Ogrodniczka z małopolski
Re: Ogrodniczka z małopolski
Magdalena pozdrawia
Zapraszam do ogrodu
Zapraszam do ogrodu
- agatka123
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Śliczności
Co to za drzewko kwitnie tak na żółto ?
Co to za drzewko kwitnie tak na żółto ?
Magdalena pozdrawia
Zapraszam do ogrodu
Zapraszam do ogrodu
- maria5
- 1000p
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Pięknie u ciebie
Hortensja cudna i już kwitnąca moje drzewkowe jeszcze w pąkach
Nasionka musisz zbierać wiosną
Hortensja cudna i już kwitnąca moje drzewkowe jeszcze w pąkach
Nasionka musisz zbierać wiosną
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Skorzystałam z zaproszenia i "obleciałam" Twój piękny ogród bardzo mi się podoba,taki uporządkowany ,wypielęgnowany ..rośliny cudne..Vanilla już kwitnie ? moja dopiero zaczyna pączkować...chociaż moja jakby miała inny pokrój krzewu ... zobaczymy... wpadnę do Ciebie jeszcze bo mi się bardzo spodobało..
- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne Twoje "pięciornikowe drzewko" już nabrałam ochoty na takie w moim ogrodzie. Mam kilka krzaczków i już planuje coś z nich przerobić.
Pozdrawiam Jola.
Pozdrawiam Jola.
Magdo, u mnie dzisiaj pada deszcz, więc wybrałam się na wirtualny spacerek po Twoim pięknym ogrodzie :P
Tyle pięknych miejsc nam pokazałaś, ciekawie skomponowanych rabat, rzadkich krzewów...Kiedyś przymierzałam się do guzikowca. Czy jesteś z niego zadowolona? Czy kwitł już u Ciebie
Pozdrawiam serdecznie
Tyle pięknych miejsc nam pokazałaś, ciekawie skomponowanych rabat, rzadkich krzewów...Kiedyś przymierzałam się do guzikowca. Czy jesteś z niego zadowolona? Czy kwitł już u Ciebie
Pozdrawiam serdecznie
agatka123 dziękuję
Żółty krzew to pięciornik ,który pani w szkółce zaplatając tak uformowała.
mario dziękuję i z rad skorzystam
marpa witaj u mnie
Zaglądaj,zapraszam serdecznie
Jolu dziękuję a z pięciornikiem z pewnością ci się uda.Najlepiej zacząć od małej sadzonki
Dalu witam Cię serdecznie.
U nas też pada od paru dni-najczęściej nocami,ale ogród się cieszy ,bo sucho bardzo
Dalu, guzikowcem jestem oczarowana nadal.Kupuj bez obaw ,to taki wdzięczny i bezproblemowy krzew.
Mam go trzeci sezon i kwitnie każdego roku.Ma dużo kuleczek , więc zdjęcia po rozwinięciu
Z racji, że pada od rana trochę zdjęć z wczoraj
Bardzo lubię te "wygibasy" jakie prezentuje Przetacznik
Z przodu rosną bukszpany,które jeszcze się "przyjmują" i dlatego tak nieładnie się prezentują.Posadziłam ich 100 sztuk a były kupione za grosze w takiej już przeschniętej formie.Ale warto było.
Pozdrawiam i życzę.
Żółty krzew to pięciornik ,który pani w szkółce zaplatając tak uformowała.
mario dziękuję i z rad skorzystam
marpa witaj u mnie
Zaglądaj,zapraszam serdecznie
Jolu dziękuję a z pięciornikiem z pewnością ci się uda.Najlepiej zacząć od małej sadzonki
Dalu witam Cię serdecznie.
U nas też pada od paru dni-najczęściej nocami,ale ogród się cieszy ,bo sucho bardzo
Dalu, guzikowcem jestem oczarowana nadal.Kupuj bez obaw ,to taki wdzięczny i bezproblemowy krzew.
Mam go trzeci sezon i kwitnie każdego roku.Ma dużo kuleczek , więc zdjęcia po rozwinięciu
Z racji, że pada od rana trochę zdjęć z wczoraj
Bardzo lubię te "wygibasy" jakie prezentuje Przetacznik
Z przodu rosną bukszpany,które jeszcze się "przyjmują" i dlatego tak nieładnie się prezentują.Posadziłam ich 100 sztuk a były kupione za grosze w takiej już przeschniętej formie.Ale warto było.
Pozdrawiam i życzę.
Magdalena pozdrawia
Zapraszam do ogrodu
Zapraszam do ogrodu
witaj sasiadko z małopolski oglądnęłam częściowo Twój ogród jest piękny pedantyczny .Masz dużą powierzchnię ogrodową. Widać włożone serce dla roślin. Mam pytanie potwierdzające czy na pierwszym zdjęciu kwiat jest tulipanowca ?
nie dodałam że to chodzi o str. 72 i czy hortensję bukietową siałaś z nasion ?
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Magdo bardzo lubię tawułki, one są takie zwiewne, śliczne i kolorowe Pięknie zdobią cieniste zakątki, wypędzając z nich mrok swoimi kolorkami Żurawki cudeńko, ślicznie wkomponowane w inne roślinki
- Sasanka18
- Od: 1 sty 2010, o 19:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Emm -chciałam Cię zapytać czy Liriope zimowało w gruncie ,czy zabierasz do domu?Pięknie się zapowiada z bukszpanami i katalpy pięknie kwitną ,
tylko podziwiać-Maria
tylko podziwiać-Maria
michalska witaj
Tak to tulipanowiec,prawda że piękny ma kwiat?
Hortensji nie siałam,mam dwie które mają wiele lat.Co do powierzchni, to nie jest taka duża.Jak każdy tutaj chciałoby się więcej
Agness tak,tawułki są urocze i idealne do cienistych zakątków .Mało jest roślin które tak kwitną w cieniu
Żurawki też rozświetlają zielone rabaty i bardzo je lubię.
Mario Liriope rośnie w tym samym miejscu już ponad 4 lata i zimuje w gruncie.Nic z nim nie robię poza podlewaniem i ścinaniem przekwitłych kwiatów.Polecam!
Bukszpany dopiero za rok,dwa odżyją i będzie jaki taki efekt-ale cieszę się z nich barrrrdzo
Dziękuję za wszystkie miłe komentarze i zapraszam ponownie
Tak to tulipanowiec,prawda że piękny ma kwiat?
Hortensji nie siałam,mam dwie które mają wiele lat.Co do powierzchni, to nie jest taka duża.Jak każdy tutaj chciałoby się więcej
Agness tak,tawułki są urocze i idealne do cienistych zakątków .Mało jest roślin które tak kwitną w cieniu
Żurawki też rozświetlają zielone rabaty i bardzo je lubię.
Mario Liriope rośnie w tym samym miejscu już ponad 4 lata i zimuje w gruncie.Nic z nim nie robię poza podlewaniem i ścinaniem przekwitłych kwiatów.Polecam!
Bukszpany dopiero za rok,dwa odżyją i będzie jaki taki efekt-ale cieszę się z nich barrrrdzo
Dziękuję za wszystkie miłe komentarze i zapraszam ponownie
Magdalena pozdrawia
Zapraszam do ogrodu
Zapraszam do ogrodu