W ogrodzie cz.2 - Beata T

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Re: W ogrodzie cz.2 - Beata T

Post »

Agnieszka83 Dziękuję za miłe słowa :wit Nie od razu da radę wszystko stworzyć i zaplanować ja niby mam działkę od paru lat a ogród tworzę od niedawna i jeszcze potrzeba sporo czasu by nabrał jakiegoś wyglądu :wink:
Agnieszko więc planuj i dąż jak najszybciej do realizacji swoich marzeń :P
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Beatko ;:196
Udało mi się trafiłam na otwarcie nowego wątku :lol: piękne rabaty i taki porządek w koło :roll: masakra jak Ty to robisz Beatko :roll:
Ja jak zaczynam plewić i jestem już przy końcu, patrze a trzeba zaczynać znów od samego początku :lol: dobrze że chociaż to lubię :wink:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Beatko
Jestem pełna podziwu-ogród Twój jest tak "wymuskany" a nasadzenia bardzo przemyślane.Musisz mieć dużą działkę,że tak dużo drzewek mogłaś zmieścić.Róże piękne a mszyce są wszędzie,Ja też walczę z nimi tylko jak do tej pory one wygrywają.Raz dałam chemię a teraz ekologicznie chociaż po dzisiejszym obchodzie zdecydowałam w poniedziałek pryskać,bo zauważyłam pojawiającego się skoczka
Miłego wieczoru
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

jollla500 A najfajniejsze że zielsko rośnie szybciej niż nasze roślinki ;:224 No i pocieszę Cię Jolu że ja też tak mam tylko piele i pielę :roll:
Hanka 1 Mam dużą działeczkę za dużą na moje możliwości no ale co ja na to mogę poradzić .... Już wzdłuż ogrodzenia mam nasadzenia zostało tylko dosadzić parę maluszków i niech sobie wszystko ładnie rośnie :lol: Ja na razie w miarę mszycę opanowałam ,ale mrówek jest pełno to i mszyca szybko się pojawi brrr

U mnie wczoraj i przedwczoraj lało i nawet sypało gradem na szczęści nic nie ucierpiało Obrazek
Obrazek Obrazek

I parę widoczków ze skalniaka
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pięknie skalniaczkowo :D
U mnie też kiedyś spadł grad tylko że nie obeszło się całkiem bez uszczerbku na roślinkach.
Te delikatniejsze ucierpiały niestety :?
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Witaj Beatko. Czy dobrze zrozumiałam,że usunęłaś tego częściowo zmarzniętego iglaczka?
Z mojego doświadczenia wiem ,że jak zmarzną wszystkie gałązki to nic już z tego ale jak tylko zmarzł częściowo to można go ogołocić i cierpliwie czekać ;:108 - odrasta i można stworzyć fajnego bonsaia.

A jak tam Beatka zadowolona jesteś z przeróbek na rabatkach na włókninę i korę? - prawda, że człowiek ma mniej pielenia :;230 :;230 Ja tam jestem z takiego rozwiązania bardzo zadowolona - ubolewam tylko ,że nie zrobiłam tego 10 lat wcześniej :;230 :;230

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

FRAGOLA Natura różne lub płatać figle, ja po takich ulewach zawszę mam wypłukaną korę pod domem :wink: Na pierwszy rzut oka grat niby nic nie poczynił, ale jak się przyjrzałam to hosty mają listki w dziurki :?
Jolu jak Cię dawno nie było :wit
Usunęłam tego iglaka - może gdyby rósł gdzie indziej to bym się z nim pobawiła, a tak to te sypiące się igły zawszę w ręce mi się wbijały przy pielęgnacji rabatki :wink: Oj tak Jolu włóknina to świetna sprawa ja testuję tą materiałową i foliową na swoich rabatkach i jeszcze nawadnianie ....jakby je mieć w całym ogrodzie to połowa pracy odchodzi :D

I mnie jakieś paskudztwa nawiedzają : moim młodym choineczką zamierały pędy (zdarza się to dość często -określany wiek jest do 5 lat ), na tujach zauważyłam zamieranie łusek lub tzw .Fytoftoroze więc opryski 2 tygodnie temu był Karate na szkodniki + siarczan magnezu , teraz Topsin ...(oczywiście usunęłam wszystkie chore pędy ).a na trawkę na dwuliścienne chociaż troszeczkę zlikwiduję moją kolorową łączkę ;:224

Przyszedł czas na juki kwitną 2 , pierwsza ma 3 kwiaty druga 5 , i zaczęły kwitnąć lilie NN...mam ich 4 :P

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Beatko i w moim ogrodzie w tym roku wieeeele strat. Ja stosuję włókninę tę materiałową dlatego ,że u mnie góry i doliny i ona się fajnie poddaje i układa, a foliowa jest sztywna. Ale efekt ten sam- mniej pracy...

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jolu Oj tak zima była sroga , że cyprysiki ucierpiały to już z tym się pogodziłam one są za delikatne na mój region :wink: Najbardziej szkoda mi żurawek i mojej ulubienicy drobnej różyczki i to drzewko co wycięłam też już pięknie się prezentowało :?
Jolu znacznie mniej pracy tylko trzeba być zdecydowanym gdzie co wsadzić bo z przesadzanie jest gorzej ;:224
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Beatko przyszłam z rewizytą
Pięknie zagospodarowany ogród.
Bardzo podoba mi się Twoja rabatka hostowo żurawkowa.
Masz piękne otoczenie działki.
A różyczka wielokwiatowa, ta jasno różowa to prawdopodobnie Bonica.
Uwielbiam ją.
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Witaj Beato:)) :wit
Pięknie tworzysz nowe rabatki.. ;:138 Tak jest przejrzyście..
Zazdroszczę przestrzeni..ja duszę się w moim małym buszu.. :(
Z tymi stratami to zawsze jest po zimie problem..co roku coś wypadnie ;:223
Dziękuję za odwiedziny..:)
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Beatko,nawet nie zauważyłam,że już nowy wątek-GRATULUJĘ!!! Ale ostatnio mało mam czasu...
Twój skalniak od razu przyciągnął mój wzrok...jest Super!!! No i roślinki bardzo ciekawe- zwłaszcza to fioletowe...fajnie tak płynie po kamieniach...początkowo myślałam,że macierzanka, ale chyba inne listki jednak, na rozchodnik mi to też nie wyglada...ale ja nie znam sie na rozchodnikach,więc mogę sie mylić :wink:
Dużo pracy już za Tobą, i rabatki nabierają wyrazu ;:108 Poprzyglądałam sie na hosty i żurawki- fajnie wyglądają pod domkiem...ja tez bliżej jesieni będę robić rabatkę z żurawkami przed altanką,mam nadzieję,że też tak fajnei wyjdzie.

Trzymaj sie cieplutko. ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Beatko wspaniałe widoki z ogrodu...roślinki ślicznie rozrośnięte i tak cudnie wyglądają pomiędzy drobnymi kamyczkami :D
Wspaniale kwitną Ci jukki, moje jeszcze w pąkach.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”