W ogrodzie cz.2 - Beata T
Re: W ogrodzie cz.2 - Beata T
Agnieszka83 Dziękuję za miłe słowa Nie od razu da radę wszystko stworzyć i zaplanować ja niby mam działkę od paru lat a ogród tworzę od niedawna i jeszcze potrzeba sporo czasu by nabrał jakiegoś wyglądu
Agnieszko więc planuj i dąż jak najszybciej do realizacji swoich marzeń :P
Agnieszko więc planuj i dąż jak najszybciej do realizacji swoich marzeń :P
- jollla500
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Beatko
Udało mi się trafiłam na otwarcie nowego wątku piękne rabaty i taki porządek w koło masakra jak Ty to robisz Beatko
Ja jak zaczynam plewić i jestem już przy końcu, patrze a trzeba zaczynać znów od samego początku dobrze że chociaż to lubię
Udało mi się trafiłam na otwarcie nowego wątku piękne rabaty i taki porządek w koło masakra jak Ty to robisz Beatko
Ja jak zaczynam plewić i jestem już przy końcu, patrze a trzeba zaczynać znów od samego początku dobrze że chociaż to lubię
- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Beatko
Jestem pełna podziwu-ogród Twój jest tak "wymuskany" a nasadzenia bardzo przemyślane.Musisz mieć dużą działkę,że tak dużo drzewek mogłaś zmieścić.Róże piękne a mszyce są wszędzie,Ja też walczę z nimi tylko jak do tej pory one wygrywają.Raz dałam chemię a teraz ekologicznie chociaż po dzisiejszym obchodzie zdecydowałam w poniedziałek pryskać,bo zauważyłam pojawiającego się skoczka
Miłego wieczoru
Jestem pełna podziwu-ogród Twój jest tak "wymuskany" a nasadzenia bardzo przemyślane.Musisz mieć dużą działkę,że tak dużo drzewek mogłaś zmieścić.Róże piękne a mszyce są wszędzie,Ja też walczę z nimi tylko jak do tej pory one wygrywają.Raz dałam chemię a teraz ekologicznie chociaż po dzisiejszym obchodzie zdecydowałam w poniedziałek pryskać,bo zauważyłam pojawiającego się skoczka
Miłego wieczoru
jollla500 A najfajniejsze że zielsko rośnie szybciej niż nasze roślinki No i pocieszę Cię Jolu że ja też tak mam tylko piele i pielę
Hanka 1 Mam dużą działeczkę za dużą na moje możliwości no ale co ja na to mogę poradzić .... Już wzdłuż ogrodzenia mam nasadzenia zostało tylko dosadzić parę maluszków i niech sobie wszystko ładnie rośnie Ja na razie w miarę mszycę opanowałam ,ale mrówek jest pełno to i mszyca szybko się pojawi brrr
U mnie wczoraj i przedwczoraj lało i nawet sypało gradem na szczęści nic nie ucierpiało
I parę widoczków ze skalniaka
Hanka 1 Mam dużą działeczkę za dużą na moje możliwości no ale co ja na to mogę poradzić .... Już wzdłuż ogrodzenia mam nasadzenia zostało tylko dosadzić parę maluszków i niech sobie wszystko ładnie rośnie Ja na razie w miarę mszycę opanowałam ,ale mrówek jest pełno to i mszyca szybko się pojawi brrr
U mnie wczoraj i przedwczoraj lało i nawet sypało gradem na szczęści nic nie ucierpiało
I parę widoczków ze skalniaka
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pięknie skalniaczkowo
U mnie też kiedyś spadł grad tylko że nie obeszło się całkiem bez uszczerbku na roślinkach.
Te delikatniejsze ucierpiały niestety
U mnie też kiedyś spadł grad tylko że nie obeszło się całkiem bez uszczerbku na roślinkach.
Te delikatniejsze ucierpiały niestety
- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
Witaj Beatko. Czy dobrze zrozumiałam,że usunęłaś tego częściowo zmarzniętego iglaczka?
Z mojego doświadczenia wiem ,że jak zmarzną wszystkie gałązki to nic już z tego ale jak tylko zmarzł częściowo to można go ogołocić i cierpliwie czekać - odrasta i można stworzyć fajnego bonsaia.
A jak tam Beatka zadowolona jesteś z przeróbek na rabatkach na włókninę i korę? - prawda, że człowiek ma mniej pielenia Ja tam jestem z takiego rozwiązania bardzo zadowolona - ubolewam tylko ,że nie zrobiłam tego 10 lat wcześniej
Pozdrawiam Jola.
Z mojego doświadczenia wiem ,że jak zmarzną wszystkie gałązki to nic już z tego ale jak tylko zmarzł częściowo to można go ogołocić i cierpliwie czekać - odrasta i można stworzyć fajnego bonsaia.
A jak tam Beatka zadowolona jesteś z przeróbek na rabatkach na włókninę i korę? - prawda, że człowiek ma mniej pielenia Ja tam jestem z takiego rozwiązania bardzo zadowolona - ubolewam tylko ,że nie zrobiłam tego 10 lat wcześniej
Pozdrawiam Jola.
FRAGOLA Natura różne lub płatać figle, ja po takich ulewach zawszę mam wypłukaną korę pod domem Na pierwszy rzut oka grat niby nic nie poczynił, ale jak się przyjrzałam to hosty mają listki w dziurki
Jolu jak Cię dawno nie było
Usunęłam tego iglaka - może gdyby rósł gdzie indziej to bym się z nim pobawiła, a tak to te sypiące się igły zawszę w ręce mi się wbijały przy pielęgnacji rabatki Oj tak Jolu włóknina to świetna sprawa ja testuję tą materiałową i foliową na swoich rabatkach i jeszcze nawadnianie ....jakby je mieć w całym ogrodzie to połowa pracy odchodzi
I mnie jakieś paskudztwa nawiedzają : moim młodym choineczką zamierały pędy (zdarza się to dość często -określany wiek jest do 5 lat ), na tujach zauważyłam zamieranie łusek lub tzw .Fytoftoroze więc opryski 2 tygodnie temu był Karate na szkodniki + siarczan magnezu , teraz Topsin ...(oczywiście usunęłam wszystkie chore pędy ).a na trawkę na dwuliścienne chociaż troszeczkę zlikwiduję moją kolorową łączkę
Przyszedł czas na juki kwitną 2 , pierwsza ma 3 kwiaty druga 5 , i zaczęły kwitnąć lilie NN...mam ich 4 :P
Jolu jak Cię dawno nie było
Usunęłam tego iglaka - może gdyby rósł gdzie indziej to bym się z nim pobawiła, a tak to te sypiące się igły zawszę w ręce mi się wbijały przy pielęgnacji rabatki Oj tak Jolu włóknina to świetna sprawa ja testuję tą materiałową i foliową na swoich rabatkach i jeszcze nawadnianie ....jakby je mieć w całym ogrodzie to połowa pracy odchodzi
I mnie jakieś paskudztwa nawiedzają : moim młodym choineczką zamierały pędy (zdarza się to dość często -określany wiek jest do 5 lat ), na tujach zauważyłam zamieranie łusek lub tzw .Fytoftoroze więc opryski 2 tygodnie temu był Karate na szkodniki + siarczan magnezu , teraz Topsin ...(oczywiście usunęłam wszystkie chore pędy ).a na trawkę na dwuliścienne chociaż troszeczkę zlikwiduję moją kolorową łączkę
Przyszedł czas na juki kwitną 2 , pierwsza ma 3 kwiaty druga 5 , i zaczęły kwitnąć lilie NN...mam ich 4 :P
- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
Beatko i w moim ogrodzie w tym roku wieeeele strat. Ja stosuję włókninę tę materiałową dlatego ,że u mnie góry i doliny i ona się fajnie poddaje i układa, a foliowa jest sztywna. Ale efekt ten sam- mniej pracy...
Pozdrawiam Jola.
Pozdrawiam Jola.
Jolu Oj tak zima była sroga , że cyprysiki ucierpiały to już z tym się pogodziłam one są za delikatne na mój region Najbardziej szkoda mi żurawek i mojej ulubienicy drobnej różyczki i to drzewko co wycięłam też już pięknie się prezentowało
Jolu znacznie mniej pracy tylko trzeba być zdecydowanym gdzie co wsadzić bo z przesadzanie jest gorzej
Jolu znacznie mniej pracy tylko trzeba być zdecydowanym gdzie co wsadzić bo z przesadzanie jest gorzej
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Beatko przyszłam z rewizytą
Pięknie zagospodarowany ogród.
Bardzo podoba mi się Twoja rabatka hostowo żurawkowa.
Masz piękne otoczenie działki.
A różyczka wielokwiatowa, ta jasno różowa to prawdopodobnie Bonica.
Uwielbiam ją.
Pięknie zagospodarowany ogród.
Bardzo podoba mi się Twoja rabatka hostowo żurawkowa.
Masz piękne otoczenie działki.
A różyczka wielokwiatowa, ta jasno różowa to prawdopodobnie Bonica.
Uwielbiam ją.
- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Witaj Beato:))
Pięknie tworzysz nowe rabatki.. Tak jest przejrzyście..
Zazdroszczę przestrzeni..ja duszę się w moim małym buszu..
Z tymi stratami to zawsze jest po zimie problem..co roku coś wypadnie
Dziękuję za odwiedziny..
Pięknie tworzysz nowe rabatki.. Tak jest przejrzyście..
Zazdroszczę przestrzeni..ja duszę się w moim małym buszu..
Z tymi stratami to zawsze jest po zimie problem..co roku coś wypadnie
Dziękuję za odwiedziny..
-
- 1000p
- Od: 1 paź 2009, o 18:56
Beatko,nawet nie zauważyłam,że już nowy wątek-GRATULUJĘ!!! Ale ostatnio mało mam czasu...
Twój skalniak od razu przyciągnął mój wzrok...jest Super!!! No i roślinki bardzo ciekawe- zwłaszcza to fioletowe...fajnie tak płynie po kamieniach...początkowo myślałam,że macierzanka, ale chyba inne listki jednak, na rozchodnik mi to też nie wyglada...ale ja nie znam sie na rozchodnikach,więc mogę sie mylić
Dużo pracy już za Tobą, i rabatki nabierają wyrazu Poprzyglądałam sie na hosty i żurawki- fajnie wyglądają pod domkiem...ja tez bliżej jesieni będę robić rabatkę z żurawkami przed altanką,mam nadzieję,że też tak fajnei wyjdzie.
Trzymaj sie cieplutko.
Twój skalniak od razu przyciągnął mój wzrok...jest Super!!! No i roślinki bardzo ciekawe- zwłaszcza to fioletowe...fajnie tak płynie po kamieniach...początkowo myślałam,że macierzanka, ale chyba inne listki jednak, na rozchodnik mi to też nie wyglada...ale ja nie znam sie na rozchodnikach,więc mogę sie mylić
Dużo pracy już za Tobą, i rabatki nabierają wyrazu Poprzyglądałam sie na hosty i żurawki- fajnie wyglądają pod domkiem...ja tez bliżej jesieni będę robić rabatkę z żurawkami przed altanką,mam nadzieję,że też tak fajnei wyjdzie.
Trzymaj sie cieplutko.
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Beatko wspaniałe widoki z ogrodu...roślinki ślicznie rozrośnięte i tak cudnie wyglądają pomiędzy drobnymi kamyczkami
Wspaniale kwitną Ci jukki, moje jeszcze w pąkach.
Wspaniale kwitną Ci jukki, moje jeszcze w pąkach.