Jagoda kamczacka cz. 1
Re: Jagoda kamczacka
Dzięki za podpowiedź, rozejrzę się za Wojtkiem w duecie z ..., bo jego atutem jest wczesne owocowanie
- krzysztofkhn
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 wrz 2008, o 09:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak jest słoneczny rok, to owocowanie rozpoczynają przed truskawkami. W tym roku owocowały tak mniej więcej na początku truskawek.
Uwaga na szpaki one też bardzo lubią jagody !!! Mnie zżarły tak koło połowy i na dodatek tych bardziej dojrzałych. Teraz zżerają około 100 sztuk na 3 drzewach, wiśni. Taki miałem w tym roku plon po wiosennych mrozach.
Uwaga na szpaki one też bardzo lubią jagody !!! Mnie zżarły tak koło połowy i na dodatek tych bardziej dojrzałych. Teraz zżerają około 100 sztuk na 3 drzewach, wiśni. Taki miałem w tym roku plon po wiosennych mrozach.
Serdecznie Pozdrawiam.
Krzysztof Khn.
Krzysztof Khn.
U mnie żona zdążyła zebrać wszystkie jagody przed ptakami.Już po jagodach,nawet te późne
dojrzały.Jutro wysyłam nasionka japońskich.
dojrzały.Jutro wysyłam nasionka japońskich.
- jokaer
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Mirzan czy mogę Cię prosić o nasionka tychże japońskich?
adres wysyłam na priv
Przy okazji czy słyszałeś coś o takich dwóch nowych odmianach jak Zojka i Rebeka
adres wysyłam na priv
Przy okazji czy słyszałeś coś o takich dwóch nowych odmianach jak Zojka i Rebeka
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
Czy odmiany Duet z Wojtkiem będą się nawzajem zapylać ?
Ktoś tu kupował: http://allegro.pl/jagoda-kamczacka-duet ... 59174.html
Ktoś tu kupował: http://allegro.pl/jagoda-kamczacka-duet ... 59174.html
Nasionka wysłane wszystkim chętnym.O nowych odmianach nie słyszałem,jestem na etapie wywalania krzewów jagody.W tym sezonie jeszcze z 10 dwumetrowych i będzie dość.jokaer pisze:Mirzan czy mogę Cię prosić o nasionka tychże japońskich?
adres wysyłam na priv
-
- Od: 25 lut 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A czemu właściwie je kasujesz? Za dużo miejsca zajmują, nie spełniają oczekiwań?
Takie ogromne krzaczyska porosły,że nie można wejść po owoce.Z czterech rzędów dwa wywalam.
- krzysztofkhn
O odmianie o nazwie " ZOJA " słyszałem. Ponoć ma ją ktoś pod Ciechanowem.
Wujek Google milczy.
Wujek Google milczy.
Serdecznie Pozdrawiam.
Krzysztof Khn.
Krzysztof Khn.
-
- Od: 25 lut 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
aha, czyli przecinka, jak w lesie. Jak posadzę co 2m to będzie ok? Teraz mam 3 stare co 40 cm ale słabiutko rosły, musiały odżyć po skasowaniu przez sarny..
Może ktoś odpowie.
-
- 100p
- Od: 4 lip 2011, o 17:33
Ja też mam 4 krzaczki jagody, 2 kupione w garden of dreams a dwa u lokalnej ogrodniczki. Posadzone w rzędzie w odległości ok. 70cm od siebie za bardzo się zgęściły. Te ze Szczecina rosną wzwyż, te drugie bardziej na boki, niektóre gałązki leżą na ziemi. Chcę je przesadzić, tylko nie wiem kiedy będzie można. Mają 3 lata (u mnie). Pogoda jest deszczowa i to od kilku dni, więc może teraz? Do jesieni zdążyłyby się zadomowić na nowym miejscu.... Czy przy przesadzaniu można je czymś podsypać (nawozem)? Nigdy ich nie zasilałam.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- krzysztofkhn
nqtv !
Wydaje mi się, że będą się zapylać. Z pamięci wywołuje obraz i chyba kwitły w podobnym czasie.
Nie kupuje roślin na al, a jeżeli już to po dokładnym sprawdzeniu kto je wystawia. Ostrzegam przed wszelkiej maści handlarzami, nie będącymi szkółkarzami.
Wydaje mi się, że będą się zapylać. Z pamięci wywołuje obraz i chyba kwitły w podobnym czasie.
Nie kupuje roślin na al, a jeżeli już to po dokładnym sprawdzeniu kto je wystawia. Ostrzegam przed wszelkiej maści handlarzami, nie będącymi szkółkarzami.
Serdecznie Pozdrawiam.
Krzysztof Khn.
Krzysztof Khn.