Skoro w rzeczywistości jest bardziej fioletowy to może jest to 'Beauty of Worcester', który zakwitł Ci pojedynczymi kwiatami na tegorocznych pędach ? BoW ma wprawdzie duże kwiaty , ale wielkością kwiatów akurat bym się nie sugerowała,bo wpływa na nią wiele czynników.Mój 'Omoshiro' w zeszłym roku miał prawie 18 cm, a w tym ...7 cm.
Identyfikacja - prośba o rozpoznanie - co to za powojnik ?
Re: Identyfikacja powojnika..
tęsknimy do ogrodów, może dlatego ,żeśmy wypędzeni z raju...
Firletka -Wizytówka
Firletka -Wizytówka
- AAleksandra
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Identyfikacja powojnika..
Firletko, w zeszłym roku kupiłam go kwitnącego w Obi. I kwiaty były identyczne Nie wiem co mnie teraz podkusiło aby szukać mu imienia .. Teraz zamiast się nim cieszyć, to dręczę się , bo nie wiem jak się nazywa
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
Identyfikacja odmiany.
Powojnik zakupiłam 2 lata temu w biedronce, sadzonka była bardzo mała i dopiero w tym roku pokazał swoje oblicze:) jest jednak zupełnie różny od tego ze zdjęcia na opakowaniu. Nazwa także się nie zgadza. Proszę o identyfikację, ponieważ nie wiem jak mam go pielęgnować, kiedy przycinać, jak nawozić. Kwiaty to około 5 cm dzwonki, o ile dobrze pamiętam w ubiegłym roku kwitł do września.
Re: Identyfikacja odmiany.
A skąd masz taką fajną kratkę/podpórkę?
Kratka a raczej siatka została zakupiona w kwiaciarni do celów stroikowych, jednak zmieniłam jej zastosowanie. Po przymocowaniu do ściany, świetnie sprawdza się jako podpora do powojnika:D
- lesioc
- Od: 3 cze 2008, o 10:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Faktycznie - siatka bardzo elegancka .
Z czego ona jest zrobiona?
Z czego ona jest zrobiona?
Zapraszam: spis treści ogród
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin
Wygląda jakby była z jakiegoś włókna, może kokosowego
- Rozeta
- Od: 30 paź 2010, o 20:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Agnieszka83
- 200p
- Od: 8 maja 2010, o 17:59
- Agnieszka83
- 200p
- Od: 8 maja 2010, o 17:59
Czy to jest ten sam powojnik?
Re: Czy to jest ten sam powojnik?
Moim skromnym zdaniem ten sam.
Z tym, ze ja głównie opieram się na tym co widziałam w necie i jakimś tam własnym wyczuciu, bo z powojnikami zaczęłam dopiero w tym roku
Z tym, ze ja głównie opieram się na tym co widziałam w necie i jakimś tam własnym wyczuciu, bo z powojnikami zaczęłam dopiero w tym roku
Re: Czy to jest ten sam powojnik?
Agnieszko. Trudno powiedzieć. Wygląda bardzo podobnie. Na pewno utrudnieniem w identyfikacji przez internet jest niezbyt wierne oddanie przez aparat rzeczywistego koloru . Do tego ta sama odmiana może kwitnąć innym odcieniem zależnie od stanowiska, pH gleby, światła, zasobności w składniki pokarmowe. Ja w tym roku przeżyłam kilka zdziwień, bo niby ten sam powojnik , a kolejne kwiaty jakby z innej odmiany.
Nie mam akurat Jackmanii'ego, ale na pewno ktoś , kto ma dopisze się wkrótce.
Jest tajemnica, jest zabawa !
Powodzenia !
Nie mam akurat Jackmanii'ego, ale na pewno ktoś , kto ma dopisze się wkrótce.
Jest tajemnica, jest zabawa !
Powodzenia !
tęsknimy do ogrodów, może dlatego ,żeśmy wypędzeni z raju...
Firletka -Wizytówka
Firletka -Wizytówka