Ogórki gruntowe-cz.1 uprawa,choroby,szkodniki
- ewikk77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2010, o 21:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogórki gruntowe
moje ogóraski dziś sprzątnięte, chociaż przy wyrywaniu krzaków okazało się, że jeszcze trochę było małych zawiązków, ale już zimno i już starczy tych ogórkowych szaleństw
pozdrawiam Ewa
- Hekate
- 200p
- Od: 23 lip 2009, o 16:15
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ja mam jeszcze pozostawione, choć na dole liście są strasznie porażone, to ugóry jeszcze są zalążki i pare do przegryzienia czy n a kanaplę może jeszcze być. Potem nas to miejsce na jesień i tak przyjdzie lawenda.
Ania
-
- 200p
- Od: 24 maja 2009, o 23:57
Re: Ogórek gruntowy IZYD F1
Pamiętajcie o ogrodach...
-
- 200p
- Od: 24 maja 2009, o 23:57
Pamiętajcie o ogrodach...
a ja mam pytanie do bardziej doswiadczonych dzialkowiczow, dlaczego ogorki sa gabczaste ????? to znaczy takie jakby z waty,nie potrafie dokladniej tego okreslic przepraszam nie mam polskiej czcionki
Nie podajesz żadnych szczegółów uprawy, więc to pytanie jest z kategorii " czemu moja Zuzia ma krzywe nogi " ?.Lone pisze:dlaczego ogorki sa gabczaste
Spotkałem się z miękkimi ogórkami przy przenawożeniu azotem/ puste komory nasienne/ i gdy były nieodpowiednio przechowywane po zbiorze.
Pozdrawiam
Gąbczaste są prawdopodobnie dlatego, że były niezbyt często podlewane.
- danutka66
- 500p
- Od: 11 sie 2006, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Też planuję w tym roku zrobić im stelaż,zastanawiam się tylko jak wysoki,może macie jakieś fotki?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Danutka, swoja fotke zamiescilam na str 9 tego watku, ta konstrukcja miala okolo 180 cm wysokosci, wystarczylo, a jeśli urosna wyzej to sie przewieszaja.
Pozdrawiam! Gienia.
- danutka66
- 500p
- Od: 11 sie 2006, o 15:59
No dzięki za namiary,ale widzę ,ze ogórasy gęsto posadzone:)Ja miałam zawsze ogromniaste odstępy,tak by miały gdzie się płożyć,ale faktycznie przy uprawie tyczkowej ileż to miejsca zaoszczędzonegienia1230 pisze:Danutka, swoja fotke zamiescilam na str 9 tego watku, ta konstrukcja miala okolo 180 cm wysokosci, wystarczylo, a jeśli urosna wyzej to sie przewieszaja.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 13 lut 2012, o 16:19
Ciekawy jestem, jake są plusy i minusy, co przemawia za, a co przeiw uprawie ogórka w gruncie na redlinach (czyli tzw. zgonach - dobrze mówię?).
Fajnie byłoby zebrać informacje odnosnie tego zagadnienia w kupę, że się tak wyrażę
Macie jakieś doświadczenia z naworzeniem kurzańcem np. ogórka i pomidora?
Lepiej pod krzak przed posdzeniem (czyli nawożenie rzędowe), czy podlewanie w postaci roztworu (oczywiście przefermentowanego)?
Powielasz te same pytania w różnych wątkach, tego nie robimy.
Na razie zostawiam ale następne będę kasowała.
Comcia
Fajnie byłoby zebrać informacje odnosnie tego zagadnienia w kupę, że się tak wyrażę
Macie jakieś doświadczenia z naworzeniem kurzańcem np. ogórka i pomidora?
Lepiej pod krzak przed posdzeniem (czyli nawożenie rzędowe), czy podlewanie w postaci roztworu (oczywiście przefermentowanego)?
Powielasz te same pytania w różnych wątkach, tego nie robimy.
Na razie zostawiam ale następne będę kasowała.
Comcia
Jak mawiał Bolesław I Złotousty- są plusy dodatnie i plusy ujemne.Kolorowy pisze:Ciekawy jestem, jake są plusy
No więc , że się tak wyrażę, przy nawożeniu rzędowym sadzisz /siejesz/ rośliny w kupęKolorowy pisze:Fajnie byłoby zebrać informacje odnosnie tego zagadnienia w kupę, że się tak wyrażę
Pozdrawiam
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 13 lut 2012, o 16:19
Nie były to do końca te same pytania, tylko rozszerzone tutaj było ctr+c oraz ctrl+v tylko w połowie