Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))
- marwes
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))
Justynko tak mi narobiłaś apetytu Swą odpowiedzią że szybciutko w trzy miga zmieszałem serek homo z dżemikiem z czarnej porzeczki i się delektowałem smakiem.
?..może to nie to samo co żywe porzeczki ale zawsze coś?
Sceneria dla Księżniczki wspaniała aż sam jej zazdroszczę a jak już zakwitnie to na pewno i
?..może to nie to samo co żywe porzeczki ale zawsze coś?
Sceneria dla Księżniczki wspaniała aż sam jej zazdroszczę a jak już zakwitnie to na pewno i
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Obrecka- dziękuję ;) Życzę udanej przygody ze storczykami... Ja też zaczynałam od dwóch sztuk...
Lucynkof- nie wiem, czy szybko "pójdzie"? Hmm...pierwszy raz będzie kwitła u mnie Vandowata piękność
Katarzynko575- coś mi się wydaje, że akurat Przyjedziesz na pełnię kwitnienia mojej "księżniczki" Przekażę jej Twoje słowa, by poczekała z kwiatuszkami do końca lipca...
Wiesz, może byłby cudny widok na porzeczce, ale czy później byłyby tak smaczne owoce...nie wiem ;)
Leszku01- nie ma za co ;) Nachyłki kwitną do września... Princeska będzie mieć tło na kolejne sesje zdjęciowe
Szymko- dziękuję serdecznie ;) Tak, wszystkie storczyki są na wakacjach na działce. Część stoi na parapetach w budynku. A inne na zewnątrz pod zadaszeniem lub w szklarence
Dzisiejsze wieści z działki... Wypatrzyłam kolejny pędzik na masdevallii Scheila mix, jest juz cztery Jeden z falków ma pędzik, który będzie się rozgałęziać, a pędziki na cambrii, od Moniś, rosną w tempie zawrotnym
Ale...dziś wreszcie zakwitła moja cattl. forbesii alba . Tylko jeden kwiatuszek, ale cieszy bardzo. Poniższe zdjęcia dedykuję Asi/Art. To przeglądając Jej wątek z cudnymi katlejami i kwiatami, zakochałam się w tej grupie storczyków. I to Ona "Rozpaliła" ogień miłości w moim sercu dla tych, pięknych orchidei. Asiu, dziękuję
Dziś mogę się cieszyć pierwszym kwiatem na botanicznej katlejce. Za tło posłużył mój czerwono - żółty liliowiec...
Jak zwykle fotek dużo, bo modelki piękne:
Oraz...specjalnie dla Marka /Marwes...mój owocowo - twarożkowy codzienny deser. Owoce bywają różne...tym razem były: borówki amerykańskie, poziomki, maliny, porzeczki czerwone i czarne:
Smacznego
Lucynkof- nie wiem, czy szybko "pójdzie"? Hmm...pierwszy raz będzie kwitła u mnie Vandowata piękność
Katarzynko575- coś mi się wydaje, że akurat Przyjedziesz na pełnię kwitnienia mojej "księżniczki" Przekażę jej Twoje słowa, by poczekała z kwiatuszkami do końca lipca...
Wiesz, może byłby cudny widok na porzeczce, ale czy później byłyby tak smaczne owoce...nie wiem ;)
Leszku01- nie ma za co ;) Nachyłki kwitną do września... Princeska będzie mieć tło na kolejne sesje zdjęciowe
Szymko- dziękuję serdecznie ;) Tak, wszystkie storczyki są na wakacjach na działce. Część stoi na parapetach w budynku. A inne na zewnątrz pod zadaszeniem lub w szklarence
Dzisiejsze wieści z działki... Wypatrzyłam kolejny pędzik na masdevallii Scheila mix, jest juz cztery Jeden z falków ma pędzik, który będzie się rozgałęziać, a pędziki na cambrii, od Moniś, rosną w tempie zawrotnym
Ale...dziś wreszcie zakwitła moja cattl. forbesii alba . Tylko jeden kwiatuszek, ale cieszy bardzo. Poniższe zdjęcia dedykuję Asi/Art. To przeglądając Jej wątek z cudnymi katlejami i kwiatami, zakochałam się w tej grupie storczyków. I to Ona "Rozpaliła" ogień miłości w moim sercu dla tych, pięknych orchidei. Asiu, dziękuję
Dziś mogę się cieszyć pierwszym kwiatem na botanicznej katlejce. Za tło posłużył mój czerwono - żółty liliowiec...
Jak zwykle fotek dużo, bo modelki piękne:
Oraz...specjalnie dla Marka /Marwes...mój owocowo - twarożkowy codzienny deser. Owoce bywają różne...tym razem były: borówki amerykańskie, poziomki, maliny, porzeczki czerwone i czarne:
Smacznego
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Justynko piękne zdjęcia lilii i cattlejki, a tego deseru to Ci strasznie zazdroszczę, nie ma to jak owoce zerwane prosto z krzaczka.
- Wioleta
- Od: 20 lis 2007, o 18:17
Justynko, śliczny duecik
Moja c.forbesii też wnet będzie kwitła na razie pączki wydostają się z pochewki
Wygląda na to, że będą dwa
A deserek, hmmm...pycha
Moja c.forbesii też wnet będzie kwitła na razie pączki wydostają się z pochewki
Wygląda na to, że będą dwa
A deserek, hmmm...pycha
- Henrykbb
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
Ach,storczykowo-owocowy deser u Ciebie!Marzenie niejednego z nas.
Nie kuś,Justynko,nie kuś bo do Gorlic.
Nie kuś,Justynko,nie kuś bo do Gorlic.
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Justynko, masz racje modelki piękne Jak dla mnie to zdjęć mogło być więcej
Wstawisz jeszcze ? ;:107
Wstawisz jeszcze ? ;:107
Justynko, zdążyłam ostatni raz przed wyjazdem zajrzeć na Forum. Tam gdzie jadę, nie będzie mowy o internecie.
Bardzo dziękuję Ci za tak miłe słowa o katlejkach i jeszcze bardziej za dedykowane zdjęcia
Jak zwykle pięknie wkomponowałaś kwiaty w naturę. Urocza ta kwiecista łączka Gratuluję kwitnienia botanicznego okazu
Niesamowite zdjęcie z pąkami Vandy. Ależ wspaniała zapowiedź...
Bardzo dziękuję Ci za tak miłe słowa o katlejkach i jeszcze bardziej za dedykowane zdjęcia
Jak zwykle pięknie wkomponowałaś kwiaty w naturę. Urocza ta kwiecista łączka Gratuluję kwitnienia botanicznego okazu
Niesamowite zdjęcie z pąkami Vandy. Ależ wspaniała zapowiedź...
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Justynko, gratuluję Ci kwitnienia cattleyi, jak się rozwinie całkiem, to zrób zdjęcie pyszczka . A deserku, to Ci zazdroszczę, wygląda baaaardzo apetycznie
Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Kasiu74- dziękuję w imieniu katlejki. A owocowy deser, polecam
Rysiu- będziemy zimą wspominać lato na tych zdjęciach...
Amator97- polecam taki deser, jest orzeźwiający i zdrowy... Widzisz, jak storczykomaniak potrafi się cieszyć z jednego, małego kwiatuszka...Będzie zbliżenie, tylko dajmy czas kwiatuszkowi się rozwinąć...
Wiolu- widziałam fotkę pochewki Twojej katlei forbesii. Będę ją u Ciebie podziwiać
Henryku- no co Ty... Nie kuszę...Być może Niektórzy będą Mogli deserek wypróbować
Lucynkof- starałam się, by były różne ujęcia kwiatka... I z każdej strony zrobiłam zdjęcie. Jedynie fotki "od dołu"wyszły mi ruszone, bo mrówki nie pogryzły, jak leżałam, by fotkę zrobić. To dopiero poświęcenie, nie?
Ruszonych nie wstawię...Ale na pewno będą kolejne sesje...Zwłaszcza, liczę na kwiaty Princeski i masdevalli
Art/Asiu- Odpoczniesz od forum i ...dobrze. Będziesz do nas wracać z tęsknotą ;)
Jak Ciebie nie będzie, przewertuję sobie Twój wątek, by znów móc się zachwycać katlejami...
Kasiu01- dziękuję serdecznie. Czekałam rok...na to pierwsze, moje kwitnienie u katlei botanicznej. Cieszy niezmiernie ten, jeden kwiatuszek. I chyba o to chodzi w naszym hobby
Dziś tylko jena fotka...Zapączkowana biała miniaturka... Uratowana od śmierci, gdyż rosła w zalanych wodą, kulkach żelowych...
Rysiu- będziemy zimą wspominać lato na tych zdjęciach...
Amator97- polecam taki deser, jest orzeźwiający i zdrowy... Widzisz, jak storczykomaniak potrafi się cieszyć z jednego, małego kwiatuszka...Będzie zbliżenie, tylko dajmy czas kwiatuszkowi się rozwinąć...
Wiolu- widziałam fotkę pochewki Twojej katlei forbesii. Będę ją u Ciebie podziwiać
Henryku- no co Ty... Nie kuszę...Być może Niektórzy będą Mogli deserek wypróbować
Lucynkof- starałam się, by były różne ujęcia kwiatka... I z każdej strony zrobiłam zdjęcie. Jedynie fotki "od dołu"wyszły mi ruszone, bo mrówki nie pogryzły, jak leżałam, by fotkę zrobić. To dopiero poświęcenie, nie?
Ruszonych nie wstawię...Ale na pewno będą kolejne sesje...Zwłaszcza, liczę na kwiaty Princeski i masdevalli
Art/Asiu- Odpoczniesz od forum i ...dobrze. Będziesz do nas wracać z tęsknotą ;)
Jak Ciebie nie będzie, przewertuję sobie Twój wątek, by znów móc się zachwycać katlejami...
Kasiu01- dziękuję serdecznie. Czekałam rok...na to pierwsze, moje kwitnienie u katlei botanicznej. Cieszy niezmiernie ten, jeden kwiatuszek. I chyba o to chodzi w naszym hobby
Dziś tylko jena fotka...Zapączkowana biała miniaturka... Uratowana od śmierci, gdyż rosła w zalanych wodą, kulkach żelowych...
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Justynko,szybko Ci się wzięła za kwitnienie To pewnie przez troskliwą opiekę
- obrecka
- 100p
- Od: 23 cze 2011, o 15:41
W kulkach żelowych rosła? Jak to? Sadystyczny ktoś był
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Karolina
"Jeśli nie masz w życiu własnego celu, będziesz całe życie realizował cele innych. "
Zapraszam do mojego profilu
"Jeśli nie masz w życiu własnego celu, będziesz całe życie realizował cele innych. "
Zapraszam do mojego profilu
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Coś ja wiem na ten temat zalanych miniaturek .Z takiego podtapiania właśnie uratowałam trzy, aż się dziwię że te maluchy takie dzielne .Ktoś robi z nich lilie wodne a one mimo wszystko się jakoś trzymają .Ja ze swoich zaraz po odejściu od kasy sporo wody wycisnęłam
Justynko widzę że z Twojej catlleyki diablica wychodzi świetne zdjęcia
Justynko widzę że z Twojej catlleyki diablica wychodzi świetne zdjęcia