oliwka pisze:Długo masz tę lilię? Pytam, bo u mnie żyła z 2 sezony, a potem zdychała.
Ano właśnie drugi sezon
Zobaczymy, co dalej.
Dawidku, Aga, Marcyjanno - lilie królewskie nie jest trudno kupić. Ja nabyłam je, o ile dobrze pamiętam, w Auchan. Moze nie robią aż takiego wrażenia wśród mnogości różnych innych orientalnych, trąbkowych i azjatyckich cudów
Bagienko, a żebyś wiedziała, że masz rację
Ot, gdzie wlazł
Ten na drugim zdjęciu, to drugi egzemplarz, bo ja mam dwa takie, żeby było śmieszniej
Aniu, Ty, no wiesz co ;-) Czy jest jakakolwiek roslina, z którą nie masz chemii
Gorzatko, ta chemia to głównie pokrzywianka łamane przez nawóz koński - niestety, koń sąsiada juz przeszedł do historii, staruszek był...ciągnik dobra rzecz, ale już mi rabatek nie zasili...
Ewo, gorąco namawiam na tę odmianę. To naprawdę jedna z najlepszych, jakie można sobie wymarzyć. To prawda, że kwiaty ma niewyszukane, ale za to ma ich dużo i kwitnie przez całe lato - czego chcieć wiecej?
Pierwsze kwiaty odmiany bylinowej Sizaia Ptica. Bardzo mi się podoba ten odmienny od innych kształt. obok - Emilia Plater, która miała taką fajną podpórkę, tylko ją rozwaliła
Nie bardzo teraz da sięcokolwiek z nią zrobić bez połamania pędów, więc trochę mało ciekawie sie układa.