Ogródkowe rozmaitości cz.5
- Alionuszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródkowe rozmaitości cz.5
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Obłędny widok Chyba by mi serce stanęło z przejęcia Moje róże wyglądają jak zbite i nie tylko plamy się pojawiają, ale całe pędy żółkną i nikną w oczach.
- Alionuszka
Małgosiu nie sprzedawali róż,tylko zbierali zamówienia na jesień...a można też przyjechać do nich w październiku i zakupić bezpośrednio
Moje liście clematisów tez żółkną w dolnych partiach...plamy na liściach to może być mączniak...można opryskać wyciągiem z czosnku ,skrzypu ...
Ewka moje floribundy jesienne też mnie załamują,natomiast krzaczaste np.Lensa maja się dobrze...Wiem już jakie mają u mnie szanse przeżycia...
Moje liście clematisów tez żółkną w dolnych partiach...plamy na liściach to może być mączniak...można opryskać wyciągiem z czosnku ,skrzypu ...
Ewka moje floribundy jesienne też mnie załamują,natomiast krzaczaste np.Lensa maja się dobrze...Wiem już jakie mają u mnie szanse przeżycia...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nelu czy Ty chcesz abym na serce kojfnęła?Coś pięknego.Ode mnie to daleko ale spróbuje wysyłkowo
No dałaś mi na dobranoc do myślenia
No dałaś mi na dobranoc do myślenia
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Nelu, takich łanów róż jeszcze nie widziałam. To robi wrażenie. Z takich szkółek warto kupować, bo widać, że róże zdrowe.
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
a mnie wzięło na czerwone róże, ale taka czerwień wściekła, przytulam się też do fioletu
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Nelu ale dałaś po oczach Cudowne widoki i Ty tam byłaś,widziałaś,ale ci zazdraszczam tego widoku
Chyba nie mogłabym zasnąć po takich obrazkach
Chyba nie mogłabym zasnąć po takich obrazkach
Ciekawa wycieczka i dość niedaleko
Czy coś planujesz w związku z powyższym?
Czy coś planujesz w związku z powyższym?
-
- 10p - Początkujący
- Od: 18 maja 2011, o 13:34
Piękne kwiaty gratluję tak pięknego ogrodu!
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Nelu, ciekawe czy prowadzi ta szkółka sprzedaż wysyłkową.
Napatrzyłam się u Ciebie i skorzystałam z Twoich rad w zamówieniu na clematisy wybrałam ; Utopie, Karmesina *2 i Huldine.
Decyzję podjęłam biorąc pod uwagę fakt, że to róże mają dominować przy pergolach, a nie kwiaty clemtisów.
Pozostaje oczywiście pilnowanie aby clematisy rosły w tą stronę, którą same im wybrałyśmy.
Napatrzyłam się u Ciebie i skorzystałam z Twoich rad w zamówieniu na clematisy wybrałam ; Utopie, Karmesina *2 i Huldine.
Decyzję podjęłam biorąc pod uwagę fakt, że to róże mają dominować przy pergolach, a nie kwiaty clemtisów.
Pozostaje oczywiście pilnowanie aby clematisy rosły w tą stronę, którą same im wybrałyśmy.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
No, ale nie wierzę, że pojechałaś tylko oglądać
Na pewno coś zamówiłaś.
Co???
Na pewno coś zamówiłaś.
Co???
- Alionuszka
Hanka ,Majka,Tara,Aniu nie są to może jakieś wyszukane odmiany w szkółce czeskiej...ale widząc takie pole kwitnących krzaczków chciałoby się mieć przynajmniej parę z tej masy...
Była jeszcze dosyć ciekawa różyczka Red Yesterdey,purpurowe kwiaty z białym środkiem ,bardzo ładna i sporo kwiatów ...taka ciemniejsza Ballerina...jeżeli ktoś gustuje w takich pojedynczych płatkach w klastrach to polecam...
Nie zabrakło również róż piennych ,dorodne drzewka...
Heimatmelodie była niesamowita z ta ilością paków i błyszczącymi zdrowymi liśćmi
Na jednym patyku zaszczepione dwie odmiany ...
Gosiu może pojadę do szkółki w październiku i zakupię dla siebie jedną odmianę(i dla innych zainteresowanych) .. taką reprezentacyjną przed wejściem do domu...czyli zdrową i obficie kwitnącą...
Akselb witam i dziękuję...
Majka szkółka czeska prowadzi sprzedaż wysyłkową...można już teraz zamawiać ,a wysyłają jesienią
Ładne odmiany clematisów wybrałaś...Na pergoli prawdopodobnie będą dominować clematisy... te co wybrałaś to późno kwitnące,czyli wymienią się kwitnieniem z różami...
Małgosiu naprawdę nic nie kupiłam ,tylko oglądanie wchodziło w grę... sprzedaży nie było...Szkółka nie jest daleko od miejsca zamieszkania...taka wycieczka to sama przyjemność...przynajmnie zobaczyłam jak niektóre odmiany wyglądają...
Była jeszcze dosyć ciekawa różyczka Red Yesterdey,purpurowe kwiaty z białym środkiem ,bardzo ładna i sporo kwiatów ...taka ciemniejsza Ballerina...jeżeli ktoś gustuje w takich pojedynczych płatkach w klastrach to polecam...
Nie zabrakło również róż piennych ,dorodne drzewka...
Heimatmelodie była niesamowita z ta ilością paków i błyszczącymi zdrowymi liśćmi
Na jednym patyku zaszczepione dwie odmiany ...
Gosiu może pojadę do szkółki w październiku i zakupię dla siebie jedną odmianę(i dla innych zainteresowanych) .. taką reprezentacyjną przed wejściem do domu...czyli zdrową i obficie kwitnącą...
Akselb witam i dziękuję...
Majka szkółka czeska prowadzi sprzedaż wysyłkową...można już teraz zamawiać ,a wysyłają jesienią
Ładne odmiany clematisów wybrałaś...Na pergoli prawdopodobnie będą dominować clematisy... te co wybrałaś to późno kwitnące,czyli wymienią się kwitnieniem z różami...
Małgosiu naprawdę nic nie kupiłam ,tylko oglądanie wchodziło w grę... sprzedaży nie było...Szkółka nie jest daleko od miejsca zamieszkania...taka wycieczka to sama przyjemność...przynajmnie zobaczyłam jak niektóre odmiany wyglądają...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
NELA z zapartym tchem oglądałam następne i następne fotki . Przyglądałam sie Heimatmelodie ,gdyż pod taką nazwa zakupiłam 1 różyczkę mam ją już 2 lata i ciągle nie wiem czy to ona czy nie . Zazdroszczę takich miłych wycieczek