Działka na Kaszubach 2011
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działka na Kaszubach 2011
Paweł - to będzie wąż wąż pierwiosnkowo-hostowo-żurawkowy , żeby było na czym oko zawiesić gdy pierwiosnki przekwitną
Ewo - ja już nie wiem jak Ci mam dziękować
Pierwiosnkowa wymaga teraz obsadzenia i wykończenie obrzeża. tak więc nudzić się nie będę.
Andrzeju - mam pierwiosnek viali - ale trochę poturbowany, gdyż wykopał go kret i trochę przysechł. Liściom nic się nie stało, odżyły po ponownym wsadzeniu i podlaniu, ale zawiązki kwiatostanów wyglądały nędznie Nie mam wielkiej nadziei na piękne kwiaty. Ale to nic, najważniejsze żeby przeżył.
Lenanno - To jest samosiejka od koleżanki. Tam gdzie ją wykopałam rosły właśnie białe, oczywiście do końca nie miałam pewności czy naprawdę zakwitnie na biało. Ale się udało
A ja się chciałam pochwalić dwoma nabytkami z ostatnich dni. Po pierwsze mam nowego storczyka - oncidium. Ocalony przed śmietnikiem ( już stał przy kuble - tylko się nie zmieścił) - kupiony za 5 złotych. Kończy kwitnienie - ale obskubany z zaschniętych kwiatów jeszcze cieszy oko Po za tym całkiem rześki. Jak można żywą roślinę do śmietnika - nie rozumiem...
Kolejny nabytek - drewniane rolbordery - kupione w Realu( po 5 zł) tylko pięć sztuk, bo więcej mi nie weszło do mojej torby na kółkach
Na zdjęciach - liliowiec od Izy - Tu.Ji oraz botaniczne mieczyki - śliczne drobiazgi. Zaskoczyły mnie zupełnie terminem kwitnienia. Myślałam, że będą kwitły w sierpniu jak wszystkie gladiole....
Ewo - ja już nie wiem jak Ci mam dziękować
Pierwiosnkowa wymaga teraz obsadzenia i wykończenie obrzeża. tak więc nudzić się nie będę.
Andrzeju - mam pierwiosnek viali - ale trochę poturbowany, gdyż wykopał go kret i trochę przysechł. Liściom nic się nie stało, odżyły po ponownym wsadzeniu i podlaniu, ale zawiązki kwiatostanów wyglądały nędznie Nie mam wielkiej nadziei na piękne kwiaty. Ale to nic, najważniejsze żeby przeżył.
Lenanno - To jest samosiejka od koleżanki. Tam gdzie ją wykopałam rosły właśnie białe, oczywiście do końca nie miałam pewności czy naprawdę zakwitnie na biało. Ale się udało
A ja się chciałam pochwalić dwoma nabytkami z ostatnich dni. Po pierwsze mam nowego storczyka - oncidium. Ocalony przed śmietnikiem ( już stał przy kuble - tylko się nie zmieścił) - kupiony za 5 złotych. Kończy kwitnienie - ale obskubany z zaschniętych kwiatów jeszcze cieszy oko Po za tym całkiem rześki. Jak można żywą roślinę do śmietnika - nie rozumiem...
Kolejny nabytek - drewniane rolbordery - kupione w Realu( po 5 zł) tylko pięć sztuk, bo więcej mi nie weszło do mojej torby na kółkach
Na zdjęciach - liliowiec od Izy - Tu.Ji oraz botaniczne mieczyki - śliczne drobiazgi. Zaskoczyły mnie zupełnie terminem kwitnienia. Myślałam, że będą kwitły w sierpniu jak wszystkie gladiole....
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
a jakie wymiary rolobordera
- amba19
Andrzejku - 120 cm długości i 20 cm wysokości.
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
to przyzwoita cena
- Lusia 57
- 1000p
- Od: 8 sty 2011, o 13:42
Ależ długa ta pierwiosnkowa rabatka. A ja muszę też swoje pierwiosnki przesadzić ale nie mogę znaleźć dla nich miejsce. Mam jeszcze za mało cienia. A czym wykończysz obrzeża rabatki?
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Miałam dziś kupić właśnie taki roloborder, na 20 cm wysoki, ale za 2m 25 zł to trochę dużo
- amba19
Aniu - to ja za 25 zł. mam 6 metrów rolbordera
Lusiu - najpierw plastykowym obrzeżem, żeby mi tam trawa nie wrastała, tudzież inne chwaściory - a potem... no sama jeszcze nie wiem. Raczej na pewno nie będą to kamienie, bo sprawiają trudności przy koszeniu. Może właśnie taki drewniany rolborder?
A może przyjdzie mi do głowy jeszcze coś innego
Andrzejku - ja też tak myślę!
Jeszcze nigdy nie miałam tak ładnie kwitnącego liliowca. Przeważnie był to jeden kwiat, który wzbudzał we mnie niesamowite emocje - a w tym roku .......
Lusiu - najpierw plastykowym obrzeżem, żeby mi tam trawa nie wrastała, tudzież inne chwaściory - a potem... no sama jeszcze nie wiem. Raczej na pewno nie będą to kamienie, bo sprawiają trudności przy koszeniu. Może właśnie taki drewniany rolborder?
A może przyjdzie mi do głowy jeszcze coś innego
Andrzejku - ja też tak myślę!
Jeszcze nigdy nie miałam tak ładnie kwitnącego liliowca. Przeważnie był to jeden kwiat, który wzbudzał we mnie niesamowite emocje - a w tym roku .......
- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Marysiu, u Ciebie wszystko jest takie przemyślane
Rabatka pierwiosnkowa zapowiada się bardzo ciekawie!
Mieczyki juz kwitną? Moje dopiero w przedszkolu...pancia zapomniała na czas posadzić
Fotki jak zwykle prześliczne.
Rabatka pierwiosnkowa zapowiada się bardzo ciekawie!
Mieczyki juz kwitną? Moje dopiero w przedszkolu...pancia zapomniała na czas posadzić
Fotki jak zwykle prześliczne.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- amba19
Empuzo - kwitną mieczyki botaniczne. Mam je pierwszy raz i sama jestem zaskoczona terminem ich kwitnienia. A powiem Ci , że u Tu.ji w Elblagu zakwitły co najmniej tydzień wcześniej
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ambo-ten liliowiec jest olbrzymi i jeszcze przy tak długotrwałej suszy pięknie kwitnie.
- amba19
- Lusia 57
- 1000p
- Od: 8 sty 2011, o 13:42
Piękna żółta Marysiu, a to płożące na żółto kwitnące to pewnie też tojeść tylko rozesłana.
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Nic nie przesadzam! Narobiłaś się przy tej pierwiosnkowej rabacie. A liliowiec się postarał i zawziął widać