W ogrodzie cz.2 - Beata T

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ulcia
200p
200p
Od: 1 lip 2011, o 14:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W ogrodzie cz.2 - Beata T

Post »

Witaj Beato!
Piękny skalniak i roślinki skalne, róże kolorowe- cudowne.Podoba mi się u Ciebie, będę zaglądać!
POZDRAWIAM. URSZULA, OGRÓD ULCI KLUB MŁODYCH RÓŻYCZKOWYCH EMERYTEK
...I nieprzytomnie biegnąc przez świat
rzucasz na wiatr młodość swoją i urodę.....
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ciekawie wyglądają żurawki posadzone w żwirku. Pokaż Beaciu większe ujęcie swojej żwirowej kompozycji. może i ja coś wykombimuję u siebie

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Ulcia witaj :D miło Cię gościć i oczywiście zaglądaj do mojego wątku jak najczęściej :P
jola1010 hihi ale to jest taki właśnie mały zakątek :roll: Jolu to jest rabatka na podniesieniu w zeszłym roku posadziłam tam żurawki niestety zmarzły z 10 zostały 4 ,więc teraz wsadziłam tam takie które mam wsadzone gdzie indziej ....a całość to dwie rabatki taki miszmasz na środku irga i tuja płożące i w rogu żurawki :D
To kawałek rabatki a całą spróbuję następnym razem złapać dla mnie to takie rozwiązanie fajnie z profilu wygląda ale Tobie się do niczego nie przyda - bo te podniesienie tak musi być i trzeba było jakoś go zaplanować :wink:
Chatte Izo zobacz jak w kamykach maluszki żyją pełne słońce :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
gieorgia peach i ring of fire
Obrazek Obrazek
I takie kompozycje zamiast kwiatka :wink:
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kompozycje będą śliczne jak się rozrosną.
Ja też czekam kiedy moje nowości zaczną rosnąć żeby móc je podzielić i stworzyć nowe nasadzenia.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja właśnie chciałam zobaczyć jak to wyglądają żurawki w żwirku w szerszym ujęciu. ;:180 Tak sobie myślałam , żeby u siebie na brzegach żwirowych schodków posadzić :?:

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

kogra Grażynko ja po roku dopiero zaczęłam dzielić ale Ty wczesną wiosną kupowałaś więc kto wie jeszcze na jesień mogą być młode przyrosty :lol:
jola1010 Świetny pomysł Jolu - takie kolorowe kępki w kamyczkach i co schodek ale będzie widok ....ja bym już zaczęła działać :tan

Zaległe zdjęcia czyli to co już przekwita (troszeczkę zaległości bo remont w domu , w ogrodzie ciągle dopieszczam i myślę co jak skomponować i oczywiście muszę dbać jeszcze o własną formę .... :roll: )
To ostatni raz juka i lilie , nawet udało mi się złapać jedynaka liliowca :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek
goździki i dzwoneczki
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
floksy, nagietki i takie tam kwiatki ....
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Przesliczne, te żurawięta! Wiem, że w kamykach roslinom byłoby najlepiej, bo one i parowanie wody ograniczają i nie pozwalają się tak ziemi nagrzewać, tylko skąd ja bym tyle kamyków wzięła? :shock:
Wymyśliłam inny sposób, tylko muszę zaczekac, bo mi się coś kompost liściowy nie chce przerabiać :roll:
Jukka pięknie Ci kwitła! Co jej robiłaś? Bo moja po trzech latach zdechła cez jednego kwiatka i ... zaczyna od nowa :lol:
Bylinki tez masz bardzo fajne. Bp. taki dzwonek drobny: maleństwo takie, a jak zakwitnie, to zewsząd ściągnie wzrok na siebie :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Beatko niesamowite kwitnienie jukki .....aż tyle kwiatostanów....niesamowita :shock: U mnie w tym roku marne, po jednym kwiatostanie......mam nadzieję, ze za rok będzie lepiej :roll:
Kolorowo u Ciebie i ślicznie, różnych kwitnących cudeniek w bród :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Moje jukki też strajkują.
Ale może nadrobią w przyszłym roku.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

chatte Izo na tej rabatce na podniesieniu w kamykach niestety żurawki zmarzły , więc teraz powsadzałam takie które już mam to tak w razie czego -(żeby nie było mi ich szkoda) :wink: Jukka u mnie też długo nie kwitła bodaj 4 lata teraz nadrabia zaległości ....troszeczkę jej sypnęłam obornika z torebki :D Dzwoneczek .... to dałam ciała ta fotka miała pokazać tą roślinkę z nim rosnącą która rozchodzi się o żółtych kwiatuszkach ,a pełni kwitnienia dzwonka nie złapałam a było bardzo dużo kwiatuszków ;:223
AGNESS Aga ślicznie mi kwitła żeby nie te codzienne deszcze to by jeszcze me oko cieszyła a tak to pokładała się i gniła :? Twoja musi pewnie się rozrosnąć to i kwiatków będzie więcej :D
kogra Grażynko na pewno nadrobią teraz zbierają siłę by za rok się zaprezentować :lol:

Sadzę - przesadzam więc ciągle co niektórzy zmieniają miejsce ;:108 to może jeszcze raz ostatnie nowinki z osobna
Tawułka ale jaka nie wiem nazwę zapodziałam 3 szt....może goldflame jak się przebarwi na jesień.... troszeczkę żałuję teraz że wzięłam jednakowe ;:224
Obrazek Obrazek
Perukowiec purpurowy od dawna mi się podobał i krzewuszka alexandra -te kwiatki a listki jeszcze ładniejsze
Obrazek Obrazek
wierzba hakuro nishiki zamieszkała w rojnikach i pięciornik krzewiasty goldfinger już go przesadziłam w inne miejsce o w to co jest teraz na zdjęciu ;:224
Obrazek Obrazek
i piękność hortensja bukietowa odm. phantom najpierw blady limonkowy kolorek teraz kremowy i delikatnie pachnie a kwiat coraz większy :D jeszcze jedna by mi się przydała może anabel chyba to ją u was podziwiam ....

Obrazek Obrazek
szałwia nemorosz marcus nabytek zeszłoroczny w tym zakwitła coś wspaniałego , niewielka ale ta kępka mówi sama za siebie
Obrazek
U mnie dziś deszczowo ale rano coś tam przesadziłam a w między czasie czyszczę płytki w łazięce "remoncik":wit
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Mnie też to czeka w mojej łazience.
U mnie cały dzień zawieszone chmury ale bez deszczu, więc obrałam i przetworzyłam resztę porzeczek.
Nabytki super, szczególnie ta szałwia mi się spodobała.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Ta żółto kwitnąca roslina przy dzwonku to tojeść rozesłana. Przynajmniej tak wygląda :D
Pachnąca hortensja? :shock: Coś podobnego! A szałwia przesliczna! Gdzie ją kupiłaś?
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

kogra remont i te buble co sprzedają oj mogą wykończyć :roll: U mnie ciągle pada jak nic czarna plamistość już włazi aby jakieś inne paskudztwo się nie przypałętało :? U mnie czereśnie zjadły ptaszki , ja podjadam agrest z krzaczka i czekam do jesieni na winogrono :D
chatte Izo a nie mówiłam że Ty wszystkie roślinki znasz i na pewno masz ...już sobie zapisuję że to tojeść :D
Prawie każdy kwiatek pachnie tylko trzeba złapać odpowiedni moment chyba pylenia i porę dnia i ja mam wyczulone powonienie i dla mnie delikatnie pachniała :lol: Jak pada to nic nie chce pachnieć :(
Szałwie(żurawki , hosty) kupiłam w zeszłym roku u takiego hodowcy, kawałek drogi ode mnie jak ja to mówię nie po drodze a szkoda bo bym co i raz zamiast chlebka coś przyniosła :;230 :;230 :;230

Szałwia jest dla mnie zagadką jak ją rozmnożyć bo wygląda jak krzaczek czyli nie ma bocznych przyrostów ;:108 chyba urwę gałązkę i wsadzę zobaczymy co z tego wyjdzie...
W deszczową pogodę zapraszam na rondko czyli róże w nagietkach i te pod płotem :heja

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”