Ogród Doroty, coraz bardziej różany...
- dodad
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ogród Doroty, coraz bardziej różany...
Witam lato tuż, tuż więc czas na nowy wątek. Poprzedni jest tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=39442
Mam wiele "ulubionych" roślin, ale ostanimi czasy na czołówkę wysunęły się... róże. Jak przypomnę sobie moje nie tak znów dawne stwierdzenia, że róż nie będę sadzić, bo zbyt dużo z nimi zachodu, to śmiać mi się chce.
Przecież w ogrodzie nie może ich zabraknąć
Ale przecież nie samymi różami ogród żyje. Doskonałym dla nich towarzystwem są powojniki
cdn...
Mam wiele "ulubionych" roślin, ale ostanimi czasy na czołówkę wysunęły się... róże. Jak przypomnę sobie moje nie tak znów dawne stwierdzenia, że róż nie będę sadzić, bo zbyt dużo z nimi zachodu, to śmiać mi się chce.
Przecież w ogrodzie nie może ich zabraknąć
Ale przecież nie samymi różami ogród żyje. Doskonałym dla nich towarzystwem są powojniki
cdn...
Re: Ogród Doroty, coraz bardziej różany... :-)
Dorotko, dawno już nie zaglądałem do twego wątku, chyba cały tydzień. Za to w nowym zawitałem pierwszy.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Lata wcześniejsze
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotko, pięknie zaczęłaś kolejną część ... różanie .
Róże oczywiście wymagają większej uwagi, ale jak żadne inne rośliny, potrafią być czarujące.
Myślę, że pozwolisz swojej kolekcji się rozrastać, zwłaszcza, że masz gliniastą glebę a róże to kochają.
Przesyłam różane pozdrowienia
Róże oczywiście wymagają większej uwagi, ale jak żadne inne rośliny, potrafią być czarujące.
Myślę, że pozwolisz swojej kolekcji się rozrastać, zwłaszcza, że masz gliniastą glebę a róże to kochają.
Przesyłam różane pozdrowienia
- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Witaj...
Zgadzam się z Tobą co do róż....ja też nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich:)
Cudowne masz ich odmiany a powojniki również wspaniałe..
Ostatnio pogoda nas nie rozpieszcza ale jakoś leci:))
Bardzo pięknie zaczęłaś nowy wątek gratuluję...i dodam że fotki masz rewelacja;))
Dziękuję za odwiedziny:)
Zgadzam się z Tobą co do róż....ja też nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich:)
Cudowne masz ich odmiany a powojniki również wspaniałe..
Ostatnio pogoda nas nie rozpieszcza ale jakoś leci:))
Bardzo pięknie zaczęłaś nowy wątek gratuluję...i dodam że fotki masz rewelacja;))
Dziękuję za odwiedziny:)
Dorotko, o tej porze roku róże to niekwestionowane królowe i gwiazdy w naszych ogrodach :P
I chyba na forum nie ma ogrodu bez róż...Taki ogród byłby smutny i nieciekawy Róże, oprócz wielu innych zalet, kwitną długo i niezawodnie. Ja sama mam ich sporo, choć nie powiem, że jestem zarażona różyczką.
Ale jedno jest pewne - róże są niezwykle fotogeniczne i oglądanie Twoich pięknych róż na fotkach to wielka przyjemność :P
I chyba na forum nie ma ogrodu bez róż...Taki ogród byłby smutny i nieciekawy Róże, oprócz wielu innych zalet, kwitną długo i niezawodnie. Ja sama mam ich sporo, choć nie powiem, że jestem zarażona różyczką.
Ale jedno jest pewne - róże są niezwykle fotogeniczne i oglądanie Twoich pięknych róż na fotkach to wielka przyjemność :P
- maria5
- 1000p
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Masz piękne róże i dodatki do nich piękne Te pełne powojniki wyglądają prawie jak róże
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie Ty pierwsza zarzekałaś się, że róż nie będzie.......
Cieszę się, że byłam świadkiem rodzącej się fascynacji różanej .
Tym bardziej, że sama mam obok komputera kilka różanych - mniej lub bardziej - pachnących kwiatów.
Cieszę się, że byłam świadkiem rodzącej się fascynacji różanej .
Tym bardziej, że sama mam obok komputera kilka różanych - mniej lub bardziej - pachnących kwiatów.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Jestem, jestem może załapałam sie jeszcze na pierwszą stronę
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Dorotko nie ma róży bez ogrodu.....każda różyczka musi znaleźć swoje miejsce....i u Ciebie znalazły.
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Witaj Dorotko.
Masz śliczne róże i powojniki.
Widzę, że powojniki obsypane są kwiatami od samej ziemi.
Ja pomimo, że co wiosnę mocno je przycinam, to zakwitają na wysokości kilkudziesieciu centymetrów.
Pozdrawiam Cię serdecznie .
Masz śliczne róże i powojniki.
Widzę, że powojniki obsypane są kwiatami od samej ziemi.
Ja pomimo, że co wiosnę mocno je przycinam, to zakwitają na wysokości kilkudziesieciu centymetrów.
Pozdrawiam Cię serdecznie .
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
witam w nowym wateczku.Bardzo ciekawe i pięne róże oraz powojniki (Szczególnie ten biały)
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Romku, witaj Coś dla ciebie
Asiu, niestety róże nie są takie bezproblemowe Ale wynagradzają wszystko.
Kolekcja z pewnością się powiększy, jest tyle odmian, które chciałabym jeszcze mieć w swoim ogrodzie
Reniu witaj , powojników rzeczywiście przybyło u mnie sporo, róż z resztą też Pogoda nie najlepsza, ale dziś była przepiękna, podwójna tęcza. Jak na złość miałam rozładowane baterie w aparacie i zdjęć nie ma
Dalu, jak wiesz i u mnie oprócz róż jest sporo innych roślin. To właśnie dodatki podkreślają ich piękno
Oczywiście zawsze w moim ogrodzie znajdzie się miejsce dla azalli i różaneczników. Majowy ogród bez tych roślin byłby smutny.
Niewątpliwie ten miesiąc należy do nich, chociaz w tym roku, przez upały kwitły krócej niz zwykle
Asiu, niestety róże nie są takie bezproblemowe Ale wynagradzają wszystko.
Kolekcja z pewnością się powiększy, jest tyle odmian, które chciałabym jeszcze mieć w swoim ogrodzie
Reniu witaj , powojników rzeczywiście przybyło u mnie sporo, róż z resztą też Pogoda nie najlepsza, ale dziś była przepiękna, podwójna tęcza. Jak na złość miałam rozładowane baterie w aparacie i zdjęć nie ma
Dalu, jak wiesz i u mnie oprócz róż jest sporo innych roślin. To właśnie dodatki podkreślają ich piękno
Oczywiście zawsze w moim ogrodzie znajdzie się miejsce dla azalli i różaneczników. Majowy ogród bez tych roślin byłby smutny.
Niewątpliwie ten miesiąc należy do nich, chociaz w tym roku, przez upały kwitły krócej niz zwykle
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Dorotka widzę masz sporą kolekcję host i różaneczniki o niespotykanych przeze mnie kolorach