Wszystko o pomidorach 6 cz. (13.03.11 - )
Re: Wszystko o pomidorach 6 cz. (13.03.11 - )
ten kali to masz dobry nawóz i jak podaje producent zawiera tez Mg i nie tylko , cena tez przystępna, więc dla działkowców , amatorów ma prawie wszystko (oprócz Ca ) co pomidory potrzebują. Jeśli chcesz uzupełniać nawożenie np organiczne to uważam , to za dobry wybór , ale to moje sugestywne odczucie, wybór nalezy do Ciebie
Co do stężeń to na pewno je producent podaje i tym się kieruj
p.s
ten pierwszy co podałeś to dobry w fazie kwitnienia , wiec w przyszłym roku jak znalazł
Nawozu nie znam i producenta tez pisze tylko o proporcjach
Co do stężeń to na pewno je producent podaje i tym się kieruj
p.s
ten pierwszy co podałeś to dobry w fazie kwitnienia , wiec w przyszłym roku jak znalazł
Nawozu nie znam i producenta tez pisze tylko o proporcjach
Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
weteran pisze:ten pierwszy co podałeś to dobry w fazie kwitnienia
Dobry, ale nie do pomidorów.
Pozdrawiam
nooo do papryki tez może być :P , aaa i ogórki za niego tez będą wdzięczne
p.s.
pisze o proporcji NPK oczywiście :P
właśnie sobie o tym nawozie czytam , i fajny , problem w duzym opakowaniu a cudów tego nie wykorzystasz.
Spokojnie można się nim posiłkować w fazie siewek P nie tylko do kwitnienia jest potrzebny , ale do tworzenia dobrego systemu korzeniowego
p.s.
pisze o proporcji NPK oczywiście :P
właśnie sobie o tym nawozie czytam , i fajny , problem w duzym opakowaniu a cudów tego nie wykorzystasz.
Spokojnie można się nim posiłkować w fazie siewek P nie tylko do kwitnienia jest potrzebny , ale do tworzenia dobrego systemu korzeniowego
Paweł _____________________________________________________________________________
Tak, tak. Nic tylko rozpuścić i podlewać. Wspaniała rada.weteran pisze:ogórki za niego też będą wdzięczne
Proponuję założyc nowy wątek ": jak sie pozbyc ogórków, papryki i pomidorów "
wiec wskaż , proszę czego mu brakuje , albo nadbywa, chętnie się douczę i z góry dzięki za naukę
- aska73
- 100p
- Od: 2 lip 2011, o 19:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzięki za odpowiedzi. A ja jeszcze o samokończących Was pomęczę. Na opakowaniu jest napisane, że nie wymagają palikowania a łodygi mają wiotkie i bez podpór kładłyby się na ziemię. Czy to oznacza, że mogą sobie leżeć na ziemi? Ja prowadzę je przy sznurkach a i grona popodwiązywałam bo leżały na ziemi. Czy dobrze zrobiłam, czy można zostawić je na ziemi?
Pozdrawiam wszystkich.
Pozdrawiam wszystkich.
Pozdrawiam
Asia
Asia
forumowicz tylko tyle ?? nie potrafisz umotywać tego co piszesz ?? rozczarowałeś mnie
p.s.
ty czytasz co ja pisze , czy od razy myślisz jaka riposte dać ?? :P ( bez urazy )
p.s.
ty czytasz co ja pisze , czy od razy myślisz jaka riposte dać ?? :P ( bez urazy )
Na podstawie wiedzy jaka posiadam twierdzę, że nawóz ten nie nadaje się do roślin wyżej wymienionych. Jeżeli nie wiesz dlaczego, to nie licz na łatwiznę. Masz książki, internet- ucz się
.
.
A ja myślę , że szybciej napisałeś , niż pomyślałeś :P
Z całym szacunkiem , wolę Cie słuchać jako chemika, niż ogrodnika :P
renomowane firmy zalecają do dokarmiana dolistenego nawozy w proporcji 12+52+05 plus mikro
Widzisz forumowicz nie jesteś głupi facet , wnioskuje z twoich postów , że trochę starszy ode mnie.
Wcale się nie dziwie , że teraz nacisk w szkołach kładą na czytanie ze zrozumieniem , uświadamiasz mnie w tym , że naszemu pokoleniu go brakuje :P
Z całym szacunkiem , wolę Cie słuchać jako chemika, niż ogrodnika :P
renomowane firmy zalecają do dokarmiana dolistenego nawozy w proporcji 12+52+05 plus mikro
taaa . myśle że to byłaby pierwsza rada do tego watkuforumowicz pisze:Nic tylko rozpuścić i podlewać. Wspaniała rad
Widzisz forumowicz nie jesteś głupi facet , wnioskuje z twoich postów , że trochę starszy ode mnie.
Wcale się nie dziwie , że teraz nacisk w szkołach kładą na czytanie ze zrozumieniem , uświadamiasz mnie w tym , że naszemu pokoleniu go brakuje :P
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
aska73 owoce pomidorów, które będą dotykały ziemi jest duże prawdopodobieństwo, że zachorują ,lepiej podwiązać, lub na plantacjach robią ściółkowanie słomą.
pozdrawiam Ludwik
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
- aska73
- 100p
- Od: 2 lip 2011, o 19:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzięki Ekopom Fajny pomysł ze słomą, nie wpadłabym na to.
Pozdrawiam
Asia
Asia
-
- 10p - Początkujący
- Od: 13 lut 2009, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuję za odpowiedzi, wymienione nawozy przez forumowicz skończyły mi się w tym roku więc więc będąc w hurtowni ogrodniczej poprosiłem o nawozy ze wskazaniem na większą zawartość P, K, Ca i Mg, więc polecono mi nitrophoske fioletową foliar (2kg), PLONVIT KALI Intermag (2kg), Wapnovit Intermag(1l) i Mikrokomplex Intermag (5kg). Pytałem o stężenia do podlewania ponieważ tam są chyba podane do nawożenia dolistnego. Pozdrawaim
Nie dziwie się. Bo ogrodnik z Ciebie cienki,skoro nie wiesz, że nitrofoska zawiera chlor.weteran pisze:wolę Cie słuchać jako chemika, niż ogrodnika :P
I to koniec dyskusji z Tobą.