Danusiny miszmasz 2010 r
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Danusiny miszmasz 2010 r
Bodziszki powalające Czy odmiana 'Kafferine' pochodzi od bodziszka łąkowego? Mam takiego o różowych kwiatkach i próbuję zidentyfikować. Udało mi się to zrobić u Ciebie w przypadku dianthus arenarium Właśnie, muszę go poszukać, bo jeszcze się nie pokazał w tym roku.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
DANUŚKO dawno nie zaglądałam ,wiec teraz pooglądałam sobie wszystkie Twoje rarytaski . Balerinę kupiłm w ubieglym roku ,ale cóż nawet nie zobaczyłam jej kwiatka . Twoje pełne bodziszki piekniutkie . Piwonie od wyboru do koloru
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danusia zajrzyj do nas i pokaż trochę ogrodu .. ja tak czekam
- zuzia55
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Ja też czekam....nie masz natchnienia Danusiu ??????
Danusiu, czekamy na jakieś fotorelacje z tego co się u Ciebie dzieje .
- ktoś
- Od: 11 lis 2008, o 10:15
Witajcie Odpowiadam z lekkim opóźnieniem
Zuziu tak mam jak to napisałaś
Iza
Marysiu Michalska jestem z Głogowa między Wrocławiem a Zielona Górą . Corydalis lutea i ochroleuca już się nasiały i są ładne . Epimedia też mogę podzielić ( rubrum , pyralchicum i sulphureum ) . Niestety nie ogarniam już wszystkich roślin i nie nadążam z chwastami .Pogubiłam się już , ale liczę ,że po uporządkowaniu wokół altany ( jeszcze po odbudowie , długo to trwa , ale robię wszystko sama , a i do pracy czasami trzeba się udać )
Miiriam bardzo dziękuję za odwiedziny i przemiłe słowa - miód na moje serce Postaram się zrobić sadzonki z ciekawszych roślin.
Jacku nie jestem pewna , co do rodziny tego bodziszka , a nie miałam czasu szukać i sprawdzać .
Jadziu mam wrażenie ,że w tym roku moje rośliny gorzej i słabiej kwitną. Wiele liliowców nie ma wcale pąków . Nieciekawie .
Wiolu powód mojej nieobecności jest prozaiczny : brak sił , natchnienia i czasu . Robię się osobą coraz mniej zorganizowaną - to mnie przeraża , bo co będzie za 30 lat , tak po 80-tce
Zdjęcia wstawię wieczorem .
Zuziu tak mam jak to napisałaś
Iza
Marysiu Michalska jestem z Głogowa między Wrocławiem a Zielona Górą . Corydalis lutea i ochroleuca już się nasiały i są ładne . Epimedia też mogę podzielić ( rubrum , pyralchicum i sulphureum ) . Niestety nie ogarniam już wszystkich roślin i nie nadążam z chwastami .Pogubiłam się już , ale liczę ,że po uporządkowaniu wokół altany ( jeszcze po odbudowie , długo to trwa , ale robię wszystko sama , a i do pracy czasami trzeba się udać )
Miiriam bardzo dziękuję za odwiedziny i przemiłe słowa - miód na moje serce Postaram się zrobić sadzonki z ciekawszych roślin.
Jacku nie jestem pewna , co do rodziny tego bodziszka , a nie miałam czasu szukać i sprawdzać .
Jadziu mam wrażenie ,że w tym roku moje rośliny gorzej i słabiej kwitną. Wiele liliowców nie ma wcale pąków . Nieciekawie .
Wiolu powód mojej nieobecności jest prozaiczny : brak sił , natchnienia i czasu . Robię się osobą coraz mniej zorganizowaną - to mnie przeraża , bo co będzie za 30 lat , tak po 80-tce
Zdjęcia wstawię wieczorem .
- JAKUCH
DANUŚKO a u mnie zakwitła goryczka Gentiana Tibetica a w sumie kupiłam żótą letnią bez konkretnej nazwy . Moje liliowce przez te deszcze tez beznadzieja kwiaty zaraz mokną i nawet nie mogę ich porządnie sklasyfikować, czy przysłali mi to co zamawiałam . Mam nadzieję ,że już doszłaś powoli do siebie chyba wiesz o czym myślę na mnie to wciąż działa ujemnie
- ktoś
Jadziu , jeszcze nie doszłam do siebie , bo co spojrzę na goryczki ,czy którąś roślinę od Krysi to mam koniec pracy . I pomyśleć ,że to internetowa znajomość ...
- JAKUCH
No właśnie u mnie niestety to samo . Mój M niekiedy wspomina ile to godzin przegadałyśmy obie z Krysia . Mam nadzieję ,że jej działeczka nie jest znowu zalana po tych deszczach a syn już uporządkował jej goryczkowe i nie tylko goryczkowe królestwo . Nie umiem sobie tylko darowac ,ze zmarzła mi Daphne x collina
- ktoś
Jadziu , u mnie to samo , mój M. stwierdził ,że chyba byliśmy rodziną .
Wczorajsze zdjęcia
Phlox paniculata
Primula rusbyi
Gentiana tianschanica
Gentiana septemfida
Campanula punctata HOT LIPS
Calianthemum anemonoides ( moja duża kępa zginęła , ale zdążyła się nasiać )
Calianthemum sibiricum
Campanula nitida
Campanula tommasiniana
Acantholimon
Stokesia laevis
Wczorajsze zdjęcia
Phlox paniculata
Primula rusbyi
Gentiana tianschanica
Gentiana septemfida
Campanula punctata HOT LIPS
Calianthemum anemonoides ( moja duża kępa zginęła , ale zdążyła się nasiać )
Calianthemum sibiricum
Campanula nitida
Campanula tommasiniana
Acantholimon
Stokesia laevis
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Ajajaj jakie cudeńka! Ileż tych floksów masz?! Dzwoneczki cudowne! Uwielbiam je wszystkie i wciąż kupuję gdy zobaczę coś czego nie mam. Do Twojej kolekcji jednak mi daleko.
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Mój acantholimon też bardzo oszczędnie kwitnie.
Ostatnio kupiłam dzwonek karpacki kwitnący na biało i dzwonek Samantha .
Zacna kolekcja płomyków wiechowatych a taki o pstrych liściach też jest
Ostatnio kupiłam dzwonek karpacki kwitnący na biało i dzwonek Samantha .
Zacna kolekcja płomyków wiechowatych a taki o pstrych liściach też jest
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
Danusia Calianthemum sibiricum piekne .Czy ma biale kwiaty czy tylko na zdjeciu tak wyglada?