Za pysznogłówkami mam posadzone dzielżany jesienne i dwie kępki kwitną już od ponad tygodnia. Myślę, że to długotrwała susza i upały spowodowały, że sezon wegetacyjny pogalopował.... Na szczęście pozostałe kępy formują dopiero pąki kwiatowe a u innych nawet tego jeszcze nie widać.heliofitka pisze:Aniu Zaintrygowała mnie fotka z pysznogłówką...czy za nią kwitnie dzielżan, czy rudbekia ?

Marto - wielokrotnie pisałam, że irysy japońskie należą do trudnych roślin. Myślę, że może być podobnie, jak z irysami bródkowymi -starsze odmiany kwitną niezawodnie i bardzo obficie a te nowoczesne, nieregularnie i skąpo. Ale nie zniechęcaj się.
Jeśli chodzi o odmianę Lion King, to wystawiała ją chyba na allegro MagdalenaW. Zauważ, że nie ma jej teraz na aukcjach. Trzy lata temu wydałam u niej sporo pieniędzy i nawet dalie się nie zgadzały.
Ja tę odmianę mam aż zza oceanu i gdyby nie ryzyko długiego przetrzymywania przesyłek na cle a tym samym śmierci roślin, pewnie znowu zrobiłabym zakupy w Ensata Gardens.
stokrotko6 - dziękuję za miłe słowa