Moje ukwiecone parapety
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje ukwiecone parapety
Kasiu, ja najpierw patrzę na kolor i jeśli storczyk jest żółty albo pomarańczowy to już mi się podoba
Różowy lub w innym kolorze to musi mieć to coś czym mnie ujmie, a cattleye są w tym liderkami
Różowy lub w innym kolorze to musi mieć to coś czym mnie ujmie, a cattleye są w tym liderkami
- arlet3
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu to w takim razie czekamy na resztę kwitnień
-
- Od: 20 wrz 2010, o 07:32
A mnie bardzo spodobała się laelia.Bardzo ładne ujęcie kwiatka i fajnie wygląda w tej soniczce.Ostatnio widziałam na allegro laelię tenebrosa-też piękna.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Kasiu- przyglądnęłam się jeszcze raz Twojej albie i rzeczywiście boczne płatki są nieco inne, niż u mojej alby. Twoje przypominają kształtem odrobinę romb. Moje, maja brzegi zaokrąglone...
Fajnie by było kiedyś im zrobić wspólną fotkę, ale to raczej niemożliwe jest
Fajnie by było kiedyś im zrobić wspólną fotkę, ale to raczej niemożliwe jest
-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu nadrobiłam zaległości u Ciebie.
Cudowne masz kwitnienia.
Co do Masdevalli to mnie zamurowało. Ta masdevallia była oddzielona od mojej. Bo jak dostałam dla Ciebie to była innego wybarwienia, a chcąc abyś miała dokładnie taką jak moja to podzieliłam swoją a tą przysłaną zostawiłam. Co ciekawe moja w czasie kwitnienia miała każdy kwiatek inny, a to jest efekt tego, że była w rożmnażana z nasienia. A więc przy każdym kwitnieniu będziesz miała inny kolor. Jedną z tych mam o ceglatym kolorze. Ciekawa jak moja będzie wybarwiona.
Cudowne masz kwitnienia.
Co do Masdevalli to mnie zamurowało. Ta masdevallia była oddzielona od mojej. Bo jak dostałam dla Ciebie to była innego wybarwienia, a chcąc abyś miała dokładnie taką jak moja to podzieliłam swoją a tą przysłaną zostawiłam. Co ciekawe moja w czasie kwitnienia miała każdy kwiatek inny, a to jest efekt tego, że była w rożmnażana z nasienia. A więc przy każdym kwitnieniu będziesz miała inny kolor. Jedną z tych mam o ceglatym kolorze. Ciekawa jak moja będzie wybarwiona.
- marwes
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
Kasiu , świetna aranżacja orchidarium
Będę się powtarzał ale szczególne brawa za wykonanie i pomysł dla Twego męża.
Bardzo ładnie rozkwitła laelia i jest taka intrygująca , a o masdevalliach już nie wspomnę są piękne.
Będę się powtarzał ale szczególne brawa za wykonanie i pomysł dla Twego męża.
Bardzo ładnie rozkwitła laelia i jest taka intrygująca , a o masdevalliach już nie wspomnę są piękne.
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Witam wszystkich odwiedzających mój wątek, dziękuję Wam za pochwały dla moich kwiatków.
Asiu to fajny kameleonik z tej masdevalli, choć teraz po paru dniach kwiaty jakby bardziej podobne do Twoich
Mambo to może pokaż swojej zdjęcia to ta Twoja weźmie przykład i zabierze się do roboty
Marku, pochwały mężowi przekazane, dziękuje za pochwały laelii i masdevalli choć dziś jej kwiatki wyglądają trochę inaczej ale nie mniej pięknie.
A tak zakwitł w Boże Ciało Penang Girl zdziwił mnie strasznie bo oglądając jeszcze dzień wcześniej jego pączki myślałam że rozkwit nastąpi za jakiś tydzień, a tu taka niespodzianka. Kwiatek pachnący ale zapachu nie potrafię określić.
Uploaded with ImageShack.us
Życzę Wszystkim miłej popołudniowej niedzieli
Asiu to fajny kameleonik z tej masdevalli, choć teraz po paru dniach kwiaty jakby bardziej podobne do Twoich
Mambo to może pokaż swojej zdjęcia to ta Twoja weźmie przykład i zabierze się do roboty
Marku, pochwały mężowi przekazane, dziękuje za pochwały laelii i masdevalli choć dziś jej kwiatki wyglądają trochę inaczej ale nie mniej pięknie.
A tak zakwitł w Boże Ciało Penang Girl zdziwił mnie strasznie bo oglądając jeszcze dzień wcześniej jego pączki myślałam że rozkwit nastąpi za jakiś tydzień, a tu taka niespodzianka. Kwiatek pachnący ale zapachu nie potrafię określić.
Życzę Wszystkim miłej popołudniowej niedzieli
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Śliczny uwielbiam takie kolorki
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Ojej, jaki piękny Widać jeszcze jeden duży pączek
- agata06
- 1000p
- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
Przepiękny
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Arletko
Lucynko drugi pączuś już pewnie na dniach się otworzy, wiec będę miała podwójne szczęście
Justynko
Agatko
A tak dzisiaj wyglądają kwiatki na masdevalli od Asi/Jeane. Asiu one chyba zmieniają się po kilku dniach od otwarcia, pierwsze zdjęcia robione były w dniu w którym otwarły płatki i chyba wtedy jeszcze nie do końca były wybarwione.
Lucynko drugi pączuś już pewnie na dniach się otworzy, wiec będę miała podwójne szczęście
Justynko
Agatko
A tak dzisiaj wyglądają kwiatki na masdevalli od Asi/Jeane. Asiu one chyba zmieniają się po kilku dniach od otwarcia, pierwsze zdjęcia robione były w dniu w którym otwarły płatki i chyba wtedy jeszcze nie do końca były wybarwione.