W ogrodzie cz.2 - Beata T
- pestka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 gru 2008, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W ogrodzie cz.2 - Beata T
Witaj Beatko ale masz cudowne juki ja swoje przesadzałam i mam tylko jedna kwitnącą ogólnie mam 4 juki pozdrawiam 

Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cześć Beatko, ja mam juki już sześć lat i ani razu nie kwitły. Natomist rosną sobie dobrze w liście. Fenomen jakiś czy co?
- agusia2410
- 500p
- Od: 30 kwie 2011, o 11:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Beatko - przejrzałam Twój ogród i stwierdzam, że jest bardzo piękny
Oooogrom róż masz, piękne, ale mam pytanko, rabatki masz wysypane korą - skąd ją bierzesz, chyba nie kupujesz, bo na tyle kory to dużo kasy byś wydała

Oooogrom róż masz, piękne, ale mam pytanko, rabatki masz wysypane korą - skąd ją bierzesz, chyba nie kupujesz, bo na tyle kory to dużo kasy byś wydała

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Moja juka kwitła tylko raz. Chyba na przyszły rok pójdzie do kosza. Szczególnie, że upodobał ją sobie mój pies i czasem ją podlewa.
Liście wyglądają nieciekawie.
Czyli ustaliłyśmy Bonici
Będę rozglądała się za tą ciemniejszą. Może gdzieś nazwa sie trafi.
Grunt, że pieknie kwitnie.
Liście wyglądają nieciekawie.
Czyli ustaliłyśmy Bonici

Będę rozglądała się za tą ciemniejszą. Może gdzieś nazwa sie trafi.
Grunt, że pieknie kwitnie.
Ciągle pada i pada więc witam deszczowo a by się chciało słonecznie
pestka W tym roku kwitną mi tylko 2 w zeszłym miałam 4 kwitnące
wanda7 O sześć lat to długo moje zakwitły po czterech i odpukać w tym roku zakwitły ponownie
Podobno niektóre kwitną co cztery lata ale ja myślę że to zależy od przyrostów które muszą swoje odsiedzieć i wtedy zakwitają
agusia2410 Witaj ... korę kupuję ,niestety ale wyszukuję gdzie można ją nabyć taniej - warto rozejrzeć się w pobliskich okolicach czy nie mają luzem albo sami nie pakują no i sama sobie przywiozłam a to też spora oszczędność :P
Margo2 Gosiu szkoda wyrzucać - moje w tym roku też nie ciekawie wyglądają bo trochę zmarzły,liście takie nie ciekawe znowu się proszą o oczyszczenie
Ja bym jej dała jeszcze szanse a jak nie to chociaż ma gdzie piesek
bo jak nie to Ci upatrzy coś innego to już taka natura tych naszych pupili
Oczywiście Bonica
To dziś zapomniane powojniki (mam ich 3 , 1 zmarzł) zdjęcia z różnych dni czerwca i begonie

pestka W tym roku kwitną mi tylko 2 w zeszłym miałam 4 kwitnące

wanda7 O sześć lat to długo moje zakwitły po czterech i odpukać w tym roku zakwitły ponownie

agusia2410 Witaj ... korę kupuję ,niestety ale wyszukuję gdzie można ją nabyć taniej - warto rozejrzeć się w pobliskich okolicach czy nie mają luzem albo sami nie pakują no i sama sobie przywiozłam a to też spora oszczędność :P
Margo2 Gosiu szkoda wyrzucać - moje w tym roku też nie ciekawie wyglądają bo trochę zmarzły,liście takie nie ciekawe znowu się proszą o oczyszczenie

Oczywiście Bonica

To dziś zapomniane powojniki (mam ich 3 , 1 zmarzł) zdjęcia z różnych dni czerwca i begonie

- agusia2410
- 500p
A powiedz mi jeszcze czy kora może być obojętnie jaka, czy też tylko z liściastych czy iglastych, bo coś mi się obiło, że z któryś, ale nie pamiętam jakich

Aguś przeważnie kora jest sosnowa
ale w innych rejonach Polski może jest i inna nie wiem ....

- agusia2410
- 500p
Pytam, bo w mojej okolicy jest sporo tartaków, i spróbuję skołować prosto od nich, tylko nie wiem czy da sie aby było tylko z iglastych 

Ale nikt nie powiedział że muszą być tylko , jeśli cena atrakcyjna a na pewno tak to syp
tylko ja mam pod spodem włókninę rozłożoną więc moja warstwa kory jest cieńsza 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Beatko jukka niesamowicie ukwiecona, kilka pędów, wygląda prześlicznie
Moje jeszcze w pąkach...

- Margo2
Tylko, czy to nie powinna być przekompostowana kora, albo zdezynfekowana?
AGNESS Jeszcze w pąkach , a moje wyglądają coraz gorzej bo ciągle pada i kwiat zamiast się rozwijać to gnije
Margo2 Ja bym na to no nie stawiała że wszędzie dezynfekują , ale że kora różnie wygląda to na pewno - ogólnie dostępna to mielona a czy to się nazywa kompostowanie to już nie wiem

Margo2 Ja bym na to no nie stawiała że wszędzie dezynfekują , ale że kora różnie wygląda to na pewno - ogólnie dostępna to mielona a czy to się nazywa kompostowanie to już nie wiem

- Margo2
Ja na wszelki wypadek opryskuje kore od grzyba zaraz po rozłożeniu.
Co prawda nie zawsze, ale staram się.
Chociaz w tym roku to nie mam czasu na nic. Szczególnie na opryski bo ciągle pada.
Co prawda nie zawsze, ale staram się.
Chociaz w tym roku to nie mam czasu na nic. Szczególnie na opryski bo ciągle pada.
- Wisienka
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beatko, dobrze, że grad nie zrobił większych szkód!
Piękne lelijki, a jaka jukka.
Ja nie doczekałam się jej kwiatków,
bo w zeszłym roku czy 2 lata temu mi zgniła. Nie nadaje się na glinę...
A tego mojego iglaka-zmarzlaka to faktycznie może najpierw podetnę
i zobaczę, czy ten zabieg mu jakoś pomoże.
Piękne lelijki, a jaka jukka.

bo w zeszłym roku czy 2 lata temu mi zgniła. Nie nadaje się na glinę...

A tego mojego iglaka-zmarzlaka to faktycznie może najpierw podetnę
i zobaczę, czy ten zabieg mu jakoś pomoże.
Pozdrawiam serdecznie
Margo2 O to Ty ją opryskujesz a czym zdradź tajemnicę i zauważyłaś jakąś różnicę ,a kiedy po oprysku wsadzasz rośliny
Wisienka Jadziu gliniasta gleba dla większości roślin nie służy , oj będziesz musiała trochę się jej nakopać by zmieszać podłożę
Iglaka poobcinaj może powstanie z niego ciekawy eksponat - zajrzyj do jola1010 ona robi to fajnie
Pogoda nie rozpieszcza i wody jak na razie jest pod dostatkiem a w szczególności w doniczkach ....pelargonie oj ciężki ich żywot
To coś z rabatki żurawki -hosty

marmolade

plum royz'e , hollyood- kwiatki niskie ale jakie urocze

zielona i taka zwyczajna a kwiatkom nie sposób się oprzeć strawberry swirl. te deszcze ją położyły ale już wypuszcza nowe kwiaty

Wisienka Jadziu gliniasta gleba dla większości roślin nie służy , oj będziesz musiała trochę się jej nakopać by zmieszać podłożę

Pogoda nie rozpieszcza i wody jak na razie jest pod dostatkiem a w szczególności w doniczkach ....pelargonie oj ciężki ich żywot

To coś z rabatki żurawki -hosty

marmolade

plum royz'e , hollyood- kwiatki niskie ale jakie urocze

zielona i taka zwyczajna a kwiatkom nie sposób się oprzeć strawberry swirl. te deszcze ją położyły ale już wypuszcza nowe kwiaty