Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))

Zablokowany
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))

Post »

Justynko tak mi narobiłaś apetytu Swą odpowiedzią że szybciutko w trzy miga zmieszałem serek homo z dżemikiem z czarnej porzeczki i się delektowałem smakiem.
?..może to nie to samo co żywe porzeczki ale zawsze coś?
Sceneria dla Księżniczki wspaniała aż sam jej zazdroszczę a jak już zakwitnie to na pewno :shock: i ;:224
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Obrazek[/quote]

Justynko piękna zapowiedź kwitnienia vandeczki :tan , a samo zdjęcie ;:224 super ;:108
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Obrecka- dziękuję ;) Życzę udanej przygody ze storczykami... Ja też zaczynałam od dwóch sztuk...

Lucynkof- nie wiem, czy szybko "pójdzie"? Hmm...pierwszy raz będzie kwitła u mnie Vandowata piękność ;:108

Katarzynko575- coś mi się wydaje, że akurat Przyjedziesz na pełnię kwitnienia mojej "księżniczki" :tan Przekażę jej Twoje słowa, by poczekała z kwiatuszkami do końca lipca...

Wiesz, może byłby cudny widok na porzeczce, ale czy później byłyby tak smaczne owoce...nie wiem ;)

Leszku01- nie ma za co ;) Nachyłki kwitną do września... Princeska będzie mieć tło na kolejne sesje zdjęciowe ;:108

Szymko- dziękuję serdecznie ;) Tak, wszystkie storczyki są na wakacjach na działce. Część stoi na parapetach w budynku. A inne na zewnątrz pod zadaszeniem lub w szklarence ;:108

Dzisiejsze wieści z działki... Wypatrzyłam kolejny pędzik na masdevallii Scheila mix, jest juz cztery :tan Jeden z falków ma pędzik, który będzie się rozgałęziać, a pędziki na cambrii, od Moniś, rosną w tempie zawrotnym :)

Ale...dziś wreszcie zakwitła moja cattl. forbesii alba . Tylko jeden kwiatuszek, ale cieszy bardzo. Poniższe zdjęcia dedykuję Asi/Art. To przeglądając Jej wątek z cudnymi katlejami i kwiatami, zakochałam się w tej grupie storczyków. I to Ona "Rozpaliła" ogień miłości w moim sercu dla tych, pięknych orchidei. Asiu, dziękuję ;:196
Dziś mogę się cieszyć pierwszym kwiatem na botanicznej katlejce. Za tło posłużył mój czerwono - żółty liliowiec...
Jak zwykle fotek dużo, bo modelki piękne:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Oraz...specjalnie dla Marka /Marwes...mój owocowo - twarożkowy codzienny deser. Owoce bywają różne...tym razem były: borówki amerykańskie, poziomki, maliny, porzeczki czerwone i czarne:

Obrazek

Smacznego :)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Justynko piękne zdjęcia lilii i cattlejki, a tego deseru to Ci strasznie zazdroszczę, nie ma to jak owoce zerwane prosto z krzaczka.
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2007, o 18:17

Post »

Justynko, śliczny duecik ;:138
Moja c.forbesii też wnet będzie kwitła :tan na razie pączki wydostają się z pochewki :D
Wygląda na to, że będą dwa :wink:

A deserek, hmmm...pycha ;:92
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07

Post »

Ach,storczykowo-owocowy deser u Ciebie!Marzenie niejednego z nas.

Nie kuś,Justynko,nie kuś bo ;:4 ;:71 do Gorlic.
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Justynko, masz racje modelki piękne ;:180 Jak dla mnie to zdjęć mogło być więcej ;:224
Wstawisz jeszcze ? ;:107
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Justynko, zdążyłam ostatni raz przed wyjazdem zajrzeć na Forum. Tam gdzie jadę, nie będzie mowy o internecie.
Bardzo dziękuję Ci za tak miłe słowa o katlejkach i jeszcze bardziej za dedykowane zdjęcia ;:196 ;:196 ;:196
Jak zwykle pięknie wkomponowałaś kwiaty w naturę. Urocza ta kwiecista łączka ;:215 Gratuluję kwitnienia botanicznego okazu ;:138

Niesamowite zdjęcie z pąkami Vandy. Ależ wspaniała zapowiedź...
Kasia01
200p
200p
Od: 22 cze 2010, o 19:16

Post »

Justynko, gratuluję Ci kwitnienia cattleyi, jak się rozwinie całkiem, to zrób zdjęcie pyszczka ;:138. A deserku, to Ci zazdroszczę, wygląda baaaardzo apetycznie :D
Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Kasiu74- dziękuję w imieniu katlejki. A owocowy deser, polecam ;:108

Rysiu- będziemy zimą wspominać lato na tych zdjęciach... ;:224

Amator97- polecam taki deser, jest orzeźwiający i zdrowy... Widzisz, jak storczykomaniak potrafi się cieszyć z jednego, małego kwiatuszka...Będzie zbliżenie, tylko dajmy czas kwiatuszkowi się rozwinąć...

Wiolu- widziałam fotkę pochewki Twojej katlei forbesii. Będę ją u Ciebie podziwiać ;:108

Henryku- no co Ty... Nie kuszę...Być może Niektórzy będą Mogli deserek wypróbować ;:224

Lucynkof- starałam się, by były różne ujęcia kwiatka... I z każdej strony zrobiłam zdjęcie. Jedynie fotki "od dołu"wyszły mi ruszone, bo mrówki nie pogryzły, jak leżałam, by fotkę zrobić. To dopiero poświęcenie, nie? :;230

Ruszonych nie wstawię...Ale na pewno będą kolejne sesje...Zwłaszcza, liczę na kwiaty Princeski i masdevalli ;:108

Art/Asiu- Odpoczniesz od forum i ...dobrze. Będziesz do nas wracać z tęsknotą ;)
Jak Ciebie nie będzie, przewertuję sobie Twój wątek, by znów móc się zachwycać katlejami...

Kasiu01- dziękuję serdecznie. Czekałam rok...na to pierwsze, moje kwitnienie u katlei botanicznej. Cieszy niezmiernie ten, jeden kwiatuszek. I chyba o to chodzi w naszym hobby ;:108

Dziś tylko jena fotka...Zapączkowana biała miniaturka... Uratowana od śmierci, gdyż rosła w zalanych wodą, kulkach żelowych...

Obrazek
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Justynko,szybko Ci się wzięła za kwitnienie :shock: To pewnie przez troskliwą opiekę ;:108
Awatar użytkownika
obrecka
100p
100p
Od: 23 cze 2011, o 15:41

Post »

W kulkach żelowych rosła? Jak to? Sadystyczny ktoś był ;:223
Pozdrawiam
Karolina
"Jeśli nie masz w życiu własnego celu, będziesz całe życie realizował cele innych. "
Zapraszam do mojego profilu
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Coś ja wiem na ten temat zalanych miniaturek .Z takiego podtapiania właśnie uratowałam trzy, aż się dziwię że te maluchy takie dzielne .Ktoś robi z nich lilie wodne a one mimo wszystko się jakoś trzymają .Ja ze swoich zaraz po odejściu od kasy sporo wody wycisnęłam :(
Justynko widzę że z Twojej catlleyki diablica wychodzi :wink: świetne zdjęcia :D
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”