Anjju- dziękuję ślicznie
![kiss ;:196](./images/smiles/kiss.gif)
Dziś będzie nawet fotka mojego Księcia (pha. Equetrisa alba) z moją Księżniczką ( Asc. Princess Mikasa Blue )
Biel i " fioletowy błękit" pasują do siebie idealnie...
Stokrotkania- dziś też będą "piękności"...
Lucynkof- ja bym chciała jeszcze takiego, pachnącego "tęczowego" pomarańczka. Ale nie mam miejsca na nowe storczyki na razie...
Akwarybko- ten pierwszy, kwiatek jest z przedłużenia bocznego oczka z zimowego pędu Obecnie rośnie drugi pęd. Bedzie piękny widok, jak wszystkie pąki się rozwiną. A storczyk ten bardzo, bardzo długo utrzymuje kwiaty, więc liczę na fotkę otwartych kwiatów na dwóch pędach ;)
Kasiu74- Ściskaj mocno kciuki, bo jest bardzo ważnym wydarzeniem - otworzenie pierwszego pączka na masdevalli ;)
Nieinna- to nie ja...to storczyki się "zmówiły", by zakwitnąć naraz... Dziękuję w imieniu Orange i katlejki.
Ewarost- dziękuję...zaraz będą kolejne fotki
Marwes/Marku- jak się cieszę
![taniec :tan](./images/smiles/taniec.gif)
Oby ten Chiyomi otworzył u Ciebie tego pączuszka. Ja tego korzonka, widziałam przez lupę...dlatego Ci pisałam, że raczej to "coś" - to będzie keiki ;) Liczę na fotki kwiatuszka
A ja dziś dokonałam odkrycia kolejnego kwitnienia... Mój mikrusek
Cischweinfia dasyandra - wypuściła pędzik u mnie
![taniec :tan](./images/smiles/taniec.gif)
Bardzo się cieszę z tego wydarzenia. Myślałam, że będzie to trudny storczyk w uprawie i doprowadzeniu go do kwitnienia, bo potrzebuje wysokiej wilgotności powietrza - 90%. Nie liczyłam, że po trzech miesiącach uprawy, będę się cieszyć jego kwiatuszkami. Będą maleńkie, zielone i woskowe. Jedyna, nieruszona fotka pączków ( dwie "kuleczki" na środku zdjęcia):
C.d.n...