Ogród Leszka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Leszka

Post »

Ustroń! Ustroń! Leśny Park Niespodzianek - czy jakoś tam :wink:
Te sowy tak bezszelestnie latają, że moja Anka oberwała po twarzy skórzanym paseczkiem umocowanym do nogi ptaka - przeleciał tuż nad jej głową - wszystko podczas pokazu :roll:
O włos od oka :?
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Fantastyczne zdjęcia ;:138
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
lesioc
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2008, o 10:20

Post »

gorzata76 pisze:Ustroń! Ustroń! Leśny Park Niespodzianek - czy jakoś tam :wink:
Zgadza się :) Gratulacje ;:136
gorzata76 pisze:Te sowy tak bezszelestnie latają, że moja Anka oberwała po twarzy skórzanym paseczkiem umocowanym do nogi ptaka - przeleciał tuż nad jej głową - wszystko podczas pokazu
Jak przy nas chcieli pokazać jak cicho latają.. to jak na złość, ten puchacz wirgilijski o imieniu Vergil którego w tym celu wypuszczają, tak się "rozgadał", że ciągle skrzeczał i wszystkie dzieciaki od razu wiedziały, że leci. Ale jak wcześniej latały inne sowy to faktycznie bezszelestnie :).
Ale kazali dzieciakom stanąc plecami do sowy... wiec jak to możliwe, że trafiło koło oka? Zmienili teraz coś?

O tutaj widać jak się nie udało - wszystkie dzieci przykucnięte ;)
Obrazek

Za to ja 2 razy o mały włos nie oberwałem w obiektyw

tutaj:
Obrazek

i chwilę później tutaj:
Obrazek

no ale przyznaję,ze sam im nieco w drogę wchodziłem ;:224 ;:224 ;:224

A tak nisko potrafią latać sowy
Obrazek

I jeszcze fotka z pokazu ptaków drapieznych - orzeł kordylierski (Aguja) "Sheala"
Obrazek

i trening nowego sokoła - to już poza pokazami, ale również ciekawe
Obrazek

Obrazek

A co jeszcze można tam zobaczyć? A na przykład:
Obrazek

Obrazek

Bliskie spotkania 3 stopnia - Julka była zachwycona
Obrazek
Zapraszam: spis treści ogród
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin
Awatar użytkownika
lesioc
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dodad pisze:Fantastyczne zdjęcia ;:138
Dzięki :D
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widzę, że publiczność była liczna, ja byłam na bardziej "kameralnym" pokazie - około 20 osób może...
Nie było ustawiania dzieci - wszyscy siedzieli... i może z racji niewielkiego wzrostu mojej latorośli, sowa uznała, że to wyrwa w ścianie ludzkich pleców...
Nie wiem, jak to się stało, bo leciała zza mnie... ot... niby to wszystko przygotowane, ale nawet oswojona natura bywa czasem nieprzewidywalna :roll:
W ramach zadośćuczynienia dziecię dostało sowie pióro, które nastepnego dnia zgubiło w przedszkolu :;230
Awatar użytkownika
lesioc
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No niestety teraz jest tam pełno ludzi. To i tak są zdjecia z tego wcześniejszego pokazu, gdzie jeszcze było w miare spoko... chwilę potem się z tamtąd ewakuowaliśmy, bo atmosfera sie zageszczała do stopnia dla mnie już co najmniej niekomfortowego. Wychodząc zobaczyliśmy niekończącą się kolejkę następnych chętnych do wejścia. Więc jeżeli ktoś miałby ochote się wybirać to zdecydowanie polecam godziny poranne (park czynny od 8)... bo po 12 już jest sajgon - przynajmniej tak to wyglądało w miniony weekend.
gorzata76 pisze:W ramach zadośćuczynienia dziecię dostało sowie pióro,
No to zadośćuczynienie bardzo fajne :D - przynajmniej się torszkę "poczuli".

Teraz jest usatwiany taki murek z dzieciaków na trasie przelotu sowy i mają się schylić jak tylko usłyszą. że leci. Pewnie normalnie to wygląda tak, że się schylaja jak już zoabczą, że nad nimi przeleciała... jednak w naszym przypadku - tak jak już wspomniałem - za bardzo sie wydzierala już zawczasu ;).

-----------------------------------------------------------------------------------
Clemki

Rouge Cardinal
Obrazek

Ville de Lyon
Obrazek

Dr Ruppel
Obrazek

Julka - tegoroczny zakup z którego coraz bardziej jestem zadowolony, kwiaty sa na nim nieprzerwanie od maja, długo się trzymają i nie bledna nawet na mocnym słońcu! ... bardzo fajny nabytek ;:108
Obrazek

i pierwszy własny kwiatek "Josephine", w kolejce cała masa nowych pączków do rozbicia :tan :tan :tan
Obrazek

..... a "Mazury" nadal kapryszą i jeszcze nie było ani jednek kwiatka w tym roku :x :? :cry:
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

Dawno nie zaglądałam do ciebie , ale już nadrobiłam i napatrzyłam się do syta ciesząc oczy :D Jak zwykle cudne foty. Wino rewelacja, róża oszałamiająca a ptaszory to jeden z cudów natury ;:138
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
lesioc
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Emko :)

Zakwitły liliowce

Obrazek

Edit:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
lesioc
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wilce

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dorbie
500p
500p
Od: 21 sty 2011, o 20:50

Post »

Leszku, piękne masz powojniki. u mnie na razie kwitnie Warszawska Nike :D
Tez bylismy w Ustroniu w tym Parku - super pobyt i fajna była aleja bajek. Ptaki rewelacja
Awatar użytkownika
lesioc
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to zaczęły się wyprzedaże.... co spowodowało, że dorobiłem się mini kiwaczków (żeński i męski krzaczek)
Obrazek Obrazek

oraz kolejnej przywarki
Obrazek

Ciekawe czy się przyjmą ?
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wyprzedaże? Gdzie? :;230
Awatar użytkownika
lesioc
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W naszym Gliwickim Auchanie - nawet miałem Ci "donieść", ale pomyślałem, że skoro właśnie wrócliście z pełnym bagażnikiem to nie będziesz zainteresowana ;)

Pnącza od "clematis.pl" są po 6zł, widziałem kilka nienajgorszych cytryńców, przywarki, hortensje "Miranda", powojników też jeszcze kilka zostało - najładniej wyglądały sadzonki "Solidarność". No i sa oczywiście jeszcze wspomniane kiwaczki :)

Powojniki licencjonowane zostały przecenione na 8zł - wczoraj były jeszcze 3szt "Josephine", 2szt "Oh La La", 1x "Cezar" i jedna bez etykietki, znaczy niespodzianka - roślinki wyglądały dość mizernie... ale myślę, że jeszcze można coś próbowac coś z nich wycisnać. Niespodzianka wyglada najlepiej, ale pewnie jest jeszcze nie kupiona z powodu braku etykietki. Sam wykopałem gdzieś z pośrod róż ostatnią sadzonkę "Diamantica" w bardzo przyzwoitym stanie :tan :tan :tan

Poprzeceniane są też róże szczepione na pniu, newet te licencyjne od Tuszyńskich spadły na 20zł.

======================================================================
A tak własnie się rozkiwtła "Josephine" kupiona wiosną
Obrazek

Pierwsza własna hortnesja - bardzo długo kazała na siebie czekać, 3 lata się z nią mordowałem zanim zakwitła. Mam nadzieję, że z kolejnymi bedzie prościej.
Obrazek

Lilie
Obrazek

Obrazek

To miała być Conca d'or - niestety ktoś się chyba pomylił (jakoś mało białe są te brzegi płatków)
Ale nie jest źle - i tak jest wielka, ładna i fantastycznie pachnie. A i pąków ma bardzo dużo.

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”