Moje storczyki
Moje storczyki
Po obejrzeniu wielu kolekcji postanowiłam pokazać moją skromną kolekcję.
:P
[img]http://i%20mages27.fotosik.pl/162/ac8f4dce42e707c8m.jpg[/img]
:P
[img]http://i%20mages27.fotosik.pl/162/ac8f4dce42e707c8m.jpg[/img]
Moje storczyki
Wklejałam zdjęcia po raz pierwszy i podpisy gdzieś uciekły. Chciałam pokazać, że na dendrobium pojawiły się nowe roślinki oraz na falenopsisie (przepraszam za spolszczoną nazwę). Jednego ze storczyków nie znam, kwitnie fioletowymi, drobnymi kwiatuszkami przypominającymi z wyglądu dzwoneczki, ale rośnie słabo.
- Narine
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 paź 2007, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Woow nie taka skromna ta kolekcja
Na pierwszym storczyku dużo się dzieje, nawet keiki zdaje się jest? Dendrobium ach Sama doprowadziłaś je do kwitnienia?
Na pierwszym storczyku dużo się dzieje, nawet keiki zdaje się jest? Dendrobium ach Sama doprowadziłaś je do kwitnienia?
Pozdrawiam
Ogrodowe impresje
Ogrodowe impresje
Dziękuję.
Wszystkie storczyki przesadziłam do nowego podłoża przeznaczonego dla nich, wykorzystałam stare doniczki z wielkimi otworami w dnie. Gdy przesadzałam, to drżały mi ręce. Bałam się, jak zareagują na zmianę warunków. Okazało się, że to przesadzenie pobudziło je do wzrostu i kwitnienia. Kwiatostan na dendrobium utrzymuje się od początku grudnia. Pozostałe dendrobia kwitną biało.
Wszystkie storczyki przesadziłam do nowego podłoża przeznaczonego dla nich, wykorzystałam stare doniczki z wielkimi otworami w dnie. Gdy przesadzałam, to drżały mi ręce. Bałam się, jak zareagują na zmianę warunków. Okazało się, że to przesadzenie pobudziło je do wzrostu i kwitnienia. Kwiatostan na dendrobium utrzymuje się od początku grudnia. Pozostałe dendrobia kwitną biało.
Witaj!!!
Jak miło że dołączyłaś do grona storczykomaniaków
A tak na marginesie to gratuluje pomysłu na powiększenie kolekcji
Pozdrawiam
Jak miło że dołączyłaś do grona storczykomaniaków
A tak na marginesie to gratuluje pomysłu na powiększenie kolekcji
Pozdrawiam
Kiedy coś uparcie gaśnie zaufaj iskierce nadziei ~~~~ Pozdrawiam Aga
Moje storczyki
Moje kaktusiki:)
Moje storczyki
Moje kaktusiki:)