Szaleństwo ogrodowe Agusi
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Szaleństwo ogrodowe Agusi
Proponuję mój sposób-u sąsiadek Zawsze ktoś się ucieszy, nawet jeśli nie co dzień, to w odwiedzinkach
- agusia2410
- 500p
- Od: 30 kwie 2011, o 11:46
To też dobry sposób, zwłaszcza że mam "sąsiadkę" - mieszka jakiś kilometr ode mnie, ale już pisałam że najbliżsi są jakieś 500 m - łyka wszystko co jej zawiozę, ale ona rok temu się sprowadziłam i w ogrodzie poza trawą nic nie miałaewamaj66 pisze:Proponuję mój sposób-u sąsiadek Zawsze ktoś się ucieszy, nawet jeśli nie co dzień, to w odwiedzinkach
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
To i tak nieźle-cieszą się dwie osoby A ruch dla zdrowia niezbędny.
- Ellaa
- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Agusiu
Masz spory areał pod swoja opieką
Pięknie zagospodarowany warzywnik...na rabatach już sporo ciekawych roślin....moje ulubione hosty i lilowce też u Ciebie rosną
Bardzo mi się podobają Twoje malwy, z resztą zawsze mi się podobały, jednak u siebie nie widzę dla nich miejsca....a może tyko jeszcze go nie dojrzałam.....moja rabata dopiero w budowie, więc wszystko może się zdarzyć
Śliczne masz dziewuszki....moja młodsza córka też sobie sprawiła króliczka-miniaturkę białego z czarnym oczkiem, śliczne zwierzątko i niekłopotliwe
Tyle tylko, że ona jest już całkiem sporą dziewczynką, za rok wychodzi za mąż.....zawsze lubiła zwierzęta, a one ją
Masz spory areał pod swoja opieką
Pięknie zagospodarowany warzywnik...na rabatach już sporo ciekawych roślin....moje ulubione hosty i lilowce też u Ciebie rosną
Bardzo mi się podobają Twoje malwy, z resztą zawsze mi się podobały, jednak u siebie nie widzę dla nich miejsca....a może tyko jeszcze go nie dojrzałam.....moja rabata dopiero w budowie, więc wszystko może się zdarzyć
Śliczne masz dziewuszki....moja młodsza córka też sobie sprawiła króliczka-miniaturkę białego z czarnym oczkiem, śliczne zwierzątko i niekłopotliwe
Tyle tylko, że ona jest już całkiem sporą dziewczynką, za rok wychodzi za mąż.....zawsze lubiła zwierzęta, a one ją
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zmojego wysiewy pełnych w ubiegłym roku wszystkie są pojedyńcze,ale wzeszła mi następna paczka wysiana pełnych,a co będzie czas pokaże za rok.
- agusia2410
- 500p
Witam Ellaa
Ja jakoś też nie byłam przekonana do malw, dopóki sama sie nie posiała, a że to była pełna, to zawładnęła moim sercem, niestety dopadła ją rdza, ale nie zamierzam jej wyrzucać, na razie kwitnie, a właściwie zaczyna znowu kwitnienie Host trochę miałam a trochę dokupiłam, a co do liliowców to mam raczej takie zwyklejsze odmiany, ale marzą mi sie nowsze odmiany, z czasem na pewno sie dorobię
Małgosiu właśnie dlatego obawiam się siać malwy z paczki, ale przekonałam się że te kupione sadzonki to też nic pewnego, więc jeszcze nie wiem co zrobię
Ja jakoś też nie byłam przekonana do malw, dopóki sama sie nie posiała, a że to była pełna, to zawładnęła moim sercem, niestety dopadła ją rdza, ale nie zamierzam jej wyrzucać, na razie kwitnie, a właściwie zaczyna znowu kwitnienie Host trochę miałam a trochę dokupiłam, a co do liliowców to mam raczej takie zwyklejsze odmiany, ale marzą mi sie nowsze odmiany, z czasem na pewno sie dorobię
Małgosiu właśnie dlatego obawiam się siać malwy z paczki, ale przekonałam się że te kupione sadzonki to też nic pewnego, więc jeszcze nie wiem co zrobię
- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
Witam
Ależ masz tego terenu Ogromny warzywniak - wow ileż to pielenia zakupy też robisz wielkością odpowiadającą ogrodowi Same rarytaski
Pozdrawiam Jola.
Ależ masz tego terenu Ogromny warzywniak - wow ileż to pielenia zakupy też robisz wielkością odpowiadającą ogrodowi Same rarytaski
Pozdrawiam Jola.
- agusia2410
- 500p
Witam Jola w moich progach
Jak już wyciągnę mojego na zakupy muszę korzystać na maksa, następna taka okazja za rok a z pieleniem to najgorzej wiosną, teraz warzywka już tak urosły że specjalnie nie mają gdzie rosnąć
Wczoraj zerwałam szparagówkę i zrobiłam w słoiki , nie patrzcie na ściany bo to zdjęcie w letniej kuchni
I mam ze dwie kępy liliowców, do tej pory miały kwiaty żółte, ale teraz wyszło kilka pędów grubszych o takich kwiatach
a przedtem były
te kępy nadal mają pędy kwiatowe grubsze i cienkie czy to normalne???
Jak już wyciągnę mojego na zakupy muszę korzystać na maksa, następna taka okazja za rok a z pieleniem to najgorzej wiosną, teraz warzywka już tak urosły że specjalnie nie mają gdzie rosnąć
Wczoraj zerwałam szparagówkę i zrobiłam w słoiki , nie patrzcie na ściany bo to zdjęcie w letniej kuchni
I mam ze dwie kępy liliowców, do tej pory miały kwiaty żółte, ale teraz wyszło kilka pędów grubszych o takich kwiatach
a przedtem były
te kępy nadal mają pędy kwiatowe grubsze i cienkie czy to normalne???
-
- 200p
- Od: 27 mar 2011, o 21:27
Oj Aguś już masz szparagówkę zazdroszczę u mnie dopiero kwitnie. a z pieleniem to już tak jest, że wiosną to ręce załamywałam, że sobie nie poradzę z tym zielskiem, a teraz wszystko porosło, to tylko gdzieniegdzie jakiś przeoczony chwaścior się pokaże ;) Na liliowcach się niestety nie znam.
- agusia2410
- 500p
Pierwszą szparagówkę siałam 18 kwietnia i rosła pod włókniną, drugą 10 maja, a trzecią na początku czerwca i wygląda to tak
co do liliowca to myślę, że może zasiał się w nim inny, bo część liści ma ciemniejszy odcień i są deko grubsze, no i pędy są grubsze, więc wychodzi że w jednej kępie rosną sobie dwa podobne gatunki, i dlatego są kwiaty o innych kolorach
Co do warzywnika to dzisiaj kilka nowych zdjęć, bób niedługo będę zrywać
szpinak nowozelandzki
pasternak
pekinka
a ten towarzysz cały czas plątał mi się między nogami
co do liliowca to myślę, że może zasiał się w nim inny, bo część liści ma ciemniejszy odcień i są deko grubsze, no i pędy są grubsze, więc wychodzi że w jednej kępie rosną sobie dwa podobne gatunki, i dlatego są kwiaty o innych kolorach
Co do warzywnika to dzisiaj kilka nowych zdjęć, bób niedługo będę zrywać
szpinak nowozelandzki
pasternak
pekinka
a ten towarzysz cały czas plątał mi się między nogami
- agusia2410
- 500p
Wczoraj nie padało i nawet chwilami wychodziło słoneczko, i myślałam że dzisiaj wyjdę na ogród, niestety, w nocy strasznie lało, i z rana też , teraz nawet wygląda słońce, ale na ogrodzie jest takie błoto, i nie da się robić . Tylko wsadzę nowe zdobycze Byłam wczoraj u mamy i znowu przywiozłam pełne reklamówki
Porzeczka czerwona co wyrosła im w jeżynach, chcieli wyrzucić - szkoda mi było bo mam tylko jedną więc wzięłam, i wierzbę, teraz mam już na nią miejsce
pysznogłówka i trojeść
milin amerykański i rozchodnik okazały o czerwonawych liściach
serduszka i wrotycz
i sadzonki hortensji bukietowej
Porzeczka czerwona co wyrosła im w jeżynach, chcieli wyrzucić - szkoda mi było bo mam tylko jedną więc wzięłam, i wierzbę, teraz mam już na nią miejsce
pysznogłówka i trojeść
milin amerykański i rozchodnik okazały o czerwonawych liściach
serduszka i wrotycz
i sadzonki hortensji bukietowej
- agusia2410
- 500p
Zakwitła mi malwa, miała być podwójna, jest pojedyńcza, za to ma piękny ciemny kolor
trochę widać boćka, zdjęcie robiłam z drogi, za to nie widać małych, są dwa
Pomoże mi ktoś, jak nazywa się ta roślinka, pięknie kwitnie i ładnie się rozrosła, dostałam ją od znajomej, ale nie mogę sobie przypomnieć nazwy, muszę sobie zacząć zapisywać
trochę widać boćka, zdjęcie robiłam z drogi, za to nie widać małych, są dwa
Pomoże mi ktoś, jak nazywa się ta roślinka, pięknie kwitnie i ładnie się rozrosła, dostałam ją od znajomej, ale nie mogę sobie przypomnieć nazwy, muszę sobie zacząć zapisywać
- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Agusia masz naprawdę bardzo ładne roślinki,nie wiem tylko jak Ty robisz że nie masz,ani jednego chwasta.Naprawdę wszystko wkomponowane super.Działeczka warzywna bardzo ładna,ogórki olbrzymy.Bardzo mi się podoba. Pozdrawiam