Skromny ogród Joli część 7
- aanula
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2007, o 10:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Skromny ogród Joli część 7
Też mi się marzy taka rabata
ale niestety nikt z sąsiadów nie chce mi odstapic kawałka ziemi
Joluś, a hortensję pnącą to gdzie posadzisz?
Bardzo bym też chciała ją sobie sprawic, ale brakuje już mi miejsca...
Ale kto wie...kto wie...może coś nie będzie chciało życ i miejsce się samo zrobi...
ale niestety nikt z sąsiadów nie chce mi odstapic kawałka ziemi
Joluś, a hortensję pnącą to gdzie posadzisz?
Bardzo bym też chciała ją sobie sprawic, ale brakuje już mi miejsca...
Ale kto wie...kto wie...może coś nie będzie chciało życ i miejsce się samo zrobi...
Joluś wszystkie w odcieniu różowym ale wiesz nie rozpaczam , posadzone są w różnych miejscach ogrodu i kwitną w różnym czasie dlatego teraz powiedziałam tylko kwitnące
Ciekawam rabaty hostowej moja pod dzikim bzem nie wypaliła , śmieciuch z niej straszny i peeeełno mszycy
Ciekawam rabaty hostowej moja pod dzikim bzem nie wypaliła , śmieciuch z niej straszny i peeeełno mszycy
- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Witajcie Kochani
Rabata hostowa już wczoraj została zakończona, dzisiaj zrobiłam zdjęcie ale padły mi baterie , więc na pewno pokażę ale jutro
Olu dzieci wczoraj 5 godzin się kąpały, zadowolone jak nie wiem......ale mąż planuje staw opalować czy jak to się mówi aby brzeg się nie obsypywał.......
Witaj Anulko swoja hortensje pnąca już posadziłam koło wejścia do domu, będzie się pięła po daszku nad gankiem w ubiegłym roku też miałam podobna hortensje ale szybko uschła, jakaś licha była sadzonka....ta jest piękna i dorodna więc mam nadzieję że będę się zachwycać i podziwiać ją.....
Witaj Igorku mam nadzieję że moja hortensja jednak do jesieni urośnie choć 11 cm
Magnolia hmmm.....ciągle się wstrzymywałam z jej zakupem, możne dlatego że niedaleko mnie rośnie ogromniaste drzewo i wystraszyłam się trochę, no ta odmiana jest o wiele niższa...no przynajmniej mam taką nadzieję
Eluniu kiedyś przed domem miałam trzy różne pnące...wszystkie jednakowe, pięły się po murze no i jedna uschła więc dokupiłam niby taką sama....... co się potem okazało jak się domyślasz była całkiem inna......ale za to jest najbardziej ulubiona moją różą w ogrodzie
Rabata hostowa już wczoraj została zakończona, dzisiaj zrobiłam zdjęcie ale padły mi baterie , więc na pewno pokażę ale jutro
Olu dzieci wczoraj 5 godzin się kąpały, zadowolone jak nie wiem......ale mąż planuje staw opalować czy jak to się mówi aby brzeg się nie obsypywał.......
Witaj Anulko swoja hortensje pnąca już posadziłam koło wejścia do domu, będzie się pięła po daszku nad gankiem w ubiegłym roku też miałam podobna hortensje ale szybko uschła, jakaś licha była sadzonka....ta jest piękna i dorodna więc mam nadzieję że będę się zachwycać i podziwiać ją.....
Witaj Igorku mam nadzieję że moja hortensja jednak do jesieni urośnie choć 11 cm
Magnolia hmmm.....ciągle się wstrzymywałam z jej zakupem, możne dlatego że niedaleko mnie rośnie ogromniaste drzewo i wystraszyłam się trochę, no ta odmiana jest o wiele niższa...no przynajmniej mam taką nadzieję
Eluniu kiedyś przed domem miałam trzy różne pnące...wszystkie jednakowe, pięły się po murze no i jedna uschła więc dokupiłam niby taką sama....... co się potem okazało jak się domyślasz była całkiem inna......ale za to jest najbardziej ulubiona moją różą w ogrodzie
Jolu, róża przepiękna, no i ten kolorek :P Stawiku zazdraszczam, zwłaszcza, że pogoda ostatnio jest bardzo ładna; sama bym się chętnie przekąpała
A hortensja pnąca tak już ma! Przez pierwsze dwa, trzy lata ukorzenia sie i rośnie bardzo wolno, a potem jak już ruszy z kopyta! Moja po 5 latach wspina się po jabłonce na wysokość ok. 3 metrów...
A hortensja pnąca tak już ma! Przez pierwsze dwa, trzy lata ukorzenia sie i rośnie bardzo wolno, a potem jak już ruszy z kopyta! Moja po 5 latach wspina się po jabłonce na wysokość ok. 3 metrów...
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Joluś, chciałam się przywitać po powrocie
Zachwyciły mnie Twoje hosty, takie już dorodne!! Różyczka z ostatniego zdjęcia wyjątkowo urodziwa- bardzo lubię ten kolor.
Pozdrawiam Cię serdecznie
Zachwyciły mnie Twoje hosty, takie już dorodne!! Różyczka z ostatniego zdjęcia wyjątkowo urodziwa- bardzo lubię ten kolor.
Pozdrawiam Cię serdecznie
- jollla500
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Joluś, lato bez Twoich słoneczników jest stracone
Hostowisko zapowiada się wspaniale!!
Do wieczora
Hostowisko zapowiada się wspaniale!!
Do wieczora
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
tak, tak potwierdzam lato bez słoneczników to lato stracone, u Ciebie na takie sielskie widoczki - u mnie niestety słoneczniki pewnie wyplewione no może te wieloletnie ale to nie takie, przybyła nam nowa Słonecznikowa Królowa,
a ta rabatkę z hostami to psiunia nawet nie obleci w taka pogodę - podrap od Reksia, tez taki zmęczony
a ta rabatkę z hostami to psiunia nawet nie obleci w taka pogodę - podrap od Reksia, tez taki zmęczony
- jollla500
Monisiu dziękuje mam również taką nadzieję...czekam niecierpliwie na efekty
Witaj Tarusiu ja również nie wyobrażam sobie lata bez nich nawet w pochmurne dni dają wiele "słońca "
I moje trzy pięciorniki w rożnych kolorach.......
żółty
biały
pomarańczowy....
Chyba jak się nie mylę jest jeszcze różowy czy jest więcej kolorów pięciorników ?
Witaj Tarusiu ja również nie wyobrażam sobie lata bez nich nawet w pochmurne dni dają wiele "słońca "
I moje trzy pięciorniki w rożnych kolorach.......
żółty
biały
pomarańczowy....
Chyba jak się nie mylę jest jeszcze różowy czy jest więcej kolorów pięciorników ?
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jollu, a co to za piękna róża na pierwszym zdjęciu? ...
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Jolu, nowa rabata hostowa całkiem sporych rozmiarów A czy rośliny będą miały dosyć zacienienia
Lubię te sielskie letnie klimaty - odętki, eszolcje i inne - po prostu urok lata
Lubię te sielskie letnie klimaty - odętki, eszolcje i inne - po prostu urok lata
- Ewakora
- Od: 17 maja 2010, o 14:13
Jolu piękny i przestronny ogród Rabata hostowa wspaniale się zapowiada, a pięciornik widziałam jeszcze czerwony i różowy, choć sama mam tylko żółty
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
- jollla500
Witaj Izuniu nie mam zapisanej nazwy tej róży, muszę się cofnąć wstecz kiedyś wstawiałam zdjęcie z ich nazwą....
Witaj Jacku ja też uwielbiam takie sielskie widoki jeśli chodzi o rabatę hostową, to wiem wiem że raczej dla niej najlepsze jest zacienienie i zapewniam Cię że tak jest, przez większość dnia tam jest cień dopiero jak zachodzi słońce pada na nią słońce ale wtedy na pewno jej nie zaszkodzi ....
Witaj Ewuś dziękuje za mile słowa i za odwiedziny czyli w takim razie muszę zapolować jeszcze na te dwa kolorki
Witaj Jacku ja też uwielbiam takie sielskie widoki jeśli chodzi o rabatę hostową, to wiem wiem że raczej dla niej najlepsze jest zacienienie i zapewniam Cię że tak jest, przez większość dnia tam jest cień dopiero jak zachodzi słońce pada na nią słońce ale wtedy na pewno jej nie zaszkodzi ....
Witaj Ewuś dziękuje za mile słowa i za odwiedziny czyli w takim razie muszę zapolować jeszcze na te dwa kolorki
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Oj Jolu-nie dośc wspaniałego jeziorka to jeszcze nowe rabaty....na dziewiczych terenach to wymaga sporo pracu....podziwiam
Cudnie będzie
Cudnie będzie
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kwitnące rojniki wyglądają jak kosmiczne stworki