Obsługa tunelu,ściółkowanie gleby,obniżenie temperatury,odkażanie itd...
Re: Zmniejszenie temperatury w tunelu foliowym
Previcurem podlałam a popryskałam Bravo. Przepraszam za pomyłkę
zrób fotkę na dzień dzisiejszy jak wyglądają
Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
ty masz torfem obsypane te pomidory ??
myślę , że potas fosfor magnez i na koniec wapń można powtórzyć dolistnie , i podlałbym jakąś gnojówką jak masz, ale taka rzadziutką
myślę , że potas fosfor magnez i na koniec wapń można powtórzyć dolistnie , i podlałbym jakąś gnojówką jak masz, ale taka rzadziutką
Paweł _____________________________________________________________________________
To jest zwykła ziemia do kwiatów. A glebę mamy gliniastą i może dlatego tak wygląda.
A czy opryskać jakimś grzybobójczym i szkodnikobójczym czy tylko potasem i jakąś gnojówką?
A czy opryskać jakimś grzybobójczym i szkodnikobójczym czy tylko potasem i jakąś gnojówką?
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja posiałbym jeszcze raz,bo w zasadzie posiałem przedwczoraj do kasetonów i za 2 czy 3 tygodnie myślę ,że posadzę na miejsce stałe i pod koniec lipca będą ogórki. stare ogórki niech rosną , a międzyczasie będą nowe sadzonki
pozdrawiam Ludwik
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
A nie będzie im za ciasno? Czy chodzi Ci o to, że zanim wyrosną nowe to te stare już się skończą?
- aguskac
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mam szklarenkę z dachem foliowym. W największe upały owinęłam ją białą agrowłókniną Prościzna, kilka pinesek z dużymi główkami i po kłopocie. Na dach też zarzuciłam kawałek i przypięłam, ale różnica!!! Szok
To mi się podoba. Oczywiście już zdjęłam bo pogoda się zmieniła, ale na te największe upały chyba warto
To mi się podoba. Oczywiście już zdjęłam bo pogoda się zmieniła, ale na te największe upały chyba warto
- ekopom
- -Moderator Forum-.
Przypuszczam, że nową sadzonkę będzie lepiej posadzić niż leczyć stare krzaki bez liści.renus pisze:A nie będzie im za ciasno? Czy chodzi Ci o to, że zanim wyrosną nowe to te stare już się skończą?
pozdrawiam Ludwik
Może wypuszczą nowe listki ;) bardzo na to liczę
Chociaż może masz rację, warto by zasadzić nowe-to chociaż będą na jesień
Dzięki za pomoc!!!
Bardzo wartościowe rady tutaj można otrzymać a szczególnie dla takiego laika jak ja.
Chociaż może masz rację, warto by zasadzić nowe-to chociaż będą na jesień
Dzięki za pomoc!!!
Bardzo wartościowe rady tutaj można otrzymać a szczególnie dla takiego laika jak ja.
- Belinek
- 100p
- Od: 1 cze 2011, o 20:56
aguskac, Też miałem nakrytą agrowłókniną i powiem, że nic to nie dało. Aby zmniejszyć temperaturę należy zrobić cień, cień musi być zrobiony na zasadzie stojącego drzewa. Szmaty, plandeki i inne firanki nakładane na dach foliowy nic nie dają.
Jesteśmy marionetkami naszej nieświadomości.
Zadziwiające jest to , jak osądzamy bliskich nie zdając sobie sprawy z podłości naszego lekceważenia dopóki ich nam nie zabraknie, Carlos Ruiz Zafón
Zadziwiające jest to , jak osądzamy bliskich nie zdając sobie sprawy z podłości naszego lekceważenia dopóki ich nam nie zabraknie, Carlos Ruiz Zafón
- ekopom
- -Moderator Forum-.
Dzisiaj powtórzyłem cieniowanie folii, bo przez deszcze trochę kontrast spłynął. Powinno już wystarczyć do końca sezonu,bo dni już zaczynają być coraz krótsze.
pozdrawiam Ludwik
- Belinek
- 100p
- Od: 1 cze 2011, o 20:56
Jak ja zrobiłem cień nad tunelem.
Wkopałem dwa wysokie słupy od strony południowej na rozstaw 4m i zawiesiłem plandekę.
Cień od godziny 11-15 pokrywa cały tunel.
Wkopałem dwa wysokie słupy od strony południowej na rozstaw 4m i zawiesiłem plandekę.
Cień od godziny 11-15 pokrywa cały tunel.
Jesteśmy marionetkami naszej nieświadomości.