Kanna - paciorecznik - cz.3
Re: Kanna-paciorecznik cz.3
Geniu ta ostatnia to co? kleopatra? sliczna
- drozd
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Geniu. Pewnie Marian dostał dobrą reprymendę za tego liścia, że przestał kłaść płytki, bo to nie w jego stylu przerywać pracę. Kanny ładnie wybarwione. Byłem przed chwilą u Ciebie cichaczem, bo jeszcze chcę parę miejsc odwiedzić.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Janusz aż tak to nie było , przecież nie zrobił tego specjalnie , ale po głowie go nie pogłaskałam do jesieni jeszcze długo to się to kanna jeszcze rozrośnie .
Adrian nie wiem , ale już ktoś z forum powiedział że to Kleopatra , ja miałam Kleopatrę to miała tylko pasek brązowy przez liść , zobaczymy jak zakwitnie .
Genia
Adrian nie wiem , ale już ktoś z forum powiedział że to Kleopatra , ja miałam Kleopatrę to miała tylko pasek brązowy przez liść , zobaczymy jak zakwitnie .
Genia
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gieniu ciekawostki u Ciebie czekam na kwiatki
- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Genia zawsze musi czymś zadziwić. Brakuje już słów podziwu. A wejść do Jej ogrodu to szok.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
To ja pisałam, że to przepięknie wybarwiona Cleopatra.
Adrian moje z Obi wszystkie się nie zgadzają. Niestety my nie mamy tej wymarzonej Cleopatry.
Adrian moje z Obi wszystkie się nie zgadzają. Niestety my nie mamy tej wymarzonej Cleopatry.
Klaudio a kwitnie Ci już? ja mam ciągle nadzieję
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Ja tę Kleopatrę,jeżeli jest to Kleopatra mam pierwszy rok i jestem ciekawa jak zakwitnie .
To było maluteńkie kłącze ,myślałam że nic z tego nie będzie , a tak mnie zaskoczyła .
To było maluteńkie kłącze ,myślałam że nic z tego nie będzie , a tak mnie zaskoczyła .
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
Geniu myślę, że mam rację, będziemy Ci kibicować, jest przepiękna.
Adrian jeszcze nie kwitnie, ale na tyle liści to coś kolorowego już powinno być, a nie ma. Ja już nie mam nadziei.
Szykują się inne, ale coś wolno to idzie. Na następny rok muszę dokupić więcej dużych donic, bo lepiej mi w nich rosną niż w gruncie.
Nie chce nawet pisać nazw bo pewnie wyrośnie zagadka, zobaczymy jak zakwitnie. Na pewno w Obi już nie kupię.
Adrian jeszcze nie kwitnie, ale na tyle liści to coś kolorowego już powinno być, a nie ma. Ja już nie mam nadziei.
Szykują się inne, ale coś wolno to idzie. Na następny rok muszę dokupić więcej dużych donic, bo lepiej mi w nich rosną niż w gruncie.
Nie chce nawet pisać nazw bo pewnie wyrośnie zagadka, zobaczymy jak zakwitnie. Na pewno w Obi już nie kupię.
E-gienia,
Twoja Cleopatra prezentuje się bardzo ładnie.
Tak właśnie powinno być: wyraźne rozgraniczenie między kolorem zielonym i bordowym (w postaci paska lub połówki liścia).
Nasze polskie Cleopatry dużo tracą na nieładnych liściach.
Francuski znajomy przysłał mi fotkę Stuttgarta, którego dostał ode mnie w zamian za Canna glauca.
Na fotkach widać ciekawe liście Cleopatry
Takie liście nadają zupełnie nowego charakteru Kleopatrze (moim zdaniem)
Moje canny pod płotem
Twoja Cleopatra prezentuje się bardzo ładnie.
Tak właśnie powinno być: wyraźne rozgraniczenie między kolorem zielonym i bordowym (w postaci paska lub połówki liścia).
Nasze polskie Cleopatry dużo tracą na nieładnych liściach.
Francuski znajomy przysłał mi fotkę Stuttgarta, którego dostał ode mnie w zamian za Canna glauca.
Na fotkach widać ciekawe liście Cleopatry
Takie liście nadają zupełnie nowego charakteru Kleopatrze (moim zdaniem)
Moje canny pod płotem
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
To prawda, bardzo ciekawe listki, choć myślę, że wspomniana wcześniej to właśnie Cleopatra w takim wydaniu
Stuttgart też niczego sobie
Stuttgart też niczego sobie
A czemu moja Cleopatra zakupiona wiosną w sklepie internetowym jest cała zielona i nie ma żadnych wzorków na liściach?