Ewelino toż to marzenie , taki widoczek
Mój ogród w cieniu sosen cz.5.
- MiCz
- 200p
- Od: 15 cze 2007, o 15:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród w cieniu sosen cz.5.
Pięknie to ujęła Wanda Dodam tylko, że mnie zauroczyły ule, oglądałam je kilka razywanda7 pisze:Sztuka prymitywna ma w sobie niepowtarzalny klimat, który przenosi nas w dawne czasy, gdy nie było jeszcze Internetu, komputera ani telewizji i książki, tylko bajarze przekazywali z pokolenia na pokolenie stare tajemnicze baśnie.
W tych prostych dziełąch i przedmiotach można znaleźć wiele uroku.
Dziękuję Ewelino!
Pozdrawiam Mirka
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dziś zrobiłam sobie prezent i ... pojechałam do szkółki róż. Kupiłam kilka nowych krzewów :
5x niska (40-60cm), czerwona , wielokwiatowa "CHARMING COVER" na frontową rabatę
3x pnąca (250-300cm), biała , "SCHNEEWALZER"
3x II II , żółta , "GOLDSTERN"
A przy okazji kupiłam też : złotolistne ŻURAWKI, białe ODĘTKI i TAMARYSZEK PIĘCIOPRĘCIKOWY (Tamarix ramosissima -pentandra )"Pink Cascade" - kwitnie w lecie - VII-VIII !
Jutro sadzenie - już się cieszę !
5x niska (40-60cm), czerwona , wielokwiatowa "CHARMING COVER" na frontową rabatę
3x pnąca (250-300cm), biała , "SCHNEEWALZER"
3x II II , żółta , "GOLDSTERN"
A przy okazji kupiłam też : złotolistne ŻURAWKI, białe ODĘTKI i TAMARYSZEK PIĘCIOPRĘCIKOWY (Tamarix ramosissima -pentandra )"Pink Cascade" - kwitnie w lecie - VII-VIII !
Jutro sadzenie - już się cieszę !
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mam ten kwitnący latem,mój kwitnie drugi rok z rzędu około połowy sierpnia.
Ewelino, ale zaszalałaś zakupowo , nawet sporo róż kupiłaś.. To się dzieje u ciebie!
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Zakupy ciekawe już jestem ciekawa zdjęć z nowymi nasadzeniami
- paco
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 gru 2006, o 20:20
- Kontakt:
Ewelino - zawsze, gdy odwiedzam, Twój zakątek odnoszę wrażenie, że to nie ogród, a wręcz "zielone mieszkanie". Tak jakbyś cały czas właśnie w ogrodzie mieszkała, porządkowała i dbała o każdy szczegół. Tu nie ma żadnej przypadkowości, wszystko ma swoje (najlepiej wybrane i wyeksponowane) miejsce.
Podziwiam i chylę czoło
Podziwiam i chylę czoło
Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Kochani ! Miło mi ,że wpadacie do mnie , choć dziś tak gorąco ,że "ani ręką , ani nogą". Raniutko skosiłam trawnik. Teraz leniuchuję na tarasiku, w cieniu, z filiżanką mrożonej herbatki ( mięta + cytrynka) . Życie bywa piękne !!!
Nastał czas kanikuły ... lato , które uwielbiam we wszystkich jego przejawach : ciepło, słońce , bujność roślin, kwitnące kwiaty, ptasie koncerty na starej sośnie ( na wprost okien sypialni !), czas urlopów , a więc więcej wolnego czasu dla siebie , rodziny , znajomych , także dla ogrodu..., i te długie , ciepłe wieczory ! To jest to ! Wczoraj po raz pierwszy w tym roku słyszałam PIEWIKA i od razu zamarzyły mi się śródziemnomorskie klimaty. Tymczasem pocieszam się wąchając LAWENDĘ , która właśnie w pełni rozkwitła.
Widoczne na zdjęciu schodki to " moje schodki" ! Tu spędzam zwykle ( przy dobrej pogodzie ) pierwsze chwile poranka , rozkoszując się ...ogrodem , chłodem , którym rano emanuje podlany nocą trawnik, kojącymi odcieniami zieleni. Popijam poranną kawę , a potem , z naładowanymi akumulatorkami, mogę już startować w nowy dzień !!!
Nastał czas kanikuły ... lato , które uwielbiam we wszystkich jego przejawach : ciepło, słońce , bujność roślin, kwitnące kwiaty, ptasie koncerty na starej sośnie ( na wprost okien sypialni !), czas urlopów , a więc więcej wolnego czasu dla siebie , rodziny , znajomych , także dla ogrodu..., i te długie , ciepłe wieczory ! To jest to ! Wczoraj po raz pierwszy w tym roku słyszałam PIEWIKA i od razu zamarzyły mi się śródziemnomorskie klimaty. Tymczasem pocieszam się wąchając LAWENDĘ , która właśnie w pełni rozkwitła.
Widoczne na zdjęciu schodki to " moje schodki" ! Tu spędzam zwykle ( przy dobrej pogodzie ) pierwsze chwile poranka , rozkoszując się ...ogrodem , chłodem , którym rano emanuje podlany nocą trawnik, kojącymi odcieniami zieleni. Popijam poranną kawę , a potem , z naładowanymi akumulatorkami, mogę już startować w nowy dzień !!!
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Ewelinko cudownie ja chcę mieć juz urlop i więcej czasu
Ale bajecznie
Trawniczek masz cudowny Ewelino.
O piewikach nie słyszałam. Zaraz się dokształcę
Trawniczek masz cudowny Ewelino.
O piewikach nie słyszałam. Zaraz się dokształcę
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Ewelino czekamy na fotki posadzonych roślinek
-
- Od: 5 sie 2009, o 20:08
Jak nastrojowo wprowadziłaś w klimat lata Przyjazne schodki, wypielęgnowane rabaty, ciepłe noce i śpiew piewika...
Koniecznie z filiżanką herbaty (dla mnie to już wystarczyłby sam widok takiej filiżanki )
Wspomniałaś o zakupach, jak róże o tej porze kupowane, to jeszcze kwitnące? Czekam z niecierpliwością na zdjęcia.
Z przyjemnością obejrzałam fotorelację z Czartołomów, dzięki, to dobry pomysł na małą wyprawę.
Koniecznie z filiżanką herbaty (dla mnie to już wystarczyłby sam widok takiej filiżanki )
Wspomniałaś o zakupach, jak róże o tej porze kupowane, to jeszcze kwitnące? Czekam z niecierpliwością na zdjęcia.
Z przyjemnością obejrzałam fotorelację z Czartołomów, dzięki, to dobry pomysł na małą wyprawę.
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Ewelinko wpadłem do ciebie (z wątku Artura).Widze fajny ogródeczek i piękne rabatki.Zakupy fajowe też chce .Załapię się jeszcze na herbatkę ?