam ...ten rok zdecydowanie należy do mszyc ja mam ją dosłownie wszędzie rojniki, rozchodniki , hosty , juki i róże .....
rabatowe bez nazwy
wielokwiatowe te lubię najbardziej
Wisienka Jadziu jak na razie to od rana do wieczora ogród... ogród i jeszcze raz ogród ...
Z chęcią się z Tobą zamienię na roślinki jesienią lub wiosną nie ma sprawy - rozmnażaj i mi też napisz co byś chciała bo ja swoje przesadzam dzielę to z niektórych zawszę coś można uskubać -PW
Wygląda mi na to samo ale opiszę małe drobne białe kwiatki a to zielone to tworzy się taka gąbeczka ....mi na środku zmarniała
Róże ach te róże są już i u mnie i z dnia na dzień robią się coraz piękniejsze ....tępię tylko na nich mszycę już trzeci raz pryskałam ...ten rok zdecydowanie należy do mszyc ja mam ją dosłownie wszędzie rojniki, rozchodniki , hosty , juki i róże .....
rabatowe bez nazwy
wielokwiatowe te lubię najbardziej
Hura popadało a raczej było przed chwilą oberwanie chmury. Troszeczkę korę wypłukało ale co tam zamiecie się - grunt że nie trzeba będzie dziś podlewać
I jak to w ogrodzie bywa ciągle coś się zmienia rabatki już są więc tylko trzeba sadzić , przesadzać i pielęgnować ...
rabatki na podniesieniu wyglądają dziś tak druga jeszcze nie ciekawa ale gazenie z nasionek wyrosły i są już pierwsze pąki ....
- i kolejna zmiana iglak częściowo zmarzł coś tam chciałam z niego zrobić ale mizernie to widziałam więc został usunięty ....(hihi na koperek proszę nie zwracać uwagi - wysiał się a do ogórków na pewno się przyda )
I jak to w ogrodzie bywa ciągle coś się zmienia rabatki już są więc tylko trzeba sadzić , przesadzać i pielęgnować ...
rabatki na podniesieniu wyglądają dziś tak druga jeszcze nie ciekawa ale gazenie z nasionek wyrosły i są już pierwsze pąki ....
- i kolejna zmiana iglak częściowo zmarzł coś tam chciałam z niego zrobić ale mizernie to widziałam więc został usunięty ....(hihi na koperek proszę nie zwracać uwagi - wysiał się a do ogórków na pewno się przyda )
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Beatko chyba Cię telepatycznie ściągnełam do siebie bo właśnie przeglądałam Twój wątek
Masz ładniutki i taki zadbany ogród a te rabaty kamienne super... Widzę że lubisz kamień w ogrodzie...to tak jak ja...
Tyle że u mnie dopiero zaczyna w trochę większej ilości w ogrodzie gościc...a u Ciebie już jest go sporo
Masz ładniutki i taki zadbany ogród a te rabaty kamienne super... Widzę że lubisz kamień w ogrodzie...to tak jak ja...
Tyle że u mnie dopiero zaczyna w trochę większej ilości w ogrodzie gościc...a u Ciebie już jest go sporo
FRAGOLA Uwielbiam taką telepatie U mnie najpierw była obudowana piwnica kamieniem lub powstało rondko a potem by zachować jednolity styl dokupiłam przyczepkę grubszego i wywrotkę drobnego kamienia Obecnie poroznosiłam je po całym ogrodzie by były wszędzie choć tak tylko dla ozdoby
Obecnie królują róże i widać piękne kwiatki bo jak na razie mszycę opanowałam ( 3 razy była pryskana ostatni oprysk -Karate Zeon , a w zeszłym roku wystarczały sposoby naturalne )Gnojówka z pokrzyw zużyta już nastawiam następną czyli trzeba się wybrać na zbiory
Róże te które już kwitną:
-wielokwiatowe jasny róż 3 szt , ciemniejszy róż 2
-żółte 2
-new dawn 2 i 1 fioletowa (1 zmarzła)
-i takie 2 , i 1 czerwona (nie lubię czerwonego koloru ale ona ma tyle kwiatków że żal wyrzucać )
- moja drobna ulubienica też zmarzła ale mam inną drobną szt 1
- 4 z tych co mają być niby piennych jeszcze nie kwitnie ....
Dziś deszczowo więc tak z doskoku coś tam tylko podłubałam
Obecnie królują róże i widać piękne kwiatki bo jak na razie mszycę opanowałam ( 3 razy była pryskana ostatni oprysk -Karate Zeon , a w zeszłym roku wystarczały sposoby naturalne )Gnojówka z pokrzyw zużyta już nastawiam następną czyli trzeba się wybrać na zbiory
Róże te które już kwitną:
-wielokwiatowe jasny róż 3 szt , ciemniejszy róż 2
-żółte 2
-new dawn 2 i 1 fioletowa (1 zmarzła)
-i takie 2 , i 1 czerwona (nie lubię czerwonego koloru ale ona ma tyle kwiatków że żal wyrzucać )
- moja drobna ulubienica też zmarzła ale mam inną drobną szt 1
- 4 z tych co mają być niby piennych jeszcze nie kwitnie ....
Dziś deszczowo więc tak z doskoku coś tam tylko podłubałam
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ależ kolorowo się zrobiło i jak pięknie różano.
Koperek świetnie wygląda w towarzystwie kwiatów a najlepiej na ścieżce między kamieniami.
Żeby tylko nikt go nie zadeptał.
Koperek świetnie wygląda w towarzystwie kwiatów a najlepiej na ścieżce między kamieniami.
Żeby tylko nikt go nie zadeptał.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Beatko ale sobie oko nacieszyłam u Ciebie.
Widać ogrom pracy włożony w ogród.
Kamień super się prezentuje w ogrodzie a trochę go masz.
Muszę przyznać że styl Twojego ogrodu jest mi bardzo bliski przez co poczułam się jak u siebie.
A kącik z altanką i grillem,porostu cudowny...i tego ci właśnie zazdroszczę.Altanka i grill murowany to jest to czego najbardziej mi brakuję,ale mam nadzieję że kiedyś i u mnie się pojawi.
Widać ogrom pracy włożony w ogród.
Kamień super się prezentuje w ogrodzie a trochę go masz.
Muszę przyznać że styl Twojego ogrodu jest mi bardzo bliski przez co poczułam się jak u siebie.
A kącik z altanką i grillem,porostu cudowny...i tego ci właśnie zazdroszczę.Altanka i grill murowany to jest to czego najbardziej mi brakuję,ale mam nadzieję że kiedyś i u mnie się pojawi.
- Wisienka
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
Hm... jak to można nie lubić czerwonego w ogrodzie?
Ale właśnie sobie uprzytomniłam, że u mnie go brak!
Koperek stworzył bardzo malowniczą kępkę. A mojego zmarnowanego zimą jałowca
też chyba będę musiała wykopać, bo ciągle nienajlepiej wygląda.
Różyczki piękne. I jak zdrowo wyglądają!
Ale właśnie sobie uprzytomniłam, że u mnie go brak!
Koperek stworzył bardzo malowniczą kępkę. A mojego zmarnowanego zimą jałowca
też chyba będę musiała wykopać, bo ciągle nienajlepiej wygląda.
Różyczki piękne. I jak zdrowo wyglądają!
Pozdrawiam serdecznie
kogra Grażynko jak tak patrzę na swoje różyczki to tylko róż i róż i ten blady kolorek króluję
Koperek to tak sam sobie wybrał miejsce gdzie ma rosnąć i faktycznie jak nic najlepiej rzuca się w oczy ....już sobie zamroziłam 4 pudełka , a reszta czeka na ogórki A co najfajniejsze wszędzie jest mszyca a na koprze nie jak to ta przyroda zawsze potrafi zadziwić
wmx Miło mi że w podobnych klimacikach jest nasz gust Na pewno niebawem i u Ciebie powstanie fajny kącik wypoczynkowy , u mnie była odwrotna kolejność najpierw altanka a teraz rabatki
wisienka ja tak ogólnie za czerwienią nie przepadam choć i dla pelargonii też robię wyjątek hmmm tylko one w tym roku mizernie bo mi skrzynki wiatr po wywracał
Jadziu to go nie oszczędzaj jeśli nie można go jakoś uformować to wykop by nie szerzył w ogrodzie jakiegoś paskudztwa
Dzwonek tu i dzwonek tam a przy okazji i hosty i żurawki
I najmniejsza hosta ale czemu taka mała nie wiem ma z 5cm
I mój największy mieszkaniec z kwiatuszkami ....
Koperek to tak sam sobie wybrał miejsce gdzie ma rosnąć i faktycznie jak nic najlepiej rzuca się w oczy ....już sobie zamroziłam 4 pudełka , a reszta czeka na ogórki A co najfajniejsze wszędzie jest mszyca a na koprze nie jak to ta przyroda zawsze potrafi zadziwić
wmx Miło mi że w podobnych klimacikach jest nasz gust Na pewno niebawem i u Ciebie powstanie fajny kącik wypoczynkowy , u mnie była odwrotna kolejność najpierw altanka a teraz rabatki
wisienka ja tak ogólnie za czerwienią nie przepadam choć i dla pelargonii też robię wyjątek hmmm tylko one w tym roku mizernie bo mi skrzynki wiatr po wywracał
Jadziu to go nie oszczędzaj jeśli nie można go jakoś uformować to wykop by nie szerzył w ogrodzie jakiegoś paskudztwa
Dzwonek tu i dzwonek tam a przy okazji i hosty i żurawki
I najmniejsza hosta ale czemu taka mała nie wiem ma z 5cm
I mój największy mieszkaniec z kwiatuszkami ....
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Beatko to jak koperek będzie miał nasionka to ja poproszę o troszkę jeśli można.
Bo on może ma coś w sobie, ze one go nie chcą.
Każdy koperek jaki wysiałam mszyce właśnie zjadły.
Bo on może ma coś w sobie, ze one go nie chcą.
Każdy koperek jaki wysiałam mszyce właśnie zjadły.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Beatko skalniaczek wygląda ślicznie
Cudnie prezentują się dzwoneczki pomiędzy hostami i żurawkami....ależ te żurawki bycze
Cudnie prezentują się dzwoneczki pomiędzy hostami i żurawkami....ależ te żurawki bycze
Grażynko on czyli koperek zadziwił mnie w tym roku ale zapewniam Cię że w zeszłym też mszyce na nim były - no i ja go nie siałam w tej kostce on tak sam się sieję ale mogę zebrać
AGNESS Dzwoneczki teraz po tych deszczach popadały pewnie już po nich będzie , ale tak fajnie wyglądały przed zakwitnięciem host i żurawką pod domem chyba też się podoba
AGNESS Dzwoneczki teraz po tych deszczach popadały pewnie już po nich będzie , ale tak fajnie wyglądały przed zakwitnięciem host i żurawką pod domem chyba też się podoba
- Agnieszka83
- 200p
- Od: 8 maja 2010, o 17:59
Beata Tgratuluje przepięknego ogrodu. Uwielbiam taki ład i ,,wydzielone,, stanowiska dla roslinek, wtedy prezentują sie najpiękniej i uprawa takiego ogrdu to sama przyjemność. Sciółka to podstawa. Ja mam malutki ogródek ale w przeciągu kilku lat mam zamiar sie wyprowadzić i miec bardzo duzo terenu i w myślach mam dokladnie taki sam ogrodek jak ty, tzn tak ładnie poprowadzony. Wszystko w dobrym guście. Eegancko, jestem pod wrażeniem:)))