Mój ogród - Eukomis cz.3
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród - Eukomis cz.3
Piękne liliowce, szczególnie ten na pierwszym i trzecim zdjęciu.
Halinko ale się uśmiałam-"jak nie pasuje to za płot"-wiesz kto jeszcze tak robi?-Nela -już ma cały przedogródek
całkiem zagospodarowany.
Piękne liliowce szkoda,że nie pachną no ale za to lilie to nadrobią.Podobno floksy już kwitną?Jakoś szybko.

Piękne liliowce szkoda,że nie pachną no ale za to lilie to nadrobią.Podobno floksy już kwitną?Jakoś szybko.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Halinko
...piękne Ci one ,,jednak każdy liliowiec jest prawie niepowtarzalny .
Dzięki za odwiedziny ,,,zapraszam znowu .

Dzięki za odwiedziny ,,,zapraszam znowu .

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Szkoda że ja nie mam gdzie wyrzucać roślin które mi się mniej podobają.
Halinko, ale Ty tam możesz kilka takich rabat zrobić...
Halinko, ale Ty tam możesz kilka takich rabat zrobić...
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko-niejeden chciałby mieć takie zapłocie z zapasowym klombem!Ciekawe czy po jakimś czasie jest wędrówka w drugą stronę-z wygnania na grządki?A liliowiec na trzecim zdjęciu naprawdę urodziwy.
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
No właśnie... Jak się można wrócić za dobre sprawowanie i wyniki w np. kwitnieniu? Czy to już taka banicja tylko w jedną stronę?EwkaEs pisze:Halinko-niejeden chciałby mieć takie zapłocie z zapasowym klombem!Ciekawe czy po jakimś czasie jest wędrówka w drugą stronę-z wygnania na grządki?A liliowiec na trzecim zdjęciu naprawdę urodziwy.
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
DAWID- mam ich trochę ale mam też kilka o tych samych kwiatach więc po kwitnieni przeznaczę ich do sprzedania.
ANIU -masz rację szkoda ze nie pachną .Ja mam floksy ale moje są z tych wysokich i one kwitną w lipcu. Niskie różowe to juz teraz kwitną takich niskich poszukuję ale beż skutku.
TOSIU ja bym tą roślinkę wsadziła do ziemi i basta jak dana na działkę to pewnie roślina ogrodowa.
GABI ja pracowałam w SM w ADM chyba by się trochę obawiali zeby mi zabraniać zwłaszcza że w tym miejscu żadna sieć nie przebiega. Jak moje rośliny się rozrastają to i tak lądują w klombach osiedlowych bo co roku moje koleżanki administratorki dostają roślinki ode mnie. i tak to się kręci.
Jeżeli by to przeszkadzało mieszkańcom to by mi powiedzieli to wykopię i zasieję trawę.
EWUNIU już tak było wywaliłam sobie jeżówkę żółtą za płot kupioną na al. i z powrotem powędrowała do ogrodu
BEATKO jak sie dobrze sprawują za płotem to wracają do ogrodu
ANIU -masz rację szkoda ze nie pachną .Ja mam floksy ale moje są z tych wysokich i one kwitną w lipcu. Niskie różowe to juz teraz kwitną takich niskich poszukuję ale beż skutku.
TOSIU ja bym tą roślinkę wsadziła do ziemi i basta jak dana na działkę to pewnie roślina ogrodowa.
GABI ja pracowałam w SM w ADM chyba by się trochę obawiali zeby mi zabraniać zwłaszcza że w tym miejscu żadna sieć nie przebiega. Jak moje rośliny się rozrastają to i tak lądują w klombach osiedlowych bo co roku moje koleżanki administratorki dostają roślinki ode mnie. i tak to się kręci.
Jeżeli by to przeszkadzało mieszkańcom to by mi powiedzieli to wykopię i zasieję trawę.
EWUNIU już tak było wywaliłam sobie jeżówkę żółtą za płot kupioną na al. i z powrotem powędrowała do ogrodu

BEATKO jak sie dobrze sprawują za płotem to wracają do ogrodu

- zuzia55
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Chyba bardzo dużo wody napadało skoro tak wyglądają Twoje alejki,dobrze,że nie było gradu to woda może szybko wyschnie.U mnie dziś słoneczna pogoda na jutro zapowiadają ciągłe deszcze.
W tej pogodzie nie ma umiaru.Do tej pory była susza,teraz codziennie będzie lało.Mam identyczną różę jak Twoja,też nn,bardzo ją lubię ale nie wychodzi mi ukorzenianie.Widzę,że żurawki rosną wyżej,może im nic nie będzie po tej ulewie.

-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Halinko za mocno ci ogród podlało ,ale głowa do góry .Szybko wyschnie
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To masz wyraźnie nadmiar wody. Oby szybko wsiąknęło wszystko bo skoro nie spływa tylko stoi.
Banicja za płot to jest dobre rozwiązanie, ja też teraz robię taką banicję wrzosom które podmarzły i rysom za to że takie wielkie rosną.
Banicja za płot to jest dobre rozwiązanie, ja też teraz robię taką banicję wrzosom które podmarzły i rysom za to że takie wielkie rosną.

- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
U mnie też tak wygląda ,kora na dole ,glina leciała nie wiem skąd,,.
dobrze Halinko ,że to upragnione deszczysko ,wiedziało kiedy przestać ,inaczej by było jeszcze gorzej .
Powiedz masz jakie szkody ?
dobrze Halinko ,że to upragnione deszczysko ,wiedziało kiedy przestać ,inaczej by było jeszcze gorzej .
Powiedz masz jakie szkody ?