Sezon 2011
- dodad
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Sezon 2011
Mój Multi Blue chyba musi być wyjątkiem, bo idzie jak burza. Właśnie buduje piętro Ma drugi sezon, a w zeszłym roku tez kwitł bardzo obficie
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
@ Francesca ? co racja to racja. Tak patrzę na kwiaty mojego Sunset (obsypany nimi jest) i mam wrażenie, że każdy kwiat ma inny kolor, ROTFL!
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- peonia
- Od: 26 mar 2006, o 11:35
- Kontakt:
Ernest kwitnie póżno,mój miałam trzy lata ma piękne kwiaty , w tym roku nie odbił, czekam cierpliwie moze jednak coś z niego jeszcze będzie?lesioc pisze:ziabak pisze:Piękne są Wasze powojniki. Kiedy moje będą takie...? Ja w tym roku kupiłam Multi Blue, Ernest Markham i Jan Paweł II. Na razie dwa kwiatuszki pokazał Multi Blue, na pozostałe czekam niecierpliwie... Innym razem wstawię fotki moich młodziaków
"Ernest Merkham" nie mam i nie znam, więc wypowiadać się nie będę - może ktoś inny jest z nim bliżej zaznajomoiony ?
Zaczęło się od rabaty-Beata Paulina
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
AgaNet pisze:100krotko - piękny ten powojnik ile czasu potrzeba żeby doczekać się takiego okazu ? Mój mam drugi sezon dopiero
Aga, ja nie mam pojęcia, on cały głupi jest Ja się go normalnie boję, jakis mutant. Cała reszta moich powojników razem wziętych, nie dorasta temu jednemu do pięt a tak serio, to ze cztery lata go mam.
Tu mam jeszcze Alionushkę z mojego wątku
I mam pytanie do Ciebie Izo, czy przycinasz Twojego Kardynała? Jest cudowny, ja mam posadzonego przy pergoli Westerplatte, mam nadzieję że za jakiś czas osiagne podobny efekt...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- peonia
- Kontakt:
Mark Twain
Mark Twain
- izabelita
- 50p
- Od: 7 lis 2008, o 10:17
100krotko, cieszę się że też Ci się podoba.100krotka pisze:I mam pytanie do Ciebie Izo, czy przycinasz Twojego Kardynała? Jest cudowny, ja mam posadzonego przy pergoli Westerplatte, mam nadzieję że za jakiś czas osiagne podobny efekt...
Przycinam, po ostatniej zimie i tak większość pędów była w górnej części przemarznięta. Poza tym nie było ich tak naprawdę zbyt wiele. Sama jestem zdziwiona że tak ruszył w tym roku. Wypuścił ponad dwadzieścia nowych pędów
Oto zdjęcie z ubiegłego roku
O, miłością jak najbardziej . Do tego różnie: Florovit (to na wiosnę) a teraz czasem nawozem do pomidorów, albo do balkonowych kwitnących, co akurat mam pod rękąiwciach pisze:Pewnie miłością .
pozdrawiam,
Iza
Iza
- peonia
- Kontakt:
nawóz do pomidorów , to wiem teraz ze dałaś mu potasu sporo, a też wiosną daję im mieszankę potasu i fosforu pod korzenie.
Moje powojniki podkarmione mieszanką
Duchess of Edinburgh i Błękitny Anioł
Mam pytanie do obcujących z powoj. Janem Pawłem IIczy to jego kwiat?
Kupiłam go jako ta odmiana , ale czy na pewno on jest właściwą?
Moje powojniki podkarmione mieszanką
Duchess of Edinburgh i Błękitny Anioł
Mam pytanie do obcujących z powoj. Janem Pawłem IIczy to jego kwiat?
Kupiłam go jako ta odmiana , ale czy na pewno on jest właściwą?
Mark Twain
Mark Twain
-
- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
Przepiękny, gratuluję.izabelita pisze:Przycinam, po ostatniej zimie i tak większość pędów była w górnej części przemarznięta. Poza tym nie było ich tak naprawdę zbyt wiele. Sama jestem zdziwiona że tak ruszył w tym roku. Wypuścił ponad dwadzieścia nowych pędów
Tak, raczej na pewno to JP2.peonia pisze:Mam pytanie do obcujących z powoj. Janem Pawłem IIczy to jego kwiat?
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
No tak, samą miłością żyło nie będzie Widać wyraźnie, że ma dobre stanowisko, słoneczne i konkurencji praktycznie żadnej
Dla kontrastu pokażę jeszcze mojego Huldine, to lekcja poglądowa pt. "Gdzie nie należy sadzić powojników" - widać wyraźnie, że nie dałam mu się rozbujać, to i sie nie rozbujał. Myślę, że jesienią naprawię ten błąd, szkoda takiego mocarza kisić w kąciku za dereniem...
Dla kontrastu pokażę jeszcze mojego Huldine, to lekcja poglądowa pt. "Gdzie nie należy sadzić powojników" - widać wyraźnie, że nie dałam mu się rozbujać, to i sie nie rozbujał. Myślę, że jesienią naprawię ten błąd, szkoda takiego mocarza kisić w kąciku za dereniem...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Jestem nowa, ale tylko w pisaniu, bo czytam wątek do Kwietnia.
Oglądając Clematisy i zachycaąc się ich urodą, któregoś dnia pojechła i zkaupiłam pierwsze okazy: Danuta, GipsyQueen, Fryderyk chopin, Jan Paweł II
Danuta zakiwtał pieknie -ale dwa dni temy chyba dopadł ja uwiąd wiec będe wlaczyć
100krotko - cóż to za piękna róża rośnie obok czy to odmiana new down?
Oglądając Clematisy i zachycaąc się ich urodą, któregoś dnia pojechła i zkaupiłam pierwsze okazy: Danuta, GipsyQueen, Fryderyk chopin, Jan Paweł II
Danuta zakiwtał pieknie -ale dwa dni temy chyba dopadł ja uwiąd wiec będe wlaczyć
100krotko - cóż to za piękna róża rośnie obok czy to odmiana new down?