Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))

Zablokowany
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))

Post »

Piękny pomarańczowy storczyk, kocham takie ;:91
Awatar użytkownika
akwarybka
500p
500p
Od: 23 maja 2010, o 01:00

Post »

Orange jest przecudny ;:138 Życzę, by pączek na Masdevalii się rozwinął, zwłaszcza, że z tego co widzę ma on towarzysza :)
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Piękny ten pomarańczowy, trzymam kciuki aby masdevaliia tym razem utrzymała pąki.
Awatar użytkownika
nieinna
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 15:31

Post »

Justynko, ja już chyba nigdy nie nadrobię zaległości u Ciebie, śmigasz z tymi postami jak szalona :wink:
Orange prześliczny, a zdjęcia z relacją z rozkwitu jego pierwszego kwiatka piękne. Cattleya świetnie się komponuje z tym błękitnym niebem. Cudowne obrazki!
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kilka dni zaległości i nie można się odkopać z czytania zaległych postów :D Gratuluję kolejnych pięknych kwitnień i bardzo ciekawych fotek ;:138 ;:138 ;:138
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50

Post »

Oj, oj na jednej porcji deserku na pewno by się nie skończyło?? :wink: nie wiadomo czego by szybciej zabrakło owoców czy serka :?: :;230
Orange podczas fotek troszkę pozmieniało sobie plan i według mnie ostatni najlepszy.
Łabądek na masd. Sheila mix coraz bardziej wychyla szyjkę ,niedługo będziesz cieszyć się kwiatkiem czego z całego ;:167 życzę. ;:108
Justynko zobacz co wyczynia prezencik od Ciebie widzę że z wielką szczerością z nie jednego ;:167 dany, ale nawet od ;:167 ;:167 ;:167
Przeogromne dzięki
;:196
Obrazek

Obrazek

Ale najciekawszy ten korzonek przy kwiatuszku :!: :?:
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Anjju- dziękuję ślicznie ;:196 Dziś będzie nawet fotka mojego Księcia (pha. Equetrisa alba) z moją Księżniczką ( Asc. Princess Mikasa Blue )
Biel i " fioletowy błękit" pasują do siebie idealnie...

Stokrotkania- dziś też będą "piękności"...

Lucynkof- ja bym chciała jeszcze takiego, pachnącego "tęczowego" pomarańczka. Ale nie mam miejsca na nowe storczyki na razie...

Akwarybko- ten pierwszy, kwiatek jest z przedłużenia bocznego oczka z zimowego pędu Obecnie rośnie drugi pęd. Bedzie piękny widok, jak wszystkie pąki się rozwiną. A storczyk ten bardzo, bardzo długo utrzymuje kwiaty, więc liczę na fotkę otwartych kwiatów na dwóch pędach ;)

Kasiu74- Ściskaj mocno kciuki, bo jest bardzo ważnym wydarzeniem - otworzenie pierwszego pączka na masdevalli ;)

Nieinna- to nie ja...to storczyki się "zmówiły", by zakwitnąć naraz... Dziękuję w imieniu Orange i katlejki.

Ewarost- dziękuję...zaraz będą kolejne fotki ;:224

Marwes/Marku- jak się cieszę :tan Oby ten Chiyomi otworzył u Ciebie tego pączuszka. Ja tego korzonka, widziałam przez lupę...dlatego Ci pisałam, że raczej to "coś" - to będzie keiki ;) Liczę na fotki kwiatuszka ;:108

A ja dziś dokonałam odkrycia kolejnego kwitnienia... Mój mikrusek Cischweinfia dasyandra - wypuściła pędzik u mnie :tan Bardzo się cieszę z tego wydarzenia. Myślałam, że będzie to trudny storczyk w uprawie i doprowadzeniu go do kwitnienia, bo potrzebuje wysokiej wilgotności powietrza - 90%. Nie liczyłam, że po trzech miesiącach uprawy, będę się cieszyć jego kwiatuszkami. Będą maleńkie, zielone i woskowe. Jedyna, nieruszona fotka pączków ( dwie "kuleczki" na środku zdjęcia):

Obrazek

C.d.n...
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Justynko orange prześlicznie kwitnie ;:138 , masdevallia ma coraz większe te łabądki ;:224 już niedługo zobaczymy ich śliczne buźki. :tan
I gratuluję paczusiów na Cischweinfii dasyandrze. ;:180
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Arlet- obysmy zobaczyli te buźki na masdevallii.. Ciągle się ich uczę ;:224 Dziękuję w imieniu Cischweinfi d. ;)

A teraz obiecana fotorelacja z otwierania się pączuszków na mojej Asc. Princess Mikasa Blue ( jestem w niej zakochana):
14.07.2011

Obrazek

15.07.2011
Obrazek

16.07.2011
Obrazek

A dziś...już w pełni rozkwitu są dwa kwiatki...jest cudna. Ma delikatną krateczką, a przy warżce, są mocniejsze "plamki" fioletowe. Kolor jej jest bardzo trudno uchwycić. W rzeczywistości ma kolor delikatnego fioletu, wpadającego w błękit...

"Uśmiecha" się do margaretki:

Obrazek

W ;:3 :

Obrazek

Oraz dwie fotki z cyklu " Książę i Księżniczka" (przepraszam za bałagan w tle ;:224 )

Obrazek

Obrazek
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko obiecuję że tylko jak rozkwitnie specjalnie dla Ciebie zrobię sesyjkę foto .
Gratuluję zapędzikowanego storczysia i cieszę się razem z Tobą że będę mógł obejrzeć kwiatki choć tylko fotki . Na razie wygooglowałem sobie i wiem czego oczekiwać , kwiatuszki zasługują na miano mikrusów.
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Zobaczymy, zobaczymy. ;:108

A księżniczka ;:224 cudna, z księciem przepięknie się komponuje ;:138 z margaretką zresztą też. ;:138
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie dziwię się Tobie że się zakochałaś w Asc. Princess Mikasa Blue , ale czy z wzajemnością bo te zalotne spojrzenia w kierunku margaretki są dwuznaczne.... :;230
Przepiękna kolorystyka ;:224 nic tylko czekać na każdy kwit i upajać się jego widokiem.
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Justynko, tak sobie czytam, patrzę, patrzę i nagle przyszło mi do głowy, że będzie bardzo przyjemnie przeczytać Twój wątek w długie zimowe wieczory ;:108 Tylko nie wiem czy się nie;:145 z tęsknoty za tymi chwilami :roll:
Piękna Vandowata ;:180
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Justynko cudna vanda ;:224
Moja jednak wyprzedziła Twoją :tan , pierwszy kwiatek rozwinął się w czwartek, obecnie mam 4 rozwinięte.
Piękne zdjęcia ;:138
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30

Post »

Justynko waśnie nadrobiłam zaległości uffff :oops:
Uwielbiam Twoje relacje owocowo- storczykowe mniam nie wiem co bym najpierw schrupała ;:224 ;:224
Cattleya forbesii i Asc. Princess Mikasa Blue - ;:180 ;:180
Brassia pięknie Ci przyrasta moja dziś zakończyła kwitnienie, maluszki fajnie rosną - jeśli coś pominęłam - wybacz ;:196
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”