I sezon ogrodu Marty.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tatia
50p
50p
Od: 20 cze 2011, o 09:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: I sezon ogrodu Marty.

Post »

Danielu, nie jest, właśnie stąd moje zdziwienie za każdym razem ^^ A Twój ogródek obserwuję od samego początku mojego pobytu na forum, tylko po cichaczu xdd ale zaraz Ci tam coś skrobnę, żeby nie było ^^
Awatar użytkownika
gajeczka
200p
200p
Od: 1 cze 2011, o 22:11

Post »

Cieszę się bardzo, że Cię zmotywowałam :) Odwdzięczysz mi się kiedyś zdjęciami swojego warzywniaka :) Tylko nie szalej na początek, przemyśl co i ile, bo szkoda też zniszczyć trawnik, piękny masz. A może nie polubisz uprawy warzywek. E tam, co ja gadam :) Na pewno polubisz :D
Awatar użytkownika
repas200
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 13:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To zapewne już przejrzałaś cały ;)Dobra koniec tego muszę przejrzeć cały twój wątek i się dokładnie wczytać :wink:
My name is Daniel
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

:wit Marto pięknie zaczynasz z zakupy ostatnie ładne niech pięknie się rozrosną ;:108 Ja też dopiero zaczynam więc Cie doskonale rozumiem ale widzę że masz ciekawe pomysły a bardzo podoba mi się ta ceglana rabata :D żebym ja miała jakieś pozostałości też bym sobie takie cacko zrobiła ;:224 ;:224 ;:224 Bedę zaglądać i śledzić Twoje poczynania :wink: zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
repas200
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 13:49

Post »

Chyba też sobie taką zrobię Cud Miód i Orzeszki ;:138
My name is Daniel
Awatar użytkownika
Tatia
50p
50p

Post »

Kurczę, cieszę się, że tak się podoba! Dzięki ;)
muszu852
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:21

Re: Ogród Marty

Post »

Tatia pisze:
Obrazek
Witam serdecznie....
Przychodzę do Ciebie i przyglądam się i wypatrzyłem to oto fot. i co teraz...? hym .
Jak widać na załączonym obrazku roślinki sobie pięknie rosną i to OK. tylko jakoś mnie to oczka takoś nie pasuję ... może nie dlatego, że z formy ale jakoś za bardzo na słońcu ....Z drugiej strony rośliny małe ale co będzie za 3-4 lata jak one się rozrosną...? A teraz rolboordery które po prostu mnie rozwalają już w każdym ogrodzie... może ze sam na własnej skórze odczułem ich "rewelacyjną" (czt. beznadziejną) przydatność w ogrodzie co roku spalałem je w ognisku... chociaż do tej pory posiadam jeszcze ze 2-3 szt w ogrodzie ale muszę pomyśleć nad ich usunięciem gdyż wytrzymują może 2 lata i staję się z nich próchno... pomimo konserwacji ...

Dobra dobra oby nie było, że ja taki zły i w ogóle ... to teraz tak:
Roślinki widzę, że całkiem zadbane może trochę niektóre nawozu potrzebują... różyczki miodzio...
Wracając do zakupów całkiem sympatyczne tylko teraz odpowiednie miejsce potrzeba i będzie superancko :) roślinka naprawdę super....

[/quote]

Wykorzystanie cegły z odzysku jestem jak najbardziej TAK... i to mi się spodobało fajny kształt i prezentuję się bardzo na +
ogród młodziuyki i widać, że powinno być ok :)
pozdrawiam serdecznie Michał...
Awatar użytkownika
Tatia
50p
50p

Post »

Drogi Michale, długo zastanawiałam się co Ci odpisać, bo lekko zirytowałam się Twoją wypowiedzią. Cóż, jestem osobą szalenie nadwrażliwą. Jak już wspominałam, ogródek zaczął powstawać w marcu tego roku, czyli cóż... ma całe 4 miesiące. Gdyby był dzieckiem nie potrafiłby się jeszcze podnosić, siadać etc. I na pewno jako początkujący muszę się wiele nauczyć, popełniam ogrom błędów itd, ale...
to, że używam rollborderów to moja świadoma decyzja, wiem, że nie są super-wytrzymałe, ale tak mi się podobają, że za nic biorę sobie Twoje uwagi, z chęcią będę je wymieniać co kilka lat.
oczko- które oczkiem nie jest, to raczej pojemniczek, i to mini na wodę idealnie się tam nadaje. Rośliny urosną- oczywiście, ale nie ma możliwości, żebym dopuściła do zarośnięcia oczka, na litość Boską, a jest to sposób na dodanie wilgoci rośliną, bo słońce świeci mi na CAŁYM ogrodzie niemiłosiernie. Kiedy jednak thuje urosną na tyle, że będą dawać trochę cienia- oczko na pewno zostanie przeniesione. Ale kurczę, zanim to nastąpi minie dobrych kilka lat ^^
Pozdrawiam Cię serdecznie.

Dziś pada cały dzień, ale udało mi się coś tam uchwycić:
Hortensja w deszczu- to zdecydowanie moje ulubione kwiaty
Obrazek

Zakwitł mi mój pierwszy hibiskus! Na razie sama agrowłóknina jest położona, czekam na dostawę kory.
Obrazek
Macierzanka:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
No i aksamitki-giganty . Kupiłam w IKEI takie połamane, bo mi ich było żal. Nie spodziewałam się, że tak wyrosną.
Obrazek

Mój nowy kwietnik ze smętnymi od deszczu surfiniami.
Obrazek
Awatar użytkownika
gajeczka
200p
200p
Od: 1 cze 2011, o 22:11

Post »

Ja tam jestem wierną fanką Twojego rozwijającego się ogrodu. I wiem, że zadbasz o niego i będzie piękny. A hortensja śliczna, chciałabym aby już u mnie taka rosła :)
muszu852
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:21

Post »

Witam serdecznie :)
widzę, że kwiatuszki sobie rosną i nawet w deszcze pstrykasz fotki :) oh jak miło ... :)
pozdrawiam :)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Martusiu, pewne uwagi puszczaj mimo uszu... każdy z nas popełnia błędy - i nie mam tu na myśli jedynie tych ogrodowych - istotne, by wyciągać wnioski i dalej ich nie popełniać... oczko za bardzo na słońcu? hmmm, niech no ja wygrzebię zdjęcie z chwili zakładania mojego... a jakże, było na słonecznej patelni... rośliny potrzebowały kilku sezonów, żeby ładnie je ocienić...

wracając do meritum, czyli do I sezonu Twojego uroczego, początkującego ogródka, powiedz Marto, proszę, czy hortensja to Lady in Red? cały tydzień myślę, żeby ją kupić i jutro wybieram się po nią do szkółki. Twoja jest bardzo zbliżona urodą do odmiany, którą wspomniałam.

hibiscus cudowny, jaki subtelny! życzę mu dużo słońca.

pozdrawiam Cię serdecznie :)
borowina
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 23:26

Post »

Marta, po ciężkim dniu przyszłam sobie pospacerować do Twojego ogródka i co ja widzę :D hibiskus - cudny. Właśnie dzisiaj kupiłam hibiskusa,zastanawiałam się jakie będzie miał kwiatki (mój nie ma nawet pączków) a u Ciebie mogę zobaczyć je w całej okazałości. Cudo! Bardzo podoba mi się Twój kwietnik, świetny pomysł.
Idziesz jak burza ze zmianami w ogródku. Podziwiam za pomysłowość, zapał do pracy i tempo.
Pozdrawiam Cię serdecznie.
Zapraszam do mnie
Powstający ogród
Celina
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Śliczny kolor hortensji .takiej jeszcze nie widziałem