Ogród Azy cz2.
- Aza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Azy cz2.
Ewo i Zbyszku dziękuję za życzenia, chciałabym jeszcze pochodzić po górach , ale czy mi starczy sił
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- Aza
Byłam wczoraj w górach , było mało ludzi bo zapowiadano ulewy, ale pogoda była piękna.
Droga z Hali Gąsienicowej do Pańszczycy.
Widok na Pańszczycę z Dubrawisk.
Stawek w Pańszczycy.
Podejście pod Krzyżne.
Widok z Krzyżnego.
Droga z Hali Gąsienicowej do Pańszczycy.
Widok na Pańszczycę z Dubrawisk.
Stawek w Pańszczycy.
Podejście pod Krzyżne.
Widok z Krzyżnego.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Olgo piękna wyprawa ,podziwiam Cię że tam wędrujesz po górach .
to goryczka ?
to goryczka ?
- Aza
Tak to goryczka kropkowana koleżanka (z którą szlam i która mnie dopingowała, bo sama to bym pewnie znowu nie przeszła trasy) twierdzi że nie ma jej w szkółkach bo jest potwornie trująca ale jak odzyskam zdolność poruszania sie po tej wycieczce to wubiore sie do łomnicy , bo tam przy muzeum TANAPU podobno sprzedaja górskie roślinki.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
Przecudne widoki, szczególnie ze stawami umiejscowionymi wysoko w górach.
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Olu,byłam dziś w tym kiosku przy Balickiej,gdzie nabyłaś hosty,czarnej nie było,a chciałam chociaż zobaczyć jaka to jest,za to być może będą mieli Błękitną Mysz biało obrzeżoną.
Piękne pokazujesz kamienie i bardzo ubolewam,że nie mogę ich przenieść na swój skalniak.
Piękne pokazujesz kamienie i bardzo ubolewam,że nie mogę ich przenieść na swój skalniak.
- Aza
Ewo to jest hosta , która kupiłam w wyniku niepoczytalności mam nadziję chwilowej tylko, calkiem zwyczajna
A to cały szpaler
]
A to cały szpaler
]
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- Aza
Po południu była u mnie straszna burza z gradobiciem, bardzo się zdziwiłam kiedy zobaczyłam po burzy że prawie nie ma strat. Cały dzień było mgliście zdjęcia są przed burza zrobione.Siedzę przy komputerze , bo po wczorajszej wycieczce bardzo mnie bolą nogi, a jutro będzie jeszcze gorzej.
To było wyjątkowe rozpogodzenie na polu.
Szczegóły.
Po wczorajszym bardzo upalnym dniu zakwitł pierwszy kwiatek New Down
Weranda z różnych stron, cała w kwiatkach
To było wyjątkowe rozpogodzenie na polu.
Szczegóły.
Po wczorajszym bardzo upalnym dniu zakwitł pierwszy kwiatek New Down
Weranda z różnych stron, cała w kwiatkach
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- piofigiel
- 1000p
- Od: 11 lis 2009, o 17:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Olgo, kuruj nogi i dalej w góry a potem zdawaj nam takie wspaniałe relacje, jesteś naszym forumowym ambasadorem w Tatrach, albo może lepiej korespondentem, z wielkim utęsknieniem oczekujemy na każdą nową Twoją wyprawę, ja na pewno i wielu z nas też.
Co do ogrodu, to jest on ogrodem z charakterem, widać to coraz dobitniej na pokazywanych przez Ciebie zdjęciach. Czy ten jaśmin jeszcze kwitnie ?, czy to wcześniejsze zdjęcie ? Doskonale myślę pasują, jego białe kwiaty, do Twojego góralskiego domu. Czy w słońcu czy w mżawce, ogród prezentuje się dobrze i odkrywam że chyba jest większy niż go sobie wyobrażałem. Piękne róże, ta różowa przypadła mi do gustu, wiem że wiele osób nie lubi tego koloru, ale według mnie pasuje do róż, skądś się ich nazwa przecież wzięła. Jaką przyjęłaś odległość między hostami w tym szpalerze ?, ja często sadzę je za gęsto obok siebie lub innych roślin, uniemożliwiając im właściwy rozwój
Pozdrawiam Tomek
Co do ogrodu, to jest on ogrodem z charakterem, widać to coraz dobitniej na pokazywanych przez Ciebie zdjęciach. Czy ten jaśmin jeszcze kwitnie ?, czy to wcześniejsze zdjęcie ? Doskonale myślę pasują, jego białe kwiaty, do Twojego góralskiego domu. Czy w słońcu czy w mżawce, ogród prezentuje się dobrze i odkrywam że chyba jest większy niż go sobie wyobrażałem. Piękne róże, ta różowa przypadła mi do gustu, wiem że wiele osób nie lubi tego koloru, ale według mnie pasuje do róż, skądś się ich nazwa przecież wzięła. Jaką przyjęłaś odległość między hostami w tym szpalerze ?, ja często sadzę je za gęsto obok siebie lub innych roślin, uniemożliwiając im właściwy rozwój
Pozdrawiam Tomek
- Aza
Tomku to są wczorajsze zdjęcia, wczoraj wstawione, tylko parę godzin później ,bo z obawy o komputer w czasie burzy wyłączylam. Hosty sadziłam ze Zbyszkiem od którego prawie wszystkie pochodzą, ja chciałam mieć gęsty wał.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Te hosty pięknie wyglądają , zawsze jak się zbyt rozrosną można co drugą przesadzić w inne miejsce .
Genia
Genia
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
"Ewo to jest hosta , która kupiłam w wyniku niepoczytalności mam nadziję chwilowej tylko,calkiem zwyczajna"
Ja tam kupiłam całkiem świadomie dwie małe hosty-PRAYING HANDS,hostę roku 2011 w USA i WHIRLWIND obie do półcienia lub całkowitego cienia ,cena także była zdecydowanie niższa,może i dlatego,że szukałam w końcówce dostawy?
Mam nadzieję w tym tygodniu dokończyć praktyki,zostało mi dwu którzy z ważnych powodów nie oddali prac w czwartek z całą 36 osobową grupą i potem wyrwać się na dzień w Tatry.Cieszę się,że u Ciebie jeszcze jaśmin kwitnie.Wał hostowy przedstawia się doprawdy imponująco,a jestem także ciekawa truskawek.
Ja tam kupiłam całkiem świadomie dwie małe hosty-PRAYING HANDS,hostę roku 2011 w USA i WHIRLWIND obie do półcienia lub całkowitego cienia ,cena także była zdecydowanie niższa,może i dlatego,że szukałam w końcówce dostawy?
Mam nadzieję w tym tygodniu dokończyć praktyki,zostało mi dwu którzy z ważnych powodów nie oddali prac w czwartek z całą 36 osobową grupą i potem wyrwać się na dzień w Tatry.Cieszę się,że u Ciebie jeszcze jaśmin kwitnie.Wał hostowy przedstawia się doprawdy imponująco,a jestem także ciekawa truskawek.
- Aza
Ewo To kiedy się pojawisz????