W ogrodzie cz.2 - Beata T
- Ulcia
- 200p
- Od: 1 lip 2011, o 14:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W ogrodzie cz.2 - Beata T
Witaj Beato!
Piękny skalniak i roślinki skalne, róże kolorowe- cudowne.Podoba mi się u Ciebie, będę zaglądać!
Piękny skalniak i roślinki skalne, róże kolorowe- cudowne.Podoba mi się u Ciebie, będę zaglądać!
POZDRAWIAM. URSZULA, OGRÓD ULCI KLUB MŁODYCH RÓŻYCZKOWYCH EMERYTEK
...I nieprzytomnie biegnąc przez świat
rzucasz na wiatr młodość swoją i urodę.....
...I nieprzytomnie biegnąc przez świat
rzucasz na wiatr młodość swoją i urodę.....
- jola1010
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ciekawie wyglądają żurawki posadzone w żwirku. Pokaż Beaciu większe ujęcie swojej żwirowej kompozycji. może i ja coś wykombimuję u siebie
Pozdrawiam Jola.
Pozdrawiam Jola.
Ulcia witaj miło Cię gościć i oczywiście zaglądaj do mojego wątku jak najczęściej :P
jola1010 hihi ale to jest taki właśnie mały zakątek Jolu to jest rabatka na podniesieniu w zeszłym roku posadziłam tam żurawki niestety zmarzły z 10 zostały 4 ,więc teraz wsadziłam tam takie które mam wsadzone gdzie indziej ....a całość to dwie rabatki taki miszmasz na środku irga i tuja płożące i w rogu żurawki
To kawałek rabatki a całą spróbuję następnym razem złapać dla mnie to takie rozwiązanie fajnie z profilu wygląda ale Tobie się do niczego nie przyda - bo te podniesienie tak musi być i trzeba było jakoś go zaplanować
Chatte Izo zobacz jak w kamykach maluszki żyją pełne słońce
gieorgia peach i ring of fire
I takie kompozycje zamiast kwiatka
jola1010 hihi ale to jest taki właśnie mały zakątek Jolu to jest rabatka na podniesieniu w zeszłym roku posadziłam tam żurawki niestety zmarzły z 10 zostały 4 ,więc teraz wsadziłam tam takie które mam wsadzone gdzie indziej ....a całość to dwie rabatki taki miszmasz na środku irga i tuja płożące i w rogu żurawki
To kawałek rabatki a całą spróbuję następnym razem złapać dla mnie to takie rozwiązanie fajnie z profilu wygląda ale Tobie się do niczego nie przyda - bo te podniesienie tak musi być i trzeba było jakoś go zaplanować
Chatte Izo zobacz jak w kamykach maluszki żyją pełne słońce
gieorgia peach i ring of fire
I takie kompozycje zamiast kwiatka
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kompozycje będą śliczne jak się rozrosną.
Ja też czekam kiedy moje nowości zaczną rosnąć żeby móc je podzielić i stworzyć nowe nasadzenia.
Ja też czekam kiedy moje nowości zaczną rosnąć żeby móc je podzielić i stworzyć nowe nasadzenia.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A ja właśnie chciałam zobaczyć jak to wyglądają żurawki w żwirku w szerszym ujęciu. Tak sobie myślałam , żeby u siebie na brzegach żwirowych schodków posadzić
Pozdrawiam Jola.
Pozdrawiam Jola.
kogra Grażynko ja po roku dopiero zaczęłam dzielić ale Ty wczesną wiosną kupowałaś więc kto wie jeszcze na jesień mogą być młode przyrosty
jola1010 Świetny pomysł Jolu - takie kolorowe kępki w kamyczkach i co schodek ale będzie widok ....ja bym już zaczęła działać
Zaległe zdjęcia czyli to co już przekwita (troszeczkę zaległości bo remont w domu , w ogrodzie ciągle dopieszczam i myślę co jak skomponować i oczywiście muszę dbać jeszcze o własną formę .... )
To ostatni raz juka i lilie , nawet udało mi się złapać jedynaka liliowca
goździki i dzwoneczki
floksy, nagietki i takie tam kwiatki ....
jola1010 Świetny pomysł Jolu - takie kolorowe kępki w kamyczkach i co schodek ale będzie widok ....ja bym już zaczęła działać
Zaległe zdjęcia czyli to co już przekwita (troszeczkę zaległości bo remont w domu , w ogrodzie ciągle dopieszczam i myślę co jak skomponować i oczywiście muszę dbać jeszcze o własną formę .... )
To ostatni raz juka i lilie , nawet udało mi się złapać jedynaka liliowca
goździki i dzwoneczki
floksy, nagietki i takie tam kwiatki ....
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Przesliczne, te żurawięta! Wiem, że w kamykach roslinom byłoby najlepiej, bo one i parowanie wody ograniczają i nie pozwalają się tak ziemi nagrzewać, tylko skąd ja bym tyle kamyków wzięła?
Wymyśliłam inny sposób, tylko muszę zaczekac, bo mi się coś kompost liściowy nie chce przerabiać
Jukka pięknie Ci kwitła! Co jej robiłaś? Bo moja po trzech latach zdechła cez jednego kwiatka i ... zaczyna od nowa
Bylinki tez masz bardzo fajne. Bp. taki dzwonek drobny: maleństwo takie, a jak zakwitnie, to zewsząd ściągnie wzrok na siebie
Wymyśliłam inny sposób, tylko muszę zaczekac, bo mi się coś kompost liściowy nie chce przerabiać
Jukka pięknie Ci kwitła! Co jej robiłaś? Bo moja po trzech latach zdechła cez jednego kwiatka i ... zaczyna od nowa
Bylinki tez masz bardzo fajne. Bp. taki dzwonek drobny: maleństwo takie, a jak zakwitnie, to zewsząd ściągnie wzrok na siebie
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Beatko niesamowite kwitnienie jukki .....aż tyle kwiatostanów....niesamowita U mnie w tym roku marne, po jednym kwiatostanie......mam nadzieję, ze za rok będzie lepiej
Kolorowo u Ciebie i ślicznie, różnych kwitnących cudeniek w bród
Kolorowo u Ciebie i ślicznie, różnych kwitnących cudeniek w bród
- kogra
- Przyjaciel Forum
Moje jukki też strajkują.
Ale może nadrobią w przyszłym roku.
Ale może nadrobią w przyszłym roku.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
chatte Izo na tej rabatce na podniesieniu w kamykach niestety żurawki zmarzły , więc teraz powsadzałam takie które już mam to tak w razie czego -(żeby nie było mi ich szkoda) Jukka u mnie też długo nie kwitła bodaj 4 lata teraz nadrabia zaległości ....troszeczkę jej sypnęłam obornika z torebki Dzwoneczek .... to dałam ciała ta fotka miała pokazać tą roślinkę z nim rosnącą która rozchodzi się o żółtych kwiatuszkach ,a pełni kwitnienia dzwonka nie złapałam a było bardzo dużo kwiatuszków
AGNESS Aga ślicznie mi kwitła żeby nie te codzienne deszcze to by jeszcze me oko cieszyła a tak to pokładała się i gniła Twoja musi pewnie się rozrosnąć to i kwiatków będzie więcej
kogra Grażynko na pewno nadrobią teraz zbierają siłę by za rok się zaprezentować
Sadzę - przesadzam więc ciągle co niektórzy zmieniają miejsce to może jeszcze raz ostatnie nowinki z osobna
Tawułka ale jaka nie wiem nazwę zapodziałam 3 szt....może goldflame jak się przebarwi na jesień.... troszeczkę żałuję teraz że wzięłam jednakowe
Perukowiec purpurowy od dawna mi się podobał i krzewuszka alexandra -te kwiatki a listki jeszcze ładniejsze
wierzba hakuro nishiki zamieszkała w rojnikach i pięciornik krzewiasty goldfinger już go przesadziłam w inne miejsce o w to co jest teraz na zdjęciu
i piękność hortensja bukietowa odm. phantom najpierw blady limonkowy kolorek teraz kremowy i delikatnie pachnie a kwiat coraz większy jeszcze jedna by mi się przydała może anabel chyba to ją u was podziwiam ....
szałwia nemorosz marcus nabytek zeszłoroczny w tym zakwitła coś wspaniałego , niewielka ale ta kępka mówi sama za siebie
U mnie dziś deszczowo ale rano coś tam przesadziłam a w między czasie czyszczę płytki w łazięce "remoncik":wit
AGNESS Aga ślicznie mi kwitła żeby nie te codzienne deszcze to by jeszcze me oko cieszyła a tak to pokładała się i gniła Twoja musi pewnie się rozrosnąć to i kwiatków będzie więcej
kogra Grażynko na pewno nadrobią teraz zbierają siłę by za rok się zaprezentować
Sadzę - przesadzam więc ciągle co niektórzy zmieniają miejsce to może jeszcze raz ostatnie nowinki z osobna
Tawułka ale jaka nie wiem nazwę zapodziałam 3 szt....może goldflame jak się przebarwi na jesień.... troszeczkę żałuję teraz że wzięłam jednakowe
Perukowiec purpurowy od dawna mi się podobał i krzewuszka alexandra -te kwiatki a listki jeszcze ładniejsze
wierzba hakuro nishiki zamieszkała w rojnikach i pięciornik krzewiasty goldfinger już go przesadziłam w inne miejsce o w to co jest teraz na zdjęciu
i piękność hortensja bukietowa odm. phantom najpierw blady limonkowy kolorek teraz kremowy i delikatnie pachnie a kwiat coraz większy jeszcze jedna by mi się przydała może anabel chyba to ją u was podziwiam ....
szałwia nemorosz marcus nabytek zeszłoroczny w tym zakwitła coś wspaniałego , niewielka ale ta kępka mówi sama za siebie
U mnie dziś deszczowo ale rano coś tam przesadziłam a w między czasie czyszczę płytki w łazięce "remoncik":wit
- kogra
- Przyjaciel Forum
Mnie też to czeka w mojej łazience.
U mnie cały dzień zawieszone chmury ale bez deszczu, więc obrałam i przetworzyłam resztę porzeczek.
Nabytki super, szczególnie ta szałwia mi się spodobała.
U mnie cały dzień zawieszone chmury ale bez deszczu, więc obrałam i przetworzyłam resztę porzeczek.
Nabytki super, szczególnie ta szałwia mi się spodobała.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Ta żółto kwitnąca roslina przy dzwonku to tojeść rozesłana. Przynajmniej tak wygląda
Pachnąca hortensja? Coś podobnego! A szałwia przesliczna! Gdzie ją kupiłaś?
Pachnąca hortensja? Coś podobnego! A szałwia przesliczna! Gdzie ją kupiłaś?
kogra remont i te buble co sprzedają oj mogą wykończyć U mnie ciągle pada jak nic czarna plamistość już włazi aby jakieś inne paskudztwo się nie przypałętało U mnie czereśnie zjadły ptaszki , ja podjadam agrest z krzaczka i czekam do jesieni na winogrono
chatte Izo a nie mówiłam że Ty wszystkie roślinki znasz i na pewno masz ...już sobie zapisuję że to tojeść
Prawie każdy kwiatek pachnie tylko trzeba złapać odpowiedni moment chyba pylenia i porę dnia i ja mam wyczulone powonienie i dla mnie delikatnie pachniała Jak pada to nic nie chce pachnieć
Szałwie(żurawki , hosty) kupiłam w zeszłym roku u takiego hodowcy, kawałek drogi ode mnie jak ja to mówię nie po drodze a szkoda bo bym co i raz zamiast chlebka coś przyniosła
Szałwia jest dla mnie zagadką jak ją rozmnożyć bo wygląda jak krzaczek czyli nie ma bocznych przyrostów chyba urwę gałązkę i wsadzę zobaczymy co z tego wyjdzie...
W deszczową pogodę zapraszam na rondko czyli róże w nagietkach i te pod płotem
chatte Izo a nie mówiłam że Ty wszystkie roślinki znasz i na pewno masz ...już sobie zapisuję że to tojeść
Prawie każdy kwiatek pachnie tylko trzeba złapać odpowiedni moment chyba pylenia i porę dnia i ja mam wyczulone powonienie i dla mnie delikatnie pachniała Jak pada to nic nie chce pachnieć
Szałwie(żurawki , hosty) kupiłam w zeszłym roku u takiego hodowcy, kawałek drogi ode mnie jak ja to mówię nie po drodze a szkoda bo bym co i raz zamiast chlebka coś przyniosła
Szałwia jest dla mnie zagadką jak ją rozmnożyć bo wygląda jak krzaczek czyli nie ma bocznych przyrostów chyba urwę gałązkę i wsadzę zobaczymy co z tego wyjdzie...
W deszczową pogodę zapraszam na rondko czyli róże w nagietkach i te pod płotem