Ogród Leszka
Re: Ogród Leszka
Ustroń! Ustroń! Leśny Park Niespodzianek - czy jakoś tam
Te sowy tak bezszelestnie latają, że moja Anka oberwała po twarzy skórzanym paseczkiem umocowanym do nogi ptaka - przeleciał tuż nad jej głową - wszystko podczas pokazu
O włos od oka
Te sowy tak bezszelestnie latają, że moja Anka oberwała po twarzy skórzanym paseczkiem umocowanym do nogi ptaka - przeleciał tuż nad jej głową - wszystko podczas pokazu
O włos od oka
- dodad
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Fantastyczne zdjęcia
- lesioc
- Od: 3 cze 2008, o 10:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zgadza się Gratulacjegorzata76 pisze:Ustroń! Ustroń! Leśny Park Niespodzianek - czy jakoś tam
Jak przy nas chcieli pokazać jak cicho latają.. to jak na złość, ten puchacz wirgilijski o imieniu Vergil którego w tym celu wypuszczają, tak się "rozgadał", że ciągle skrzeczał i wszystkie dzieciaki od razu wiedziały, że leci. Ale jak wcześniej latały inne sowy to faktycznie bezszelestnie .gorzata76 pisze:Te sowy tak bezszelestnie latają, że moja Anka oberwała po twarzy skórzanym paseczkiem umocowanym do nogi ptaka - przeleciał tuż nad jej głową - wszystko podczas pokazu
Ale kazali dzieciakom stanąc plecami do sowy... wiec jak to możliwe, że trafiło koło oka? Zmienili teraz coś?
O tutaj widać jak się nie udało - wszystkie dzieci przykucnięte ;)
Za to ja 2 razy o mały włos nie oberwałem w obiektyw
tutaj:
i chwilę później tutaj:
no ale przyznaję,ze sam im nieco w drogę wchodziłem
A tak nisko potrafią latać sowy
I jeszcze fotka z pokazu ptaków drapieznych - orzeł kordylierski (Aguja) "Sheala"
i trening nowego sokoła - to już poza pokazami, ale również ciekawe
A co jeszcze można tam zobaczyć? A na przykład:
Bliskie spotkania 3 stopnia - Julka była zachwycona
Zapraszam: spis treści ogród
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
- lesioc
Dziękidodad pisze:Fantastyczne zdjęcia
Widzę, że publiczność była liczna, ja byłam na bardziej "kameralnym" pokazie - około 20 osób może...
Nie było ustawiania dzieci - wszyscy siedzieli... i może z racji niewielkiego wzrostu mojej latorośli, sowa uznała, że to wyrwa w ścianie ludzkich pleców...
Nie wiem, jak to się stało, bo leciała zza mnie... ot... niby to wszystko przygotowane, ale nawet oswojona natura bywa czasem nieprzewidywalna
W ramach zadośćuczynienia dziecię dostało sowie pióro, które nastepnego dnia zgubiło w przedszkolu
Nie było ustawiania dzieci - wszyscy siedzieli... i może z racji niewielkiego wzrostu mojej latorośli, sowa uznała, że to wyrwa w ścianie ludzkich pleców...
Nie wiem, jak to się stało, bo leciała zza mnie... ot... niby to wszystko przygotowane, ale nawet oswojona natura bywa czasem nieprzewidywalna
W ramach zadośćuczynienia dziecię dostało sowie pióro, które nastepnego dnia zgubiło w przedszkolu
- lesioc
No niestety teraz jest tam pełno ludzi. To i tak są zdjecia z tego wcześniejszego pokazu, gdzie jeszcze było w miare spoko... chwilę potem się z tamtąd ewakuowaliśmy, bo atmosfera sie zageszczała do stopnia dla mnie już co najmniej niekomfortowego. Wychodząc zobaczyliśmy niekończącą się kolejkę następnych chętnych do wejścia. Więc jeżeli ktoś miałby ochote się wybirać to zdecydowanie polecam godziny poranne (park czynny od 8)... bo po 12 już jest sajgon - przynajmniej tak to wyglądało w miniony weekend.
Teraz jest usatwiany taki murek z dzieciaków na trasie przelotu sowy i mają się schylić jak tylko usłyszą. że leci. Pewnie normalnie to wygląda tak, że się schylaja jak już zoabczą, że nad nimi przeleciała... jednak w naszym przypadku - tak jak już wspomniałem - za bardzo sie wydzierala już zawczasu ;).
-----------------------------------------------------------------------------------
Clemki
Rouge Cardinal
Ville de Lyon
Dr Ruppel
Julka - tegoroczny zakup z którego coraz bardziej jestem zadowolony, kwiaty sa na nim nieprzerwanie od maja, długo się trzymają i nie bledna nawet na mocnym słońcu! ... bardzo fajny nabytek
i pierwszy własny kwiatek "Josephine", w kolejce cała masa nowych pączków do rozbicia
..... a "Mazury" nadal kapryszą i jeszcze nie było ani jednek kwiatka w tym roku :x
No to zadośćuczynienie bardzo fajne - przynajmniej się torszkę "poczuli".gorzata76 pisze:W ramach zadośćuczynienia dziecię dostało sowie pióro,
Teraz jest usatwiany taki murek z dzieciaków na trasie przelotu sowy i mają się schylić jak tylko usłyszą. że leci. Pewnie normalnie to wygląda tak, że się schylaja jak już zoabczą, że nad nimi przeleciała... jednak w naszym przypadku - tak jak już wspomniałem - za bardzo sie wydzierala już zawczasu ;).
-----------------------------------------------------------------------------------
Clemki
Rouge Cardinal
Ville de Lyon
Dr Ruppel
Julka - tegoroczny zakup z którego coraz bardziej jestem zadowolony, kwiaty sa na nim nieprzerwanie od maja, długo się trzymają i nie bledna nawet na mocnym słońcu! ... bardzo fajny nabytek
i pierwszy własny kwiatek "Josephine", w kolejce cała masa nowych pączków do rozbicia
..... a "Mazury" nadal kapryszą i jeszcze nie było ani jednek kwiatka w tym roku :x
Dawno nie zaglądałam do ciebie , ale już nadrobiłam i napatrzyłam się do syta ciesząc oczy Jak zwykle cudne foty. Wino rewelacja, róża oszałamiająca a ptaszory to jeden z cudów natury
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
- lesioc
Dzięki Emko
Zakwitły liliowce
Edit:
Zakwitły liliowce
Edit:
- lesioc
Wilce
Leszku, piękne masz powojniki. u mnie na razie kwitnie Warszawska Nike
Tez bylismy w Ustroniu w tym Parku - super pobyt i fajna była aleja bajek. Ptaki rewelacja
Tez bylismy w Ustroniu w tym Parku - super pobyt i fajna była aleja bajek. Ptaki rewelacja
- lesioc
No to zaczęły się wyprzedaże.... co spowodowało, że dorobiłem się mini kiwaczków (żeński i męski krzaczek)
oraz kolejnej przywarki
Ciekawe czy się przyjmą ?
oraz kolejnej przywarki
Ciekawe czy się przyjmą ?
Wyprzedaże? Gdzie?
- lesioc
W naszym Gliwickim Auchanie - nawet miałem Ci "donieść", ale pomyślałem, że skoro właśnie wrócliście z pełnym bagażnikiem to nie będziesz zainteresowana ;)
Pnącza od "clematis.pl" są po 6zł, widziałem kilka nienajgorszych cytryńców, przywarki, hortensje "Miranda", powojników też jeszcze kilka zostało - najładniej wyglądały sadzonki "Solidarność". No i sa oczywiście jeszcze wspomniane kiwaczki
Powojniki licencjonowane zostały przecenione na 8zł - wczoraj były jeszcze 3szt "Josephine", 2szt "Oh La La", 1x "Cezar" i jedna bez etykietki, znaczy niespodzianka - roślinki wyglądały dość mizernie... ale myślę, że jeszcze można coś próbowac coś z nich wycisnać. Niespodzianka wyglada najlepiej, ale pewnie jest jeszcze nie kupiona z powodu braku etykietki. Sam wykopałem gdzieś z pośrod róż ostatnią sadzonkę "Diamantica" w bardzo przyzwoitym stanie
Poprzeceniane są też róże szczepione na pniu, newet te licencyjne od Tuszyńskich spadły na 20zł.
======================================================================
A tak własnie się rozkiwtła "Josephine" kupiona wiosną
Pierwsza własna hortnesja - bardzo długo kazała na siebie czekać, 3 lata się z nią mordowałem zanim zakwitła. Mam nadzieję, że z kolejnymi bedzie prościej.
Lilie
To miała być Conca d'or - niestety ktoś się chyba pomylił (jakoś mało białe są te brzegi płatków)
Ale nie jest źle - i tak jest wielka, ładna i fantastycznie pachnie. A i pąków ma bardzo dużo.
Pnącza od "clematis.pl" są po 6zł, widziałem kilka nienajgorszych cytryńców, przywarki, hortensje "Miranda", powojników też jeszcze kilka zostało - najładniej wyglądały sadzonki "Solidarność". No i sa oczywiście jeszcze wspomniane kiwaczki
Powojniki licencjonowane zostały przecenione na 8zł - wczoraj były jeszcze 3szt "Josephine", 2szt "Oh La La", 1x "Cezar" i jedna bez etykietki, znaczy niespodzianka - roślinki wyglądały dość mizernie... ale myślę, że jeszcze można coś próbowac coś z nich wycisnać. Niespodzianka wyglada najlepiej, ale pewnie jest jeszcze nie kupiona z powodu braku etykietki. Sam wykopałem gdzieś z pośrod róż ostatnią sadzonkę "Diamantica" w bardzo przyzwoitym stanie
Poprzeceniane są też róże szczepione na pniu, newet te licencyjne od Tuszyńskich spadły na 20zł.
======================================================================
A tak własnie się rozkiwtła "Josephine" kupiona wiosną
Pierwsza własna hortnesja - bardzo długo kazała na siebie czekać, 3 lata się z nią mordowałem zanim zakwitła. Mam nadzieję, że z kolejnymi bedzie prościej.
Lilie
To miała być Conca d'or - niestety ktoś się chyba pomylił (jakoś mało białe są te brzegi płatków)
Ale nie jest źle - i tak jest wielka, ładna i fantastycznie pachnie. A i pąków ma bardzo dużo.