I sezon ogrodu Marty.
Re: I sezon ogrodu Marty.
Danielu, nie jest, właśnie stąd moje zdziwienie za każdym razem ^^ A Twój ogródek obserwuję od samego początku mojego pobytu na forum, tylko po cichaczu xdd ale zaraz Ci tam coś skrobnę, żeby nie było ^^
- gajeczka
- 200p
- Od: 1 cze 2011, o 22:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cieszę się bardzo, że Cię zmotywowałam Odwdzięczysz mi się kiedyś zdjęciami swojego warzywniaka Tylko nie szalej na początek, przemyśl co i ile, bo szkoda też zniszczyć trawnik, piękny masz. A może nie polubisz uprawy warzywek. E tam, co ja gadam Na pewno polubisz
- repas200
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 mar 2011, o 13:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To zapewne już przejrzałaś cały ;)Dobra koniec tego muszę przejrzeć cały twój wątek i się dokładnie wczytać
My name is Daniel
- bonia244
- 1000p
- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Kontakt:
Marto pięknie zaczynasz z zakupy ostatnie ładne niech pięknie się rozrosną Ja też dopiero zaczynam więc Cie doskonale rozumiem ale widzę że masz ciekawe pomysły a bardzo podoba mi się ta ceglana rabata żebym ja miała jakieś pozostałości też bym sobie takie cacko zrobiła Bedę zaglądać i śledzić Twoje poczynania zapraszam do siebie
Tatia pisze: Uploaded with ImageShack.us
[url=http://imageshack.us/photo/my-images/35/obraz137jn.jpg/]
Kurczę, cieszę się, że tak się podoba! Dzięki ;)
-
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
Re: Ogród Marty
Witam serdecznie....
Przychodzę do Ciebie i przyglądam się i wypatrzyłem to oto fot. i co teraz...? hym .
Jak widać na załączonym obrazku roślinki sobie pięknie rosną i to OK. tylko jakoś mnie to oczka takoś nie pasuję ... może nie dlatego, że z formy ale jakoś za bardzo na słońcu ....Z drugiej strony rośliny małe ale co będzie za 3-4 lata jak one się rozrosną...? A teraz rolboordery które po prostu mnie rozwalają już w każdym ogrodzie... może ze sam na własnej skórze odczułem ich "rewelacyjną" (czt. beznadziejną) przydatność w ogrodzie co roku spalałem je w ognisku... chociaż do tej pory posiadam jeszcze ze 2-3 szt w ogrodzie ale muszę pomyśleć nad ich usunięciem gdyż wytrzymują może 2 lata i staję się z nich próchno... pomimo konserwacji ...
Dobra dobra oby nie było, że ja taki zły i w ogóle ... to teraz tak:
Roślinki widzę, że całkiem zadbane może trochę niektóre nawozu potrzebują... różyczki miodzio...
Wracając do zakupów całkiem sympatyczne tylko teraz odpowiednie miejsce potrzeba i będzie superancko roślinka naprawdę super....
[/quote]Tatia pisze: Uploaded with ImageShack.us
[url=http://imageshack.us/photo/my-images/35/obraz137jn.jpg/]
Wykorzystanie cegły z odzysku jestem jak najbardziej TAK... i to mi się spodobało fajny kształt i prezentuję się bardzo na +
ogród młodziuyki i widać, że powinno być ok
pozdrawiam serdecznie Michał...
A oto mój azyl (link poniżej)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
Drogi Michale, długo zastanawiałam się co Ci odpisać, bo lekko zirytowałam się Twoją wypowiedzią. Cóż, jestem osobą szalenie nadwrażliwą. Jak już wspominałam, ogródek zaczął powstawać w marcu tego roku, czyli cóż... ma całe 4 miesiące. Gdyby był dzieckiem nie potrafiłby się jeszcze podnosić, siadać etc. I na pewno jako początkujący muszę się wiele nauczyć, popełniam ogrom błędów itd, ale...
to, że używam rollborderów to moja świadoma decyzja, wiem, że nie są super-wytrzymałe, ale tak mi się podobają, że za nic biorę sobie Twoje uwagi, z chęcią będę je wymieniać co kilka lat.
oczko- które oczkiem nie jest, to raczej pojemniczek, i to mini na wodę idealnie się tam nadaje. Rośliny urosną- oczywiście, ale nie ma możliwości, żebym dopuściła do zarośnięcia oczka, na litość Boską, a jest to sposób na dodanie wilgoci rośliną, bo słońce świeci mi na CAŁYM ogrodzie niemiłosiernie. Kiedy jednak thuje urosną na tyle, że będą dawać trochę cienia- oczko na pewno zostanie przeniesione. Ale kurczę, zanim to nastąpi minie dobrych kilka lat ^^
Pozdrawiam Cię serdecznie.
Dziś pada cały dzień, ale udało mi się coś tam uchwycić:
Hortensja w deszczu- to zdecydowanie moje ulubione kwiaty
Zakwitł mi mój pierwszy hibiskus! Na razie sama agrowłóknina jest położona, czekam na dostawę kory.
Macierzanka:
Uploaded with ImageShack.us
No i aksamitki-giganty . Kupiłam w IKEI takie połamane, bo mi ich było żal. Nie spodziewałam się, że tak wyrosną.
Mój nowy kwietnik ze smętnymi od deszczu surfiniami.
to, że używam rollborderów to moja świadoma decyzja, wiem, że nie są super-wytrzymałe, ale tak mi się podobają, że za nic biorę sobie Twoje uwagi, z chęcią będę je wymieniać co kilka lat.
oczko- które oczkiem nie jest, to raczej pojemniczek, i to mini na wodę idealnie się tam nadaje. Rośliny urosną- oczywiście, ale nie ma możliwości, żebym dopuściła do zarośnięcia oczka, na litość Boską, a jest to sposób na dodanie wilgoci rośliną, bo słońce świeci mi na CAŁYM ogrodzie niemiłosiernie. Kiedy jednak thuje urosną na tyle, że będą dawać trochę cienia- oczko na pewno zostanie przeniesione. Ale kurczę, zanim to nastąpi minie dobrych kilka lat ^^
Dziś pada cały dzień, ale udało mi się coś tam uchwycić:
Hortensja w deszczu- to zdecydowanie moje ulubione kwiaty
Zakwitł mi mój pierwszy hibiskus! Na razie sama agrowłóknina jest położona, czekam na dostawę kory.
Macierzanka:
Uploaded with ImageShack.us
No i aksamitki-giganty . Kupiłam w IKEI takie połamane, bo mi ich było żal. Nie spodziewałam się, że tak wyrosną.
Mój nowy kwietnik ze smętnymi od deszczu surfiniami.
- gajeczka
- 200p
- Od: 1 cze 2011, o 22:11
Ja tam jestem wierną fanką Twojego rozwijającego się ogrodu. I wiem, że zadbasz o niego i będzie piękny. A hortensja śliczna, chciałabym aby już u mnie taka rosła
-
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
Witam serdecznie
widzę, że kwiatuszki sobie rosną i nawet w deszcze pstrykasz fotki oh jak miło ...
pozdrawiam
widzę, że kwiatuszki sobie rosną i nawet w deszcze pstrykasz fotki oh jak miło ...
pozdrawiam
A oto mój azyl (link poniżej)
Martusiu, pewne uwagi puszczaj mimo uszu... każdy z nas popełnia błędy - i nie mam tu na myśli jedynie tych ogrodowych - istotne, by wyciągać wnioski i dalej ich nie popełniać... oczko za bardzo na słońcu? hmmm, niech no ja wygrzebię zdjęcie z chwili zakładania mojego... a jakże, było na słonecznej patelni... rośliny potrzebowały kilku sezonów, żeby ładnie je ocienić...
wracając do meritum, czyli do I sezonu Twojego uroczego, początkującego ogródka, powiedz Marto, proszę, czy hortensja to Lady in Red? cały tydzień myślę, żeby ją kupić i jutro wybieram się po nią do szkółki. Twoja jest bardzo zbliżona urodą do odmiany, którą wspomniałam.
hibiscus cudowny, jaki subtelny! życzę mu dużo słońca.
pozdrawiam Cię serdecznie
wracając do meritum, czyli do I sezonu Twojego uroczego, początkującego ogródka, powiedz Marto, proszę, czy hortensja to Lady in Red? cały tydzień myślę, żeby ją kupić i jutro wybieram się po nią do szkółki. Twoja jest bardzo zbliżona urodą do odmiany, którą wspomniałam.
hibiscus cudowny, jaki subtelny! życzę mu dużo słońca.
pozdrawiam Cię serdecznie
-
- 200p
- Od: 3 lip 2011, o 23:26
Marta, po ciężkim dniu przyszłam sobie pospacerować do Twojego ogródka i co ja widzę hibiskus - cudny. Właśnie dzisiaj kupiłam hibiskusa,zastanawiałam się jakie będzie miał kwiatki (mój nie ma nawet pączków) a u Ciebie mogę zobaczyć je w całej okazałości. Cudo! Bardzo podoba mi się Twój kwietnik, świetny pomysł.
Idziesz jak burza ze zmianami w ogródku. Podziwiam za pomysłowość, zapał do pracy i tempo.
Idziesz jak burza ze zmianami w ogródku. Podziwiam za pomysłowość, zapał do pracy i tempo.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Śliczny kolor hortensji .takiej jeszcze nie widziałem