Wszystko o pomidorach 6 cz. (13.03.11 - )
Re: Wszystko o pomidorach 6 cz. (13.03.11 - )
Wielkie dzięki za radę.Jutro zrobię rewolucję moim pomidorkom.Poczytałam na innych stronach że liście też trzeba obrywać.
Mam nadzieję, że doczytałaś też jak/kiedy obrywać ( ile za jednym razem i które ). Nie przesadź z tym obrywaniem.nowel3 pisze:Wielkie dzięki za radę.Jutro zrobię rewolucję moim pomidorkom.Poczytałam na innych stronach że liście też trzeba obrywać.
Powodzenia.
- Andzia1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2009, o 07:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam, proszę o radę czym pryskać pomidory p-ko zarazie ziemniaczanej, w ubiegłym roku zaraz zniszczyła mi wszystkie pomidorki jakie miałam. Uprawiam je bardzo amatorsko, ale jakieś efekty mam. Mam teraz 24 krzaczki (opalka, cytrynki i fiutki), nie mogę zastosować żadnej chemii ponieważ rosną tuż przy studni, z której bierzemy wodę do celów spożywczych.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
regulamin Andziu
Grevit, Timorex, EM-y, gnojówki roślinne http://pl.wikibooks.org/wiki/Ekoogrodni ... C5.9Blinna, modlitwa.Andzia1 pisze:Witam, proszę o radę czym pryskać pomidory p-ko zarazie ziemniaczanej, w ubiegłym roku zaraz zniszczyła mi wszystkie pomidorki jakie miałam. Uprawiam je bardzo amatorsko, ale jakieś efekty mam. Mam teraz 24 krzaczki (opalka, cytrynki i fiutki), nie mogę zastosować żadnej chemii ponieważ rosną tuż przy studni, z której bierzemy wodę do celów spożywczych.
Maślaki na Błędowskiej już są ?
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
a w gruncie ,które grono się ogławia pomidorom wysokim ? Wiem ,że było to na forum ,ale nie mogę tego znaleźć Czy dobrze pamiętam ,że za piątym?
Też mi się tak kojarzy. Piąte-szóste grono.Pelasia pisze:Czy dobrze pamiętam ,że za piątym?
Pelasiu , ja wiem ,że w gruncie ogławia się pomidory w połowie sierpnia mniej więcej.Nigdy nie liczyłam gron, bo wiadomo ,że różne pomidory różnie wiążą , zawsze trzymałam się tego terminu. Ciekawe swoją drogą , czy ilość gron już wydanych ma tu duże znaczenie. Też czekam w takim razie na odpowiedź na Twoje pytanie.
Pozdrawiam,Małgorzata
- Andzia1
- Od: 15 maja 2009, o 07:56
11krzych bardzo Ci dziękuję sąsiedzie ! Zastosuję gnojówkę z cebuli i modlitwę...
Maślaków nie widać albo bardzo niewiele, ale są kanie i kurki w okolicy
Maślaków nie widać albo bardzo niewiele, ale są kanie i kurki w okolicy
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
regulamin Andziu
- romaszka
- Od: 31 gru 2010, o 23:43
Z nieba mi spadliście z tym ogławianiem bo właśnie odwiedzałam swoje pomidory ( w gruncie ) kilka krzaków malinowych tak urosły, że już brakuje pala, a mam dość długie. I właśnie myślę, że szkoda jeszcze ogławiać. Zaraz pójdę policzę grona, jak będzie mniej jak 6 to będę musiała miło się uśmiechnąć do swojego M, żeby poszukał dłuższego pala ... a jak więcej to co? Do kogo mam się uśmiechać chyba, że do samych pomidorów
-
- Od: 25 lut 2010, o 21:44
Oho, gnojówka z cebuli - jak to się robi, ile tej cebuli i co daje? Oraz..jak bardzo śmierdzi:PAndzia1 pisze:11krzych bardzo Ci dziękuję sąsiedzie ! Zastosuję gnojówkę z cebuli i modlitwę...
ja kupiłem w Castoramie dwa pale 2m wysokie, wbiłem je w ziemię i poprowadziłem poziomy sznur. Do tego sznura "podpinam" pomidorki Pale w Castoramie były za około 8 pln/sztromaszka pisze:Z nieba mi spadliście z tym ogławianiem bo właśnie odwiedzałam swoje pomidory ( w gruncie ) kilka krzaków malinowych tak urosły, że już brakuje pala, a mam dość długie. I właśnie myślę, że szkoda jeszcze ogławiać. Zaraz pójdę policzę grona, jak będzie mniej jak 6 to będę musiała miło się uśmiechnąć do swojego M, żeby poszukał dłuższego pala ... a jak więcej to co? Do kogo mam się uśmiechać chyba, że do samych pomidorów
- romaszka
- Od: 31 gru 2010, o 23:43
Tkordus ja mam lasy naokoło, tak, że pali nie brakuje tylko trzeba wziąć siekierę, wejść do tego lasu, wyciąć, przynieść nu i wbić oczywiście ... ale najpierw muszę to wbić mężowi w grafik robót
Właśnie liczyłam swoje grona ( pomidorów się znaczy ) ale nie wiem jak to się liczy, ile jest sztuk jest na jednym pędzie?! Czy na całym krzaku? Moje malinówki prowadzę na 2 pędy ale kilka się wycwaniło i wyszło na 3.
Właśnie liczyłam swoje grona ( pomidorów się znaczy ) ale nie wiem jak to się liczy, ile jest sztuk jest na jednym pędzie?! Czy na całym krzaku? Moje malinówki prowadzę na 2 pędy ale kilka się wycwaniło i wyszło na 3.