Wszystko o pomidorach 6 cz. (13.03.11 - )

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
weteran
500p
500p
Od: 5 sty 2010, o 21:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wszystko o pomidorach 6 cz. (13.03.11 - )

Post »

ten kali to masz dobry nawóz i jak podaje producent zawiera tez Mg i nie tylko , cena tez przystępna, więc dla działkowców , amatorów ma prawie wszystko (oprócz Ca :) ) co pomidory potrzebują. Jeśli chcesz uzupełniać nawożenie np organiczne to uważam , to za dobry wybór :), ale to moje sugestywne odczucie, wybór nalezy do Ciebie
Co do stężeń to na pewno je producent podaje i tym się kieruj :)
p.s
ten pierwszy co podałeś to dobry w fazie kwitnienia , wiec w przyszłym roku jak znalazł

Nawozu nie znam i producenta tez pisze tylko o proporcjach :)
Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
x-p-o
ZBANOWANY
Od: 16 lut 2011, o 19:24

Post »

weteran pisze:ten pierwszy co podałeś to dobry w fazie kwitnienia

Dobry, ale nie do pomidorów.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
weteran
500p
500p

Post »

nooo do papryki tez może być :P , aaa i ogórki za niego tez będą wdzięczne :D
p.s.
pisze o proporcji NPK oczywiście :P

właśnie sobie o tym nawozie czytam , i fajny , problem w duzym opakowaniu a cudów tego nie wykorzystasz.
Spokojnie można się nim posiłkować w fazie siewek P nie tylko do kwitnienia jest potrzebny , ale do tworzenia dobrego systemu korzeniowego
Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
x-p-o
ZBANOWANY

Post »

weteran pisze:ogórki za niego też będą wdzięczne
Tak, tak. Nic tylko rozpuścić i podlewać. Wspaniała rada.

:wit :wit

Proponuję założyc nowy wątek ": jak sie pozbyc ogórków, papryki i pomidorów " :;230
Awatar użytkownika
weteran
500p
500p

Post »

wiec wskaż , proszę czego mu brakuje , albo nadbywa, chętnie się douczę i z góry dzięki za naukę :)
Awatar użytkownika
aska73
100p
100p
Od: 2 lip 2011, o 19:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzięki za odpowiedzi. A ja jeszcze o samokończących Was pomęczę. Na opakowaniu jest napisane, że nie wymagają palikowania a łodygi mają wiotkie i bez podpór kładłyby się na ziemię. Czy to oznacza, że mogą sobie leżeć na ziemi? Ja prowadzę je przy sznurkach a i grona popodwiązywałam bo leżały na ziemi. Czy dobrze zrobiłam, czy można zostawić je na ziemi?
Pozdrawiam wszystkich.
Pozdrawiam
Asia
Awatar użytkownika
weteran
500p
500p

Post »

forumowicz tylko tyle ?? :( nie potrafisz umotywać tego co piszesz ?? rozczarowałeś mnie :(
p.s.
ty czytasz co ja pisze , czy od razy myślisz jaka riposte dać ?? :P ( bez urazy ;:136 )
x-p-o
ZBANOWANY

Post »

Na podstawie wiedzy jaka posiadam twierdzę, że nawóz ten nie nadaje się do roślin wyżej wymienionych. Jeżeli nie wiesz dlaczego, to nie licz na łatwiznę. Masz książki, internet- ucz się
.

Awatar użytkownika
weteran
500p
500p

Post »

A ja myślę , że szybciej napisałeś , niż pomyślałeś :P
Z całym szacunkiem , wolę Cie słuchać jako chemika, niż ogrodnika :P

renomowane firmy zalecają do dokarmiana dolistenego nawozy w proporcji 12+52+05 plus mikro
forumowicz pisze:Nic tylko rozpuścić i podlewać. Wspaniała rad
taaa . myśle że to byłaby pierwsza rada do tego watku :)

Widzisz forumowicz nie jesteś głupi facet , wnioskuje z twoich postów , że trochę starszy ode mnie.
Wcale się nie dziwie , że teraz nacisk w szkołach kładą na czytanie ze zrozumieniem , uświadamiasz mnie w tym , że naszemu pokoleniu go brakuje :P :D
Awatar użytkownika
ekopom
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 3 cze 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

aska73 owoce pomidorów, które będą dotykały ziemi jest duże prawdopodobieństwo, że zachorują ,lepiej podwiązać, lub na plantacjach robią ściółkowanie słomą.
Awatar użytkownika
aska73
100p
100p
Od: 2 lip 2011, o 19:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzięki Ekopom :D Fajny pomysł ze słomą, nie wpadłabym na to.
Pozdrawiam
Asia
iksiks
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 13 lut 2009, o 16:18

Post »

Dziękuję za odpowiedzi, wymienione nawozy przez forumowicz skończyły mi się w tym roku więc więc będąc w hurtowni ogrodniczej poprosiłem o nawozy ze wskazaniem na większą zawartość P, K, Ca i Mg, więc polecono mi nitrophoske fioletową foliar (2kg), PLONVIT KALI Intermag (2kg), Wapnovit Intermag(1l) i Mikrokomplex Intermag (5kg). Pytałem o stężenia do podlewania ponieważ tam są chyba podane do nawożenia dolistnego. Pozdrawaim
x-p-o
ZBANOWANY

Post »

weteran pisze:wolę Cie słuchać jako chemika, niż ogrodnika :P
Nie dziwie się. Bo ogrodnik z Ciebie cienki,skoro nie wiesz, że nitrofoska zawiera chlor.

I to koniec dyskusji z Tobą.

Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”