W ogrodzie cz.2 - Beata T
Re: W ogrodzie cz.2 - Beata T
Ile gości a ja od 2h usiłuję coś wkleić
Margo2 Gosiu witaj
Ja bardziej bym stawiała że Bonica to ta druga wielokwiatowa róża o bardziej intensywnym odcieniu różu - pewnie o niej myślisz ...są wspaniałe jedna i druga
Reni4 Witaj
Rabatki nowe więc i nasadzenia malutkie ale za rok za dwa już będzie inny widoczek jak wszystko urośnie a jeszcze na pewno coś dosadzę
Ann-ka72 Oj tak rojniki i rozchodniki fajnie potrafią się rozchodzić , ale niestety nie znam nazw moich skalniakowatych Mam takie stworzenie któremu każda karteczka czy folia smakuje żurawki polecam piękne mają listki i są całym rokiem a że kwiatki małe no cóż wszystkiego nie można mieć
AGNESS O jeszcze Ci nie kwitną ,a ja już patrzę że moje po tych deszczach przekwitną ....no ale teraz są śliczne i ten specyficzny zapaszek rozsiewają
Zapraszam ponownie
Za oknem deszczowo i wczoraj i dzisiaj więc co nieco skąpane w deszczu : róże wielokwiatowe ta o jasnym odcieniu była już pokazywana i rozkwitła w pełni ta ciemniejsza ...pokrój i kwiat podobny tylko kolorek inny
- i obie razem i w towarzystwie innych różyczek
- i kolejna różyczka która zakwitła 2 szt taki ciemny róż ma być pienna tylko jakoś tego po niej nie widać
new dawn i pink apollo i kolejna tylko nazwa gdzieś umknęła (2 nowe nabytki wiosenne)
- i jeszcze takie 2 zakwitły mi na rondku , a w sumie mam 14 na rondku + maleństwo które się wyhodowało i 6 pod płotkową pergolą ....
Pozdrawiam serdecznie wszystkich odwiedzających
Margo2 Gosiu witaj
Ja bardziej bym stawiała że Bonica to ta druga wielokwiatowa róża o bardziej intensywnym odcieniu różu - pewnie o niej myślisz ...są wspaniałe jedna i druga
Reni4 Witaj
Rabatki nowe więc i nasadzenia malutkie ale za rok za dwa już będzie inny widoczek jak wszystko urośnie a jeszcze na pewno coś dosadzę
Ann-ka72 Oj tak rojniki i rozchodniki fajnie potrafią się rozchodzić , ale niestety nie znam nazw moich skalniakowatych Mam takie stworzenie któremu każda karteczka czy folia smakuje żurawki polecam piękne mają listki i są całym rokiem a że kwiatki małe no cóż wszystkiego nie można mieć
AGNESS O jeszcze Ci nie kwitną ,a ja już patrzę że moje po tych deszczach przekwitną ....no ale teraz są śliczne i ten specyficzny zapaszek rozsiewają
Zapraszam ponownie
Za oknem deszczowo i wczoraj i dzisiaj więc co nieco skąpane w deszczu : róże wielokwiatowe ta o jasnym odcieniu była już pokazywana i rozkwitła w pełni ta ciemniejsza ...pokrój i kwiat podobny tylko kolorek inny
- i obie razem i w towarzystwie innych różyczek
- i kolejna różyczka która zakwitła 2 szt taki ciemny róż ma być pienna tylko jakoś tego po niej nie widać
new dawn i pink apollo i kolejna tylko nazwa gdzieś umknęła (2 nowe nabytki wiosenne)
- i jeszcze takie 2 zakwitły mi na rondku , a w sumie mam 14 na rondku + maleństwo które się wyhodowało i 6 pod płotkową pergolą ....
Pozdrawiam serdecznie wszystkich odwiedzających
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czy na pierwszym i na drugim zdjęciu to ta sama róża?
Na pierwszym powiedziałabym, że na 100% Bonica, ale to drugie zdjęcie zdecydowanie nie bonicowe.
Bonica jest totalnym bladawcem. Nie jest intensywnie różowa. Pąki ma ciemniejsze od rozwiniętych kwiatów.
Na pierwszym powiedziałabym, że na 100% Bonica, ale to drugie zdjęcie zdecydowanie nie bonicowe.
Bonica jest totalnym bladawcem. Nie jest intensywnie różowa. Pąki ma ciemniejsze od rozwiniętych kwiatów.
Margo2 Gosiu dwie różne i na trzecim widać różnice w kolorze ..... ja się zasugerowałam Twoją nazwą i zajrzałam http://www.rosarium.com.pl/k/?id=153&Bonica i tu jest ciemna jak nic chociaż 3 i 4 zdjęcie są już jaśniejsze czy to możliwe aby te dwie tak samo się nazywały
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dobrze Beatko, że ten grad nie wyrządził wielkiej szkody.
Twoje roślinki są bujne i pięknie kwitną.
Lilie i różyczki super.
Moje już maja po tych deszczach swój czas za sobą.
Teraz tylko na słonko czekam.
Twoje roślinki są bujne i pięknie kwitną.
Lilie i różyczki super.
Moje już maja po tych deszczach swój czas za sobą.
Teraz tylko na słonko czekam.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Margo2
Beatko tutaj masz też Bonicę http://www.roses.webhost.pl/2008/03/bonica/
Nie wiem. Może to zalezy od ziemi.
Ja mam piaski.
Moja jest różowa, do blado różowej.
Dlatego ta pierwsza na Twoich zdjęciach to dla mnie Bonica.
Nie wiem. Może to zalezy od ziemi.
Ja mam piaski.
Moja jest różowa, do blado różowej.
Dlatego ta pierwsza na Twoich zdjęciach to dla mnie Bonica.
kogra Grażynko dziś to już czwarty dzień leje brrrr ....wszystko zaczyna się rozkładać a raczej opadać do ziemi
Mizernie widzę te moje kwiatki i ja już też chce słonka
Margo2 Gosiu u mnie też piachy a różyczka taka sama jak Twoja Bonica a opis pasuję tak jak pisałam do obydwu no tylko szkoda że przy okazji nigdzie nie trafiło się na nazwę tej ciemniejszej Ja je uwielbiam bo są prześliczne i ta masa kwiatów urzeka czyż nie
Deszczowo ale kwiatowo to jeszcze raz pozachwycam się jukami, bo biedne kładą się już po nich będzie i liliami bo te to mój nowy nabytek i w tym roku coś mnie na nie naszło ostatni ma 9 kwiatków
Mizernie widzę te moje kwiatki i ja już też chce słonka
Margo2 Gosiu u mnie też piachy a różyczka taka sama jak Twoja Bonica a opis pasuję tak jak pisałam do obydwu no tylko szkoda że przy okazji nigdzie nie trafiło się na nazwę tej ciemniejszej Ja je uwielbiam bo są prześliczne i ta masa kwiatów urzeka czyż nie
Deszczowo ale kwiatowo to jeszcze raz pozachwycam się jukami, bo biedne kładą się już po nich będzie i liliami bo te to mój nowy nabytek i w tym roku coś mnie na nie naszło ostatni ma 9 kwiatków
- pestka
- Od: 1 gru 2008, o 21:09
Witaj Beatko ale masz cudowne juki ja swoje przesadzałam i mam tylko jedna kwitnącą ogólnie mam 4 juki pozdrawiam
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cześć Beatko, ja mam juki już sześć lat i ani razu nie kwitły. Natomist rosną sobie dobrze w liście. Fenomen jakiś czy co?
- agusia2410
- 500p
- Od: 30 kwie 2011, o 11:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Beatko - przejrzałam Twój ogród i stwierdzam, że jest bardzo piękny
Oooogrom róż masz, piękne, ale mam pytanko, rabatki masz wysypane korą - skąd ją bierzesz, chyba nie kupujesz, bo na tyle kory to dużo kasy byś wydała
Oooogrom róż masz, piękne, ale mam pytanko, rabatki masz wysypane korą - skąd ją bierzesz, chyba nie kupujesz, bo na tyle kory to dużo kasy byś wydała
- Margo2
Moja juka kwitła tylko raz. Chyba na przyszły rok pójdzie do kosza. Szczególnie, że upodobał ją sobie mój pies i czasem ją podlewa.
Liście wyglądają nieciekawie.
Czyli ustaliłyśmy Bonici
Będę rozglądała się za tą ciemniejszą. Może gdzieś nazwa sie trafi.
Grunt, że pieknie kwitnie.
Liście wyglądają nieciekawie.
Czyli ustaliłyśmy Bonici
Będę rozglądała się za tą ciemniejszą. Może gdzieś nazwa sie trafi.
Grunt, że pieknie kwitnie.
Ciągle pada i pada więc witam deszczowo a by się chciało słonecznie
pestka W tym roku kwitną mi tylko 2 w zeszłym miałam 4 kwitnące
wanda7 O sześć lat to długo moje zakwitły po czterech i odpukać w tym roku zakwitły ponownie Podobno niektóre kwitną co cztery lata ale ja myślę że to zależy od przyrostów które muszą swoje odsiedzieć i wtedy zakwitają
agusia2410 Witaj ... korę kupuję ,niestety ale wyszukuję gdzie można ją nabyć taniej - warto rozejrzeć się w pobliskich okolicach czy nie mają luzem albo sami nie pakują no i sama sobie przywiozłam a to też spora oszczędność :P
Margo2 Gosiu szkoda wyrzucać - moje w tym roku też nie ciekawie wyglądają bo trochę zmarzły,liście takie nie ciekawe znowu się proszą o oczyszczenie Ja bym jej dała jeszcze szanse a jak nie to chociaż ma gdzie piesek bo jak nie to Ci upatrzy coś innego to już taka natura tych naszych pupili
Oczywiście Bonica
To dziś zapomniane powojniki (mam ich 3 , 1 zmarzł) zdjęcia z różnych dni czerwca i begonie
pestka W tym roku kwitną mi tylko 2 w zeszłym miałam 4 kwitnące
wanda7 O sześć lat to długo moje zakwitły po czterech i odpukać w tym roku zakwitły ponownie Podobno niektóre kwitną co cztery lata ale ja myślę że to zależy od przyrostów które muszą swoje odsiedzieć i wtedy zakwitają
agusia2410 Witaj ... korę kupuję ,niestety ale wyszukuję gdzie można ją nabyć taniej - warto rozejrzeć się w pobliskich okolicach czy nie mają luzem albo sami nie pakują no i sama sobie przywiozłam a to też spora oszczędność :P
Margo2 Gosiu szkoda wyrzucać - moje w tym roku też nie ciekawie wyglądają bo trochę zmarzły,liście takie nie ciekawe znowu się proszą o oczyszczenie Ja bym jej dała jeszcze szanse a jak nie to chociaż ma gdzie piesek bo jak nie to Ci upatrzy coś innego to już taka natura tych naszych pupili
Oczywiście Bonica
To dziś zapomniane powojniki (mam ich 3 , 1 zmarzł) zdjęcia z różnych dni czerwca i begonie
- agusia2410
- 500p
- Od: 30 kwie 2011, o 11:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A powiedz mi jeszcze czy kora może być obojętnie jaka, czy też tylko z liściastych czy iglastych, bo coś mi się obiło, że z któryś, ale nie pamiętam jakich
Aguś przeważnie kora jest sosnowa ale w innych rejonach Polski może jest i inna nie wiem ....