Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))
- Anjja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 sie 2010, o 20:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))
Sesyjki tylko pogratulować ale jak się ma takich modeli to sama przyjemność
Książe został doprowadzony do kwitnięcia przez Ciebie? jeżeli tak to zdradź jak postępować z Vandą by zechciała na nowo puścić pędzik:)
Książe został doprowadzony do kwitnięcia przez Ciebie? jeżeli tak to zdradź jak postępować z Vandą by zechciała na nowo puścić pędzik:)
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Moje wątki
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Marwes- będę niecierpliwie oczekiwać tego kwiatuszka Oj tak...będa mikrusowe kwiatuszki. Podobają mi się teraz właśnie takie maleństwa storczykowe. Szukam odmian pachnących, ale bywa, że nie znajduję takich informacji o rzadkich storczykach
Wiesz, kocham moje storczyki. Ale te, pierwsze kwiaty na danym gatunku orchidei, są dla mnie wyjątkowe i ...najważniejsze.
Arlet- dziękuję w imieniu mojej "pary książęcej"
Dziś kolejne fotki...może tylko jedna...bo czasu brak...
Lucynkof- ja też zamierzam przeglądać go zimą. Ale...nie wszystkie fotki wstawiam, więc w długie, ciemne wieczory wkleję czasem fotkę z letniego kwitnienia ;)
Dziękuję w imieniu Ascocendy za miłe słowa.
Mis20/Asiu- no...piękna... Ja się cieszę, że Twoja była pierwsza. Chcę utrzymać na mojej kwiaty, jak najdłużej. Niedługo Przyjeżdża do mnie Katarzynka575 w odwiedziny i być może Ujrzy Princeskę w kwiatach - "na żywo"
Venus9- hihi..ja nie mogę nadążyć za moimi storczykami ( zwłaszcza, że teraz mam na głowie doniczkowce, storczyki i ogrodowe kwiaty).
Cieszę się, że Nadrobiłaś zaległości, teraz będziemy je na bieżąco podziwiać...
Szkoda, że przekwitła już Brassia, ale pewnie ładnie przyrasta i będą kiedyś nowe kwiatuszki
Anjju- dziś była kolejna sesja zdjęciowa...
Co do Vandowatej, to została kupiona na przecenie ( za 45zł ) nie widziałam jej kwiatków - choć znałam ich kolor. Mam ją od paździerika. Dwa razy w tygodniu ją moczę po kilka godzin. Była nawożona kilka razy.
Wiosną ( gdzieś w kwietniu) wywiozłam ją do budynku na działkę. Było tam chłodno około +17 stopni, wtedy też przez 6 tygodni rzadziej ją moczyłam. Raz w tygodniu i tak do połowy maja. Potem już normalne moczenie dwa razy w tygodniu. Nie musiałam długo czekać na pędzik, pojawił się bodajże końcem maja lub początkiem czerwca i dziś już kwitnie...
Miau- dziękuję ;)
Dziś dokonałam kolejnego odkrycia...tym razem nie pędzik, ale...powąchałam mojego pomarańczka i...pachnie konwaliowo. Również różowy peloric (landrynkowy) pachnie słodko.
Bardzo się cieszę z tych wieści, bo uwielbiam pachnące storczyki
Rodzinka kwitnących...
Wiesz, kocham moje storczyki. Ale te, pierwsze kwiaty na danym gatunku orchidei, są dla mnie wyjątkowe i ...najważniejsze.
Arlet- dziękuję w imieniu mojej "pary książęcej"
Dziś kolejne fotki...może tylko jedna...bo czasu brak...
Lucynkof- ja też zamierzam przeglądać go zimą. Ale...nie wszystkie fotki wstawiam, więc w długie, ciemne wieczory wkleję czasem fotkę z letniego kwitnienia ;)
Dziękuję w imieniu Ascocendy za miłe słowa.
Mis20/Asiu- no...piękna... Ja się cieszę, że Twoja była pierwsza. Chcę utrzymać na mojej kwiaty, jak najdłużej. Niedługo Przyjeżdża do mnie Katarzynka575 w odwiedziny i być może Ujrzy Princeskę w kwiatach - "na żywo"
Venus9- hihi..ja nie mogę nadążyć za moimi storczykami ( zwłaszcza, że teraz mam na głowie doniczkowce, storczyki i ogrodowe kwiaty).
Cieszę się, że Nadrobiłaś zaległości, teraz będziemy je na bieżąco podziwiać...
Szkoda, że przekwitła już Brassia, ale pewnie ładnie przyrasta i będą kiedyś nowe kwiatuszki
Anjju- dziś była kolejna sesja zdjęciowa...
Co do Vandowatej, to została kupiona na przecenie ( za 45zł ) nie widziałam jej kwiatków - choć znałam ich kolor. Mam ją od paździerika. Dwa razy w tygodniu ją moczę po kilka godzin. Była nawożona kilka razy.
Wiosną ( gdzieś w kwietniu) wywiozłam ją do budynku na działkę. Było tam chłodno około +17 stopni, wtedy też przez 6 tygodni rzadziej ją moczyłam. Raz w tygodniu i tak do połowy maja. Potem już normalne moczenie dwa razy w tygodniu. Nie musiałam długo czekać na pędzik, pojawił się bodajże końcem maja lub początkiem czerwca i dziś już kwitnie...
Miau- dziękuję ;)
Dziś dokonałam kolejnego odkrycia...tym razem nie pędzik, ale...powąchałam mojego pomarańczka i...pachnie konwaliowo. Również różowy peloric (landrynkowy) pachnie słodko.
Bardzo się cieszę z tych wieści, bo uwielbiam pachnące storczyki
Rodzinka kwitnących...
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Justynko cudowne zdjęcie rodzinne na tle zieleni
Gratuluję kwitnienia Ascocendy Śliczna jest Kwitnące na tle zieleni wyglądają pięknie
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Justynko fantastyczne kwitnące okazy ,a vandeczka to moja faworytka bo jestem fanką tgo właśnie gatunku W ogrodowej scenerii wszystkie są urocze a dodaje im blasku
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- marwes
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
Justynko śliczna fotka rodzinna w ogródeczku na tle kwitnącej funki .
Co do przeżyć to masz rację że zawsze te pierwsze związane z rozkwitem nowego okazu przynoszą najwięcej wrażeń , ale w życiu i to tym nie storczykowym też tak jest
Co do przeżyć to masz rację że zawsze te pierwsze związane z rozkwitem nowego okazu przynoszą najwięcej wrażeń , ale w życiu i to tym nie storczykowym też tak jest
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Każdy inny i każdy piękny Jak to możliwe
- darek p
- 500p
- Od: 11 lip 2010, o 23:53
Piękne zdjęcia w plenerze,gratuluję kwitnącej Vandy.
-- 18 lip 2011, o 20:43 --
-- 18 lip 2011, o 20:43 --
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Justynko księżniczka pięknie się rozwija .Na tych zdjęciach wygląda jakby się przedstawiała rodzinie kwiatków, ogrodowych i storczykom
No moja droga jak Cię odwiedzę to Ci wywącham te cudne zapachy ,ja też uwielbiam pachnące storczyki .To może lepiej je schowaj na czas mojej wizyty
No moja droga jak Cię odwiedzę to Ci wywącham te cudne zapachy ,ja też uwielbiam pachnące storczyki .To może lepiej je schowaj na czas mojej wizyty
- kociara
- Od: 10 mar 2011, o 21:37
Piękne storczyki,piękne odrosty,wspaniałe kolory,ale dlaczego od tylu dni nic się nie dzieje ???????
(znaczy - nie ma zdjęć !!!!)
(znaczy - nie ma zdjęć !!!!)
Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
Takie piękności jak Ty masz to tylko mogę pozazdrościc... piękne kwiaty
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Piękne te wakacyjne fotki.
- Anno
- 500p
- Od: 24 paź 2010, o 20:50
- Kontakt:
Vandzia śliczna, faleczki również
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Moje storczyki
Mój Garnek
- renatas
- Od: 25 paź 2010, o 17:33
Justynko
piękny portret rodzinny na tle zieleni
piękny portret rodzinny na tle zieleni
Pozdrawiam, Renata
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa