Kwiatowe rozmaitości Heliofitki cz.II
- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiatowe rozmaitości Heliofitki cz.II
Co prawda spóźniona ale i ja się melduję w nowym wątku. Jak widzę kolekcja fiołeczków rośnie w zastraszającym tempie i bardzo dobrze bo ja mam do nich dwie lewe ręce i mogę je podziwiać między innymi u Ciebie, co z wielką radością czynię.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
heliofitka: Kolorowa kompozycja bardzo mi sie podoba wiec czy mozna posadzic fioletowa surfinie,kocanke,żółta sanwitalie i różowa werbene w tym miesiacu czy trzeba czekac az do marca na przyklad?
Pozdrowienia z Wyspy
Michał
Michał
- kotio z kioto
- 50p
- Od: 20 cze 2011, o 19:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Kurrrcze.....tutaj widzę "fijołka" w stadium zaawansowanym "Wypas" jak nie wiem,że się tak wyrażę...
Najbardziej zachwyciły mnie te w różowych osłonkach,ale oczywiście wszystkie śliczniaste są...mniam...te w zielonych też
Widać po listeczkach,że chuchasz i dmuchasz na te maleństwa...gratuluję tak ogromnej kolekcji fiołków
Najbardziej zachwyciły mnie te w różowych osłonkach,ale oczywiście wszystkie śliczniaste są...mniam...te w zielonych też
Widać po listeczkach,że chuchasz i dmuchasz na te maleństwa...gratuluję tak ogromnej kolekcji fiołków
- arlet3
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Iwonko prześliczna Twoja kolekcja fiołeczków. I jak pięknie prezentują się w tych osłonkach.
Przepiękna kolekcja. Wspaniale wyglądają.
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Renatko/nuta coś czarujesz z tymi dwoma lewymi rękami, ale niech Ci będzie
W końcu gdybyś miała kolekcję fiołków, to cobyś u mnie oglądała
Michale oczywiście, że sadzić pod warunkiem, że znajdziesz je w ogrodniczym, bo u mnie z jednorocznymi już słabo
Kotio ja bez "fijołka" żyć nie mogę
Szczerze polecam ...a w przyszłości zrobimy "machniom"
Arletko, Renatko/renio staram się, jak umiem, aby przekonać moje fiołeczki, żeby ładnie u mnie rosły
...chyba doniczki im się spodobały
W końcu gdybyś miała kolekcję fiołków, to cobyś u mnie oglądała
Michale oczywiście, że sadzić pod warunkiem, że znajdziesz je w ogrodniczym, bo u mnie z jednorocznymi już słabo
Kotio ja bez "fijołka" żyć nie mogę
Szczerze polecam ...a w przyszłości zrobimy "machniom"
Arletko, Renatko/renio staram się, jak umiem, aby przekonać moje fiołeczki, żeby ładnie u mnie rosły
...chyba doniczki im się spodobały
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cóż za urocza skromność.Wychodzi, że moja kolekcja fiołków to "pikuś" przy Twojej
Ilościowo, jakościowo i urodą roślin daleko mi do Ciebie! Zresztą jak słusznie zauważyłaś fiołki to troszkę nie moja "bajka" - sprowadziłem je dla żony i ona nad nimi sprawuje pieczę. Ja tylko... podziwiam.
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko
cudowne fiołeczki, piękne doniczki , podrap ogrodniczkę za uchem ode mnie.
Ale nie napisałaś ile masz tych fiołków?
Z tego co widzę to większość to kundelki.
cudowne fiołeczki, piękne doniczki , podrap ogrodniczkę za uchem ode mnie.
Ale nie napisałaś ile masz tych fiołków?
Z tego co widzę to większość to kundelki.
Heliofitko zdradź mi proszę, czy w tych osłonkach masz mniejsze doniczki plastikowe? i jak podlewasz te fiołaski w nich, bo ja mam takie same osłonki, ale bezpośrednio w nich ziemia i o mało co, a utopiłabym moje śliczności Na szczęście w porę zauważyłam i już przesadzone do nowych doniczek z dziurką
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Henryku wiedziałam... gdyby nie małżonka, to parapety zasiedliłby inne zielone
Asiu masz rację wszystkie kwitnące to popularne kundelki
Odmianowe mam na etapie listka lub sadzonki
Kasiu czytałam o twojej przygodzie z fiołkami.
Moje fiołeczki posadzone są do takich zwykłych plastikowych doniczek, a dopiero potem wstawione do osłonki.
Jeżeli chcę podlać roślinkę, to ją najpierw wyjmuję, nalewam wody do osłonki i z powrotem wstawiam roślinkę.
Oczywiście trzeba wiedzieć, ile nalać wody, aby nie przedobrzyć, ale jak mówią...trening czyni mistrza
Kiedy mam zamiar podlać fiołka, to oceniam "na oko", czy już chce mu się pić, a jeżeli nie jestem pewna,
to po prostu wkładam palucha do ziemi
Asiu masz rację wszystkie kwitnące to popularne kundelki
Odmianowe mam na etapie listka lub sadzonki
Kasiu czytałam o twojej przygodzie z fiołkami.
Moje fiołeczki posadzone są do takich zwykłych plastikowych doniczek, a dopiero potem wstawione do osłonki.
Jeżeli chcę podlać roślinkę, to ją najpierw wyjmuję, nalewam wody do osłonki i z powrotem wstawiam roślinkę.
Oczywiście trzeba wiedzieć, ile nalać wody, aby nie przedobrzyć, ale jak mówią...trening czyni mistrza
Kiedy mam zamiar podlać fiołka, to oceniam "na oko", czy już chce mu się pić, a jeżeli nie jestem pewna,
to po prostu wkładam palucha do ziemi
- Nutka81
- 1000p
- Od: 13 maja 2010, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
yyyyyyyyyyyy....ale fiołasków Cudne są wszystkie Zwłaszcza te niebieskie z białą obwódką...i na odwrót Iwonko, same piękności u Ciebie...jak zwykle
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
- Anjja
- Od: 4 sie 2010, o 20:14
tylu fiołków na parapecie to jeszcze nie widziały moje gały
Auchanowskie doniczki mamy takie same tylko ja poszłam w tą złamaną biel ale przy zielonych też mlaskałam
Auchanowskie doniczki mamy takie same tylko ja poszłam w tą złamaną biel ale przy zielonych też mlaskałam
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Moje wątki
- sari
- 1000p
- Od: 18 maja 2010, o 19:46
Iwonko powaliła mnie Twoja kolekcja fiołasków, osłonki dech zaparły, wszystko pięknie dobrane, nawet kicia pasuje
Przy Twoim sposobie podlewania... każdego wyjmując z osłonki i ilości doniczek to chyba cały dzień chodzisz z koneweczką...
Przy Twoim sposobie podlewania... każdego wyjmując z osłonki i ilości doniczek to chyba cały dzień chodzisz z koneweczką...