Skromny ogród Joli część 7
- jola1010
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Skromny ogród Joli część 7
No ten Wasz staw , pomost , piasek ...i ta mini plaża... ach jak musi być fajnie. Myślę ,że wiele z nas chciało by mieć takie wakacje na co dzień.
Pozdrawiam Jola.
Pozdrawiam Jola.
- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Elunia milo że zajrzałaś
Jolu to prawda że jest milo, dopiero teraz jak mam doceniam jaki to jest rarytas dla całej rodziny
Po gwałtownym deszczu poszłam się przejść przez ogród i jak zobaczyłam załamałam się a najbardziej żal mi było męża tak się cieszył że młodziutka jabłoneczka ładnie w tym roku obrodziła a tu maści los
I kilka zdjęć ogólnych.....
Jolu to prawda że jest milo, dopiero teraz jak mam doceniam jaki to jest rarytas dla całej rodziny
Po gwałtownym deszczu poszłam się przejść przez ogród i jak zobaczyłam załamałam się a najbardziej żal mi było męża tak się cieszył że młodziutka jabłoneczka ładnie w tym roku obrodziła a tu maści los
I kilka zdjęć ogólnych.....
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo współczuję i Tobie i Twojemu mężowi Spróbuj jednak spojrzeć na to tak: moze w tym miejscu jabłonce nie byłoby dobrze? Może w następnych latach nie rodziłaby juz tak ładnie?
Moze to był znak, zeby posadzic jabłonkę w innym miejscu? ;)
Co sie stało, to się nie odstanie Kupicie nową jabłonkę, posadzicie w innym, bezpieczniejszym miejscu i będzie rosła razem z Waszymi dziecmi do późnej starości
Dobrze, że nie ma innych strat. Twój ogród wygląda kwitnąco i pięknie!
Moze to był znak, zeby posadzic jabłonkę w innym miejscu? ;)
Co sie stało, to się nie odstanie Kupicie nową jabłonkę, posadzicie w innym, bezpieczniejszym miejscu i będzie rosła razem z Waszymi dziecmi do późnej starości
Dobrze, że nie ma innych strat. Twój ogród wygląda kwitnąco i pięknie!
- Ellaa
- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Kontakt:
Joluś - przytul M ode mnie na pocieszenie ...to przykre gdy tracimy rośliny, zwłaszcza takie, na których nam zależy, ale może chatte ma rację....chyba nie było jej pisane tu rosnąć
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
a może jeszcze buziaczka uważaj bo M się rozpuści :P przybiegłam zobaczyć słoneczniki i nie zawiodłam sięEllaa pisze:Joluś - przytul M ode mnie na pocieszenie ...to przykre gdy tracimy rośliny, zwłaszcza takie, na których nam zależy, ale może chatte ma rację....chyba nie było jej pisane tu rosnąć
czekam na takie wiesz........ masz jak zawsze cudowne
- jollla500
Izuniu, Elus i Tarusiu dziękuję Wam za słowa otuchy i tak naprawdę nie chodzi tu o jedną jabłonkę bo ludzie nie takie tragedie przezywają.........raczej miałam na myśli to pisząc o mężu że mi go szkoda bo uwielbia rośliny tak jak my Wszyscy tu na forum, dba i dogląda je co dzień ale do tego sadu to ma jakiegoś pecha, jednego roku zające poobgryzały większość drzewek, to znów jednego roku przeszła wichura i połamała ......Jakoś ten sad nie może urosnąć
Izuniu niestety nie ma innego miejsca na drzewka Tarusiu mąż jest twardy hahha zniesie wszystko
Elu to mam tulić ? bo kobitki się nabijają
Izuniu niestety nie ma innego miejsca na drzewka Tarusiu mąż jest twardy hahha zniesie wszystko
Elu to mam tulić ? bo kobitki się nabijają
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Joluś szkoda jabłoneczki ...była juz taka podhodowana i widać, ze owocków dużo....ale tak jak dziewczyny piszą....trzeba posadzić nową , cieszyć się jak pięknie rośnie i czekać na owocki
Pierwszy słonecznik śliczny....nie wyobrażam sobie Twojego ogrodu bez tych kwiatów....nieodłącznie kojarzą mi się z Tobą Jolu
Pierwszy słonecznik śliczny....nie wyobrażam sobie Twojego ogrodu bez tych kwiatów....nieodłącznie kojarzą mi się z Tobą Jolu
- Ellaa
- Kontakt:
Koniecznie przytulić, pogłaskać i pocałować ....a przy najbliższej okazji sprezentować mu sadzonkę nowego drzewka....i będzie uleczony i uszczęśliwionyjollla500 pisze:Elu to mam tulić ? bo kobitki się nabijają
Jolu ja wcale nie widzę, żeby się nabijały....przecież kobietki mają wrodzoną zdolność odczuwania empatii....
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Jak nie ma innego miejsca, to widać los oczekuje od Was determinacji: trzeba posadzić nową jabłonke i niezłomnie wierzyć, że ta przeistoczy się w piękną, wielką jabłoń!
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Jolu a może sad obsadzić tujami, to będzie dobry , chroniący od wiatru żywopłot.
Wtedy drzewka będą chronione i nawet silne wiatry nic im nie zrobią.
Wtedy drzewka będą chronione i nawet silne wiatry nic im nie zrobią.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Ellaa
- Kontakt:
Jolu Grażynka dobrze Ci radzi, ja też o tym samym pomyślałam, ale Grażynka mnie ubiegła
- jollla500
Grażynko i Elu dzisiaj rano to samo mówiłam mojemu mężowi że trzeba będzie czymś obsadzić brzegi sadu aby trochę odsłonić od wiatru
Agniesiu słoneczniki już dorodne i zapewne niedługo rozkwitną więc na pewno pokaże
Elu, Izuniu na pewno zakupie nowa jabłonkę, cierpliwie poczekamy na plony
Igorze nektaryna jest czereśnia tez i wiele innych drzew...więc nie jest źle.......teraz to czekam na słonko bo od 3 dni psia pogoda
Agniesiu słoneczniki już dorodne i zapewne niedługo rozkwitną więc na pewno pokaże
Elu, Izuniu na pewno zakupie nowa jabłonkę, cierpliwie poczekamy na plony
Igorze nektaryna jest czereśnia tez i wiele innych drzew...więc nie jest źle.......teraz to czekam na słonko bo od 3 dni psia pogoda
- Ellaa
- Kontakt:
Jolu w ubiegłym roku były tuje w Auchanie po 10 zł
Miały około 60 cm (Brabanty).
Może i w tym roku będzie taka promocja.
Miały około 60 cm (Brabanty).
Może i w tym roku będzie taka promocja.